About the author

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
jules cesar
Gast
jules cesar

Niet vergeten dat het kernfonds eigenlijk op 5 jaar is… Nu zagen we wel een belangrijk verschil tussen Carmignac(en emergings) die er van langs kregen en Ethna die min of meer stand hield. Bij CP kennen we het verhaal wel, eerst bleven ze nogal lang in goud en op dit moment zit er nog een pak grondstoffen, staatspapier (US/IT…) in en ook veel emerging. Tja en dit gaat nu éénmaal op en neer. Misschien eens herbekijken in aug 2014 zij zitten immers (te vroeg) klaar voor een relance ? Vraag wat is op dit ogenblik het alternatief ? Ha, Ethna… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Zoals ik reeds schreef heb ik grote kuis gehouden.
Dat wil zeggen, op sommige fondsen winst neming, op een andere reeks verlies.
De fondsen die ik hield herstellen, gelukkig maar.
Al ga ik er vanuit dat de komende tijd er nog wat schommeling komt.

Dit weekend heb ik een aantal dakfonds satellieten aangekocht.
Ben ook van plan om nog wat bij te kopen in de kern.

Maw een nieuwe start.

dd1975
Gast
dd1975

Ik had het inderdaad wel zo begrepen uit je artikels hoor, niet meteen verkopen, zelfs als je door de drempel gaat. Persoonlijk ben ik in maart begonnen met fondsen. Ik had mij 10 fondsen aangekocht van rond de 500 euro. In mei stond ik nog met 200 euro winst, maar ondertussen heb ik op 250 euro verlies gestaan. Eén fonds stond bij mijn vorige evaluatie in het rood, en toen heb ik besloten om toch nog even te wachten en mijn fondsen dagelijks op te volgen. En kijk, mijn fondsen beginnen zich nu wat te herstellen, ook mijn fonds die… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Waarschijnlijk niet goed uitgelegd of er niet genoeg de nadruk op getrokken: ik heb mijn stoplossdrempel inderdaad op 90 % gezet of een verlies van 10 %. Maar ik dacht toch al verschillende malen geschreven te hebben dat het doorbreken van die drempel voor mij niet automatisch betekent dat ik ga verkopen. Meestal verkoop ik pas bij de volgende evaluatie – een halve maand later – als het fonds ondertussen is blijven dalen. Blijft het fonds, alhoewel gestegen of onveranderd, toch onder de drempel dan wordt er ook niet verkocht. Mijn kernfondsen verkoop ik niet. Zoals Robokat opmerkt, verkoop je… Lees verder »

Vowani
Gast
Vowani

Dank voor jouw moedige transparantie.

Lambert
Gast
Lambert

Bedankt voor het delen van je ervaring, maakt ons slimmer en geeft vooral beter inzicht.

Ik prijs mij nog gelukkig dat ik laat in ’t hele verhaal ben ingestapt en nog niets had gekocht. Enkel Carmignac Patrimoine die ik al 3 jaar had … nog gedacht om te verkopen tegen 18% maar ging voor de lange termijn … nog altijd 🙂

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Paniek is een slechte raadgever, maar ik denk dat je reactie op de gebeurtenissen wel representatief is voor veel beginnende beleggers. Ik vind dat wel jammer dat je zo snel gereageerd hebt met je verkopen. Mijn marktanalyse had zeker niet de bedoeling om je aan te sporen om alle EM fondsen buiten te gooien of om paniek te veroorzaken. We moeten de situatie op de voet volgen, maar vooral rustig blijven en niet overreageren. Eén tip: indien je verkoopt, doe je dit best ook wat gespreid in de tijd (gespreid uitstappen – zelfde principe als gespreid instappen). Je vermijdt dat… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Ik las ergens:
Je voelt het al aankomen: dit alles kan niet goed aflopen. – See more at: http://www.mijnkapitaal.be/thema/opinie/marktanalyse-juni-1/#sthash.K9jijSxf.dpuf

Met dit zinneke kan je alle kanten uit.
Ik koos de kant om te verkopen.
Als alles na deze adempauze nog eens 10% zakt dan kan ik zeggen, zie je wel!

In het andere geval ben ik de pineut.

Onafhankelijk advies is moeilijk, bedankt dat jullie het toch proberen.

Verkopen bij verlies is net zo moeilijk als je winst verzilveren.
Als ik iets ga doen vanaf nu is, bij 10% winst verkopen.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be