About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
Al Fonds (Marc Person)
Lid

Voor nog “enkele” Value-fondsen meer: ga naar Morningstar en tik het woordje Value bovenaan in het zoekvakje in. Dan klikken op zoeken: ik kreeg er 206…
Er zullen daar wel enkele goeie tussen zitten ?

Xavier
Gast
Xavier

Bedankt Al Fonds,
ik heb inderdaad een aantal dergelijke fondsen gevonden. Hier twee voorbeelden:
Value Square Fund Equity World (EUR) C
Threadneedle Europe Small Comp. (EUR) C
Mvg.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Eerlijk gezegd heb ik het boek van Piotroski niet gelezen. Normaal volgen wij hier geen individuële aandelen, maar de beursgang van de Post konden wij niet aan ons laten voorbij gaan.
Of ze nu net de vermelde methode gebruiken of een andere weet ik ook niet, maar er zijn toch wel een aantal fondsen met een value-fondsbeheerder.

Xavier
Gast
Xavier

Beste MK redactie, Ik heb in deze komkommertijd wat zitten lezen over beleggingsstrategieën in aandelen. Ik geloof niet in technische analyse maar eerder in een grondige fundamentele analyse zoals jullie met de fondsen uitvoeren. Zo kwam ik uit op de Piotroski methode (Joseph Piotroski, 2000, “Value Investing: The Use of Historical Financial Statement Information to Separate Winners from Losers”). Deze is jullie misschien bekend. Hij gebruikt 9 parameters (uit jaarcijfers) die de financiële ‘gezondheid’ van een bedrijf weergeven. Indien je kiest voor een bedrijf met de maximale ‘F’ score (9) en een lage markt kapitalisatie (dus de kleine gezonde bedrijfjes… Lees verder »

luc1961
Gast
luc1961

Ook de verzending van de Europese nummerplaat moet toch een belangrijke inkomstenstroom zijn. Ik geloof 30 euro per plaat.

Jelle
Gast
Jelle

Da’s de prijs van de plaat.
BPost ontvangt de prijs van een aangetekende zending.

patrick
Gast
patrick

U vergeet een belangrijk punt, B Post bank, een joint venture van De Post en BNP Paribas Fortis, ieder voor 50 % aandeelhouder. Deze defensieve bank, met meer dan 1 miljoen klanten, is in deze onzekere banktijden een rots in de branding, de jaarlijkse groeicijfers zijn indrukwekkend, en dragen bij tot de winsten van het bedrijf.

Kevin
Gast
Kevin

En de bankactiviteiten?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be