About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vak
vak
9 jaren geleden

Berkshire Hathaway heeft een boekwaarde en beurskapitalisatie van respectievelijk 236 en 300 miljard.
De 50 miljard cash moet volgens mij daarmee vergeleken worden en dan krijg je een heel ander percentage. In de 50 mld zit trouwens 20 mld die volgens Buffet bedoeld zijn als buffer voor zijn belangrijke verzekeringsactiviteiten

costaadeje
costaadeje
9 jaren geleden

Begin dit jaar kocht ik “threadneedle european smaller companies” aan omdat ik oprecht geloofde in Europese aandelen. Bepaalde beleggers schrijven Europese aandelen momenteel af. Op 1 week tijd is mijn fonds met bijna 6% gezakt. Wat doe ik concreet? Koop ik nog bij? Verkoop ik? Of zweet ik gewoon uit (noch verkopen noch kopen)? Graag jullie advies..

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  costaadeje

Daar is moeilijk een degelijk antwoord op te geven: veel hangt er volgens mij af van de impact van dit pakket op jouw portefeuille en van jouw, al of niet, allergische reacties op verliezen. Met slechts een daling van 6% vind ik (persoonlijk) te daling nog te zwak om bij te kopen.
Met de veranderingen die vandaag schijnen op gang te komen, gaat die stap terug al voor een deel weggewerkt zijn.

juluscesar
juluscesar
9 jaren geleden

Hoeveel in % zou die 50 milj zijn van het totaal van Buffet. Zou ons een idee kunnen geven van hoeveel wij percentsgewijs moeten achter de hand houden. Verder in wat of welke munt doet hij dit ?

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  juluscesar

Volgens wikipedia bezit hij 38% van Berkshire Hathaway en heeft hij een privé vermogen van 44 miljard.

Morgen komen we nogmaals terug op dit onderwerp, maar dan vanuit het standpunt van fondsen. Hopelijk brengt dat wat meer antwoorden over hoe je hier eventueel mee kan omgaan.

Jens
Jens
9 jaren geleden

De val van Banco Espirito Santo had enkele jaren geleden misschien een crisette uitgelokt. Nu was het niet meer dan een verkeersdrempel. De bank werd genationaliseerd, opgesplitst in een gezond gedeelte (Novo Banco) en een bad bank, aandeel- en obligatiehouders werden mee in het bad getrokken. Alleen moet het ‘resolutiefonds’ in de toekomst nog meer gespijsd worden door de andere banken.

Tenzij er een echte oorlog uitbreekt, wegen die geopolitieke conflicten slechts tijdelijk op de beurs. Voor mij geen reden om weg te blijven. Ik kijk vooral naar de evolutie van de rente. Alleen die kan er volgens mij voor zorgen dat we het jaar lager afsluiten dan we gestart zijn.

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  Jens

Bedenk wel dat Buffet hetzelfde gedaan heeft in 2007 voor de crash van 2008. Niet dat hij zo’n crash kan voorspellen, maar als de aandelen overgewaardeerd zijn, parkeert hij zijn geld liever in cash en oefent hij (veel) geduld uit.
Uiteindelijk haalt Buffet gemiddeld 19% per jaar, beurscrashes meegerekend. Wie doet hem na?

Kevin
Kevin
9 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

19% heeft hij geen fonds ? Mag onmiddellijk bij in ons mixerfonds 🙂

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  Kevin

Je kan het aandeel Berkshire Hathaway effectief kopen. Eén aandeel kost 196.253 USD, in 1980 was dat 275 USD!

Er zijn ook B-aandelen voor de meer democratische prijs van 130 USD,

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Intussen heeft het aandeel gisteren de koers van 203.000 dollar aangetikt, om dan ietsje terug te vallen. Het gaat hard.

Karien
Karien
9 jaren geleden

Met artikels als deze weet ik nooit welke stappen je dan moet zetten. Geldt dit enkel voor aandelen beleggers en hoeven de fondsenbeleggers zich daar geen zorgen om maken ? Of moet je dan juist wel fondsen afbouwen ? Of moet je enkel deze afbouwen waar je al een mooie winst op hebt? Of net deze die op verlies staan zodat verliezen zich niet opstapelen ? Of moet je gewoon nu geen fondsen meer bijkopen ? Er verschijnen regelmatig van die artikelen, maar, wat doe je ermee ?

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  Karien

Even geduld, morgen hetzelfde onderwerp, maar dan over (mix)fondsen.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x