RES-packs-tuttimus-promo NEW (ON 14/08 - OFF 30/09)

About the author

Related Articles

15 Comments

 1. 1

  Karien

  Met artikels als deze weet ik nooit welke stappen je dan moet zetten. Geldt dit enkel voor aandelen beleggers en hoeven de fondsenbeleggers zich daar geen zorgen om maken ? Of moet je dan juist wel fondsen afbouwen ? Of moet je enkel deze afbouwen waar je al een mooie winst op hebt? Of net deze die op verlies staan zodat verliezen zich niet opstapelen ? Of moet je gewoon nu geen fondsen meer bijkopen ? Er verschijnen regelmatig van die artikelen, maar, wat doe je ermee ?

  Reply
  1. 1.1

   Robokat

   Even geduld, morgen hetzelfde onderwerp, maar dan over (mix)fondsen.

   Reply
  2. 1.2

   Bjorn De Wilde

   Karien om te weten welke posities je moet afbouwen moet je eerst berekenen wat de intrinsieke waarde van het aandeel is. Als de beurskoers veel duurder is dan de echte waarde van het bedrijf dan kan je deze positie beter afbouwen. Of je nu aandelen hebt waar je al veel winst of verlies op gemaakt hebt dat speelt eigenlijk geen rol. Een aandeel is duur wanneer de beurskoers van het aandeel sneller gestegen is dan de intrinsieke waarde van het bedrijf. Ik spreek hier natuurlijk voor aandelen.
   Morgen krijg je vast meer uitleg over fondsen van Robokat.

   Reply
 2. 2

  Jens

  De val van Banco Espirito Santo had enkele jaren geleden misschien een crisette uitgelokt. Nu was het niet meer dan een verkeersdrempel. De bank werd genationaliseerd, opgesplitst in een gezond gedeelte (Novo Banco) en een bad bank, aandeel- en obligatiehouders werden mee in het bad getrokken. Alleen moet het ‘resolutiefonds’ in de toekomst nog meer gespijsd worden door de andere banken.

  Tenzij er een echte oorlog uitbreekt, wegen die geopolitieke conflicten slechts tijdelijk op de beurs. Voor mij geen reden om weg te blijven. Ik kijk vooral naar de evolutie van de rente. Alleen die kan er volgens mij voor zorgen dat we het jaar lager afsluiten dan we gestart zijn.

  Reply
  1. 2.1

   Robokat

   Bedenk wel dat Buffet hetzelfde gedaan heeft in 2007 voor de crash van 2008. Niet dat hij zo’n crash kan voorspellen, maar als de aandelen overgewaardeerd zijn, parkeert hij zijn geld liever in cash en oefent hij (veel) geduld uit.
   Uiteindelijk haalt Buffet gemiddeld 19% per jaar, beurscrashes meegerekend. Wie doet hem na?

   Reply
   1. 2.1.1

    Kevin

    19% heeft hij geen fonds ? Mag onmiddellijk bij in ons mixerfonds 🙂

    Reply
    1. 2.1.1.1

     Robokat

     Je kan het aandeel Berkshire Hathaway effectief kopen. Eén aandeel kost 196.253 USD, in 1980 was dat 275 USD!

     Er zijn ook B-aandelen voor de meer democratische prijs van 130 USD,

     Reply
     1. 2.1.1.1.1

      Robokat

      Intussen heeft het aandeel gisteren de koers van 203.000 dollar aangetikt, om dan ietsje terug te vallen. Het gaat hard.

  2. 2.2

   Bjorn De Wilde

   Jens zeggen dat de val van Banco Espirito Santo nu niet meer dan een verkeersdrempel is is een gevaarlijke uitspraak.

   Enkele jaren geleden schrokken we ons bijna dood als we zulks nieuws hoorden. Vandaag vinden we zoiets doodgewoon, en dat is gevaarlijk we zijn de voorbije jaren geconditioneerd in deze omgeving van omvallende banken en andere rampen.

   Het is zoals de kikker in kokend water. Gooi een kikker in bijna kokend water en hij zal er meteen uitspringen. Zet een kikker in koud water en laat het water zachtjes aan warmer worden tot het kookt. De kikker zal blijven zitten tot hij dood gaat van de hitte. Wij beleggers zijn een beetje zoals die kikker, het water wordt alsmaar heter. En we staan er niet bij stil. Tot we ons zulle verbranden.

   Reply
 3. 3

  juluscesar

  Hoeveel in % zou die 50 milj zijn van het totaal van Buffet. Zou ons een idee kunnen geven van hoeveel wij percentsgewijs moeten achter de hand houden. Verder in wat of welke munt doet hij dit ?

  Reply
  1. 3.1

   Robokat

   Volgens wikipedia bezit hij 38% van Berkshire Hathaway en heeft hij een privé vermogen van 44 miljard.

   Morgen komen we nogmaals terug op dit onderwerp, maar dan vanuit het standpunt van fondsen. Hopelijk brengt dat wat meer antwoorden over hoe je hier eventueel mee kan omgaan.

   Reply
 4. 4

  costaadeje

  Begin dit jaar kocht ik “threadneedle european smaller companies” aan omdat ik oprecht geloofde in Europese aandelen. Bepaalde beleggers schrijven Europese aandelen momenteel af. Op 1 week tijd is mijn fonds met bijna 6% gezakt. Wat doe ik concreet? Koop ik nog bij? Verkoop ik? Of zweet ik gewoon uit (noch verkopen noch kopen)? Graag jullie advies..

  Reply
  1. 4.1

   Al Fonds

   Daar is moeilijk een degelijk antwoord op te geven: veel hangt er volgens mij af van de impact van dit pakket op jouw portefeuille en van jouw, al of niet, allergische reacties op verliezen. Met slechts een daling van 6% vind ik (persoonlijk) te daling nog te zwak om bij te kopen.
   Met de veranderingen die vandaag schijnen op gang te komen, gaat die stap terug al voor een deel weggewerkt zijn.

   Reply
 5. 5

  vak

  Berkshire Hathaway heeft een boekwaarde en beurskapitalisatie van respectievelijk 236 en 300 miljard.
  De 50 miljard cash moet volgens mij daarmee vergeleken worden en dan krijg je een heel ander percentage. In de 50 mld zit trouwens 20 mld die volgens Buffet bedoeld zijn als buffer voor zijn belangrijke verzekeringsactiviteiten

  Reply
  1. 5.1

   Bjorn De Wilde

   Vak, ik raad hier aan om naar 50% cash te gaan. Voor een bedrijf met een dergelijke omvang als Berkshire Hathaway is dit natuurlijk moeilijk. Maar voor een kleine particuliere portefeuille is dit wel mogelijk.
   Het is gemakkelijker laveren met een klein speedbootje dan met een olietanker.

   Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2012 - 2017 MijnKapitaal.be