About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

21
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Frank DaemsRobokatjuluscesarPhilippeAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
juluscesar
Gast
juluscesar

Je moet altijd kijken van waar de wind komt; hier dus van een bank die enkel maar nadelen ziet als de mensen goud gaan kopen. Maar ook die beleggers adviezen van aandelen zus of zo zitten verweven in een geheel systeem van media en bedrijfsnetwerken en financi¨le kluwens. Onlangs is er trouwens een ander financieel forum toegetreden tot dit media “ons kent ons” circus.

Kurt
Gast
Kurt

Vorig jaar adviseerde fondsenblad fondsenanalyse Japanse fondsen wegens Abenomics. Ondertussen MIN 20 %.

Ronald
Gast
Ronald

Al de aanbevelingen die ooit ik opgevolgd heb bleken nadien miskleunen te zijn…maak zelf uw huiswerk en blijf weg van die lijstjes…

Philippe
Gast
Philippe

Ik ben geabonneerd op De Belegger en zij hebben een aandelenportefeuille die over 30 jaar een gemiddeld jaarlijks rendement van 9% opgeleverd heeft (inclusief transactiekosten en beurstaksen).
Dit is een voldoende lange termijn om te kunnen evalueren wat hun advies waard is.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Mag ik terecht bang zijn dat je met die adviezen altijd enkele dagen achterloopt op de feiten en dat je in de starblokken moet klaarstaan om onmiddellijk (zonder nadenken ?) de adviezen moet opvolgen om te vermijden dat de (ver)kooporders van collega-abonnnees de marktprijzen al enigszins doen afwijken ?
Daarmee bedoel ik dat je nooit zo goedkoop kan aankopen als De Belegger, maar ook nooit aan de prijs van DB kan verkopen ?
Of valt dat allemaal nogal mee?

Ann
Gast
Ann

Soms neem ik het eens vast in de bibliotheek (meestal met 2 weken vertraging), maar heb er verder nog niets mee gedaan. Zij werken met limieten, zowel voor aan- als verkoop.
Als ik me niet vergis hadden ze onlangs een aankoop van AvH met limiet 110,4. Nu kan je het goedkoper krijgen, maar dat weet je nooit van tevoren. Er staan nu, dacht ik, ook op een stuk of 2-3 aandelen verkooporders met een limiet, om de portefeuille te herbalanceren (gedeeltelijke verkopen).

Philippe
Gast
Philippe

Het systeem van De Belegger is net opgezet om dit te vermijden: normaal worden aan- en verkooporders altijd op dinsdag doorgegeven aan hun bank. Op maandagavond is de nieuwe editie van De Belegger beschikbaar op hun website zodat elke abonnee dezelfde orders op hetzelfde moment kan ingeven. Zij werken meestal met limietorders zodat wie dezelfde limietorders doorgeeft hetzelfde resultaat kan bekomen. Iedere aan- en verkoop wordt ook verklaard door een bijhorende fundamentele analyse van het aandeel. Hun portefeuille bestaat uitsluitend uit aandelen en ETFs. Zij hebben meestal tussen 20 en 30 verschillende posities in hun portefeuille, waarbij geregeld een herbalancering… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Da’s de theorie.
Hoe dikwijls komt het voor dat “jouw” kooporder MET limietkoers niet uitgevoerd wordt omdat al die kooporders natuurlijk enige vraag genereren en alzo de prjs opdrijven?

Philippe
Gast
Philippe

Voor kleine aandelen op de continumarkt in België zou dit inderdaad een probleem kunnen geven, maar de meeste aandelen die in de portefeuille van DB zitten, zijn aandelen uit de Bel20 of buitenlandse aandelen waar een klein Belgisch beleggingsblaadje geen invloed heeft op de koersvorming die grotendeels bepaald wordt door de grote institutionele beleggers en hedge funds.

juluscesar
Gast
juluscesar

Indien je bv (lukraak gekozen) het Belgische Merclin fonds kocht bij zijn oprichting in 2003 dan had je nu met een éénmalige aankoop 9,49 % opbrengst per jaar. 240%
Bon dit is wel zonder beurstaksen 😉

Frank Daems
Gast
Frank Daems

Oeioei, een mooi gemiddeld rendement over 30 jaar … doet me denken aan de enige miskoop die ik gedaan heb bij beleggingsfondsen, omdat ik toen ook nog rekening hield met het gemiddelde over de volledige bestaansperiode van een fonds. Had ook een prachtig gemiddeld rendement (van 2 cijfers voor de komma). Alleen, de recente tendens van dat fonds was zeer negatief.
Zie:
https://www.mijnkapitaal.be/fondsen/verraderlijke-grafieken-fondsenwereld/

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be