About the author

Redactie

Ik ben Johan, oprichter van MijnKapitaal.be. Deze website werd opgericht om op een objectieve en onafhankelijke manier financiële zaken bespreekbaar te maken. Op professioneel niveau werk ik als Business Intelligence Consultant voor internationale ondernemingen. Het analytische en communicatieve aspect in combinatie met mijn passie voor economie en informatica laten mij toe om een goed zicht te krijgen op beleggen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GM
GM
5 jaren geleden

Maar je kan het ook ruimer zien. 2 keer per jaar komt er een boekje met extra voordelen. Daar kan je het meeste voordeel uit halen. Als ik alles opnieuw zou doen, zou ik 1 keer de minimale belegging doen en met het hele gezin genieten van de voordelen uit het boekje.
Vroeger was de minimale belegging 500 euro en maximaal 1250 Euro. Bij 500 euro kreeg je eveneens het boekje. Nu is de minimale 1250 en het maximum ken ik niet.
Naar mijn bescheiden redeneervermogen is het veel interessanter om in de FlexerDynamic of in de kapitalisatie van Medirect te beleggen. Naar mijn mening brengt de Mijnkapitalisatie van Medirect zelfs het meeste op.

QQQ is volgens mij ook een heel goeie EFT

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  GM

QQQ is nog wel heel “pril”. Wat gaat er op dit ogenblik niet omhoog ?
Ik wil toch wel wat meer historiek zien om een oordeel te kunnen vellen.

Gm
Gm
5 jaren geleden

Sinds 1999 zoiets vind ik niet pril

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Gm

Sorry, ik vond op ’t eerste zicht maar historiek vanaf 2015. Vandaar mijn reactie.

Robokat (Carl De Ridder)
5 jaren geleden
Antwoord aan  GM

De prestaties van QQQ zijn vrij indrukwekkend. Lees echter de analyse op M*, er is een ongewoon hoog concentratie risico.

GM
GM
5 jaren geleden

de beurscrash in 2007 en andere zijn snel verwerkt als je deze ETF bekijkt.

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  GM

Ik heb deze week nog gesproken met de beheerder van Pimco. Daar verwachten ze tijdens de volgende 5 jaar een toename van de risico’s zodat velen, die momenteel denken dat ze een financieel genie zijn, nog gaan schrikken.
Daarover volgende week meer.

GM
GM
5 jaren geleden

Als je goed kijkt wat er allemaal in de PROshare QQQ of in de Powershare QQQ zit dan zou er een wereldcrash moeten gebeuren. QQQ zijn bijna zuivere technologie EFT. Bijna alle mogelijke grote IT/elektronica/multimedia fabrikanten zitten erin. Ik weet niet van buiten de welke. Maar denk aan bedrijven als Cisco, Intel, Broadcom, Apple, Microsoft, Facebook, …. en ettelijke meer. Als al deze bedrijven ineens zouden verdwijnen dan zaten we nu niet op het scherm te zien. Ik geloof in technologie. Technologie van de toekomst.

patrick
patrick
5 jaren geleden

Risicoloos bestaat ‘bijna’ niet. Een spaarboekje brengt amper iets op. Noem mij betere alternatieven om je centen veilig te spreiden. Ik bezit verschillende CA die samen nog geen 5 % van mijn portefeuille inhouden. En toegegeven, ik heb een bloedhekel aan belastingen betalen , zodoende !

platin
platin
5 jaren geleden
Antwoord aan  patrick

Bloedhekel aan belastingen.
Dat er groot fraudeurs zijn die ervoor zorgen dat u teveel belastingen betaald , daar hebt u blijkbaar geen hekel aan.

Kevin
Kevin
5 jaren geleden

Die van Argenta vond ik dan iets interessanter.
Als ik het goed begrijp dat hoeven die ‘aandeelhouders’ van ARCO niet uitbetaald te worden, ARCO viel ook onder het Bail-in-principe. Dexia is failliet gegaan dus zijn ze hun geld kwijt. Lijkt me duidelijk een spelletje van gokken en verloren.

Voor deze zal ik passen.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x