About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bartgijssens
bartgijssens
6 jaren geleden

Wat is jullie huidige visie omtrent dit product in verband met de recente devaluatie van de chinese munt, de daling van de chinese beurs en de renteverlagingen van de centrale chinese bank?

Al Fonds (Marc Person)
6 jaren geleden
Antwoord aan  bartgijssens

Of het nu de moment is om in China te investeren of dat het beter is om nog even te wachten, daar ga ik me niet over uitspreken. Momentums zijn niet in te schatten.
Dat het, gezien de omvang en de stijgende welvaart van de bevolking, een must is om een “deel China” in je portefeuille op te nemen, valt niet te ontkennen. Gezien wij terughoudend zijn om in één land te investeren, zou ik eerder kiezen voor Azie. Dat geeft de beheerder uitwijkmogelijkheden bij moeilijkheden en die andere landen rond China (Korea, Thailand om India niet te vergeten…) zijn toch ook geen kneusjes.

Jvr
Jvr
7 jaren geleden

Ter info.
Bij binck kan je LU0616856422 niet aanschaffen (enkel sluitingtransacties momenteel). LU0632805262 is bij binck niet verhandelbaar.

jhn
jhn
9 jaren geleden

en zo heeft deze (PowerShares Chinese Yuan Dim Sum Bond (USD) ) toch 6% opgebracht!

Harrie
Harrie
9 jaren geleden

Wordt hierop divident/rente uitgekeerd?

kiwi
kiwi
9 jaren geleden

Robokat, ik vermoed dat er een foutje is geslopen in de vermelde ISIN code. Als je de ISIN US73937B7617 intikt bij BinckBank krijg je een ander ETF van Powershares te zien. Als je zoekt op naam kom je wel bij PowerShares Chinese Yuan Dim Sum Bond Portfolio terecht. De juiste ISIN code volgens de fact sheet van Powershares is us73937B753. Het aantal posities (number of securities) zou volgens de fact sheet 58 zijn?

Al Fonds (Marc Person)
9 jaren geleden

Het zou kunnen dat de Yuan niet de meest geschikte munt is om zich te beschermen tegen eventuele problemen met de EUR. Als men een rangschikking zou maken van de munten die politiek ( uit eigen belang ) gestuurd worden dan zal de Yuan wel in de Top5 staan. De kans op verrassingen is dus erg groot.
Als men zich dan toch wil indekken tegen de EUR, koop dan gewoon een aantal fondsen die beleggen buiten de Eurozone. Ook grondstoffen, energie, infrastructuur.
Als je in mijn artikel Waarom beleggen in fondsen… de “negatieve lijst” bekijkt, dan blijkt ook dat beleggen in BE geen goed idee was. Heel wat Belgische aandelenfondsen staan daar negatief op te vallen.

E10
E10
9 jaren geleden

alhoewel zeer speculatief, een zeer interessante piste voor een beperkt bedrag zoals je zegt..

Alleen twee tegenargumenten:
– akkoord met de kleine spaarder, de markt wordt niet zuiver gespeeld
– los van de yuan, ik heb in het algemeen negatieve ervaringen met bond-fondsen immers naast het munt risico heb je het rente risico die de koers elf beïnvloed

Robokat, toch een zeer apprecieerd artikel

De kleine spaarder
De kleine spaarder
9 jaren geleden

Ik zou toch alle mensen willen waarschuwen dat beleggen in munten toch wel wat risico inhoudt. Misschien toch eerst wat beleggen in fondsen om te kijken of je niet allergisch bent aan fluctuaties en volatiliteit.
Bij fondsen is dat nog min of meer op te volgen en onder controle te houden.
Munten maken soms rare sprongen onder invloed van politieke beslissingen die men niet kan zien aankomen. ’s Nachts beslist de regering dit of dat en ’s morgends zit jij met de gebakken peren…
Bij de Yuan zit die regering werkelijk “in the driving seat” !

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x