RES-packs-tuttimus-promo NEW (ON 14/08 - OFF 30/09)

About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

0 Comments

 1. 1

  Kevin

  En de bankactiviteiten?

  Reply
 2. 2

  patrick

  U vergeet een belangrijk punt, B Post bank, een joint venture van De Post en BNP Paribas Fortis, ieder voor 50 % aandeelhouder. Deze defensieve bank, met meer dan 1 miljoen klanten, is in deze onzekere banktijden een rots in de branding, de jaarlijkse groeicijfers zijn indrukwekkend, en dragen bij tot de winsten van het bedrijf.

  Reply
 3. 3

  luc1961

  Ook de verzending van de Europese nummerplaat moet toch een belangrijke inkomstenstroom zijn. Ik geloof 30 euro per plaat.

  Reply
  1. 3.1

   Jelle

   Da’s de prijs van de plaat.
   BPost ontvangt de prijs van een aangetekende zending.

   Reply
 4. 4

  Xavier

  Beste MK redactie,
  Ik heb in deze komkommertijd wat zitten lezen over beleggingsstrategieën in aandelen.
  Ik geloof niet in technische analyse maar eerder in een grondige fundamentele analyse zoals jullie met de fondsen uitvoeren.
  Zo kwam ik uit op de Piotroski methode (Joseph Piotroski, 2000, “Value Investing: The Use of Historical Financial Statement Information to Separate Winners from Losers”). Deze is jullie misschien bekend. Hij gebruikt 9 parameters (uit jaarcijfers) die de financiële ‘gezondheid’ van een bedrijf weergeven. Indien je kiest voor een bedrijf met de maximale ‘F’ score (9) en een lage markt kapitalisatie (dus de kleine gezonde bedrijfjes die onder de radar zitten), zou dit over een periode van 10j (backtesting), een gemiddeld jaarrendement hebben van 15%.
  Deze methode werd door vele anderen getest en gevalideerd.
  Probleem is dat je toegang (en tijd!) moet hebben om de jaarcijfers van Y0 en Y-1 van elk bedrijf te analyseren. Onbegonnen werk wat mij betreft.
  Mijn twee vragen aan u zijn:
  – Wat is uw mening betreffende dit systeem?
  – Bestaan er aandelenfondsen / portefeuilles die dit systeem volgen?
  Beste groeten,
  Xavier

  Reply
 5. 5

  Al Fonds

  Eerlijk gezegd heb ik het boek van Piotroski niet gelezen. Normaal volgen wij hier geen individuële aandelen, maar de beursgang van de Post konden wij niet aan ons laten voorbij gaan.
  Of ze nu net de vermelde methode gebruiken of een andere weet ik ook niet, maar er zijn toch wel een aantal fondsen met een value-fondsbeheerder.

  Reply
 6. 6

  Xavier

  Bedankt Al Fonds,
  ik heb inderdaad een aantal dergelijke fondsen gevonden. Hier twee voorbeelden:
  Value Square Fund Equity World (EUR) C
  Threadneedle Europe Small Comp. (EUR) C
  Mvg.

  Reply
 7. 7

  Al Fonds

  Voor nog “enkele” Value-fondsen meer: ga naar Morningstar en tik het woordje Value bovenaan in het zoekvakje in. Dan klikken op zoeken: ik kreeg er 206…
  Er zullen daar wel enkele goeie tussen zitten ?

  Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2012 - 2017 MijnKapitaal.be