About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

32
Reageer op dit artikel

avatar
11 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
LucAl Fonds (Marc Person)RobokatErichkds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Luc
Gast
Luc

Interessant fonds. Alleen is volgende uit hun eigen beschrijving beetje vreemd: “The Fund makes an allocation of its assets between three different investment strategies followed independently by the Templeton Global Macro, Templeton Global Equity and Franklin Mutual Series management groups, with the aim to maintain an equal exposure to two global equity strategies and one global fixed income strategy, subject to appropriate monitoring and rebalancing.” bron: http://www.franklintempleton.co.uk/en_GB/investor/funds/fund-detail/11913/Franklin-Global-Fundamental-Strategies-Fund Er zijn dus 3 verschillende groepen die los van mekaar 1/3 invullen van dat fonds. Het enige wat centraal gebeurt is herbalancering tussen die drie. Hoe kan een fonds goed functioneren als die… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

In ons MijnKapitaal Mixerfonds overleggen de beheerders toch ook niet met mekaar.

Luc
Gast
Luc

Als je een port aandelen samenstelt, ga je ervoor zorgen dat daar een bepaalde balans en logica inzit. Hoe kan zoiets als die 2 equity teams los van mekaar aandelen selecteren? Als ze bovendien toevallig dezelfde aandelen selecteren zou je over-exposure kunnen krijgen binnen het fonds.

Eric
Gast
Eric

Maar als je nu de USD versie koopt, en je hebt nergens een potje met goedkoop aangekochte dollars staan, betaal je dan niet erg duur door de huidige dollarkoers?

Het manneke
Gast
Het manneke

Er zijn wel zes verschillende ISIN codes voor de Franklin Global Strategies waaronder enkele die in 2014 zelfs een negatief rendement tonen zoals LU0316494987.
Het is dus wel belangrijk om de juiste ISIN codes te vermelden anders kan je je snel vergissen.
Wat zou hier de uitleg kunnen zijn van deze grote rendementsverschillen tussen gelijkaardige fondsnamen ?

HKDS
Lid

er is een gelijkaardige situatie (met Blackrock) volledig uitgewerkt op
http://www.mijnkapitaal.be/thema/diversen/het-mixerfonds-scheel-bekeken/
en, wat de hedged variant betreft, op
http://www.mijnkapitaal.be/thema/diversen/alle-hedge-aan-dek/

bvdv
Gast
bvdv

Reply van MeDirect:

Hartelijk dank voor uw bericht. Het effect LU0316494805 wordt spoedig toegevoegd aan ons platform.
Wij zijn momenteel aan het nakijken of het mogelijk is om LU0343523998 tevens toe te voegen. Zodra wij eeen antwoord hebben gekregen zullen wij terug contact met u opnemen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Iets wat wij al enkele malen gesuggereerd hebben: stel de vraag en de kans is groot dat het fonds wordt toegevoegd.
Ook gezien? Op 15/10/2014 hebben wij 2 fondsen toegevoegd aan onze Mixerselectie. In de nieuwsbrief van MeDirect van begin december verschijnen die twee fondsen als de meest gekochte fondsen van november. Ook het derde fonds van die nieuwsbrief is er eentje van onze selectie. Toch wel opvallend.

Lambert
Gast
Lambert

Zou normaal kunnen zijn aangezien hier ondertussen heel wat volk zit die de Mixerfondsen aankopen gewoon al omdat het in een MijnKapitaal portefuille wordt toegevoegd.

Jhn
Gast
Jhn

Heb hen dit weekend ook voor deze,fondsen een bericht gestuurd.
Afwachten.

Jhn
Gast
Jhn

MeDirect liet weten dat de distributie variant er ook aan komt.

Phil
Gast
Phil

Mooie performantie. Al Is het een typisch fonds dat in 2011 bijvoorbeeld nooit boven water zou zijn gekomen in de categorie mixfondsen neutraal omwille van de hoge ‘downside’ in 2008. In de categorie van mixfonds zou je een relatieve bescherming van je kapitaal bij stormweer mogen verwachten, althans dat is mijn persoonlijke strategie.

Roel
Gast
Roel

Ik heb eerder vandaag a MeDirect gevraagd om het fonds (de kap versie) toe te voegen aan hun aanbod. Zij hebben al bevestigd dat dit kon en gaan dat zsm in orde brengen. Waarvoor dank alvast.
Ik hoop wel dat de kosten en de eerste aankoop laag gaan zijn want op morningstar vond ik daar nogal hoge cijfers precies…

jhn
Gast
jhn

dan zal het bij Medirect moet aankloppen, bij rabo hebben ze dit jaar franklin buiten gekieperd.

Vowani
Gast

Wat denken jullie in het kader van het Mixerfonds over dit fonds: Nordea-1 Stable Return Fund BP EUR – LU0227384020 ?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Al dikwijls geschreven: als je het juiste fonds op het juiste moment in portefeuille hebt, dan is het bingo, maar…
Dit Nordeafonds heeft zich door de prestatie van de laatste maanden bijna binnen de opgelegde limieten gehesen. Op dit moment lijkt dit fonds over zijn hoogtepunt heen. Ik vrees dat het net niet in aanmerking komt.
Het fonds van Templeton ga ik invoeren en screenen. Begin volgend jaar zal je het al in de screeningresultaten kunnen terugvinden.

Vowani
Gast

Dank u wel, Al Fonds. Wat het “Templeton Global Income Fund Class A Acc EUR – LU0211332563” betreft: als je het op 1 grafiek legt met het Franklin fonds uit jullie artikel, dat zie je in 1 oogopslag dat deze vrijwel identiek zijn. Mijn vraag was dus niet zozeer naar screening, maar wel of jullie verschillen even kunnen analyseren wat betreft de kenmerken van beide fondsen (bvb samenstelling, beheersstijl, kosten, fiscaliteit, etc). Immers, gezien het verloop van de NAV vrijwel hetzelfde is, zijn het de intrinsieke kenmerken van beide fondsen die de balans in het voordeel van de ene dan… Lees verder »

bvdv
Gast
bvdv

Waar is deze te verkrijgen? Bij Rabobank en MeDirect vind ik het niet direct terug?

Vowani
Gast

Dit lijkt een aantrekkelijk fonds, dank voor deze “vondst”. Ik probeer ook te begrijpen hoe dit fonds verschillend is van dit andere fonds “Templeton Global Income Fund Class A Acc EUR – LU0211332563”. De grafieken van beiden zijn vrijwel dezelfde. Welke zouden de redenen kunnen zijn hiervan? Is één van beiden te verkiezen boven het andere?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be