About the author

Related Articles

5
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)costaadejeTomAfrodiziakKevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
costaadeje
Gast
costaadeje

Vanaf 2018 zou de roerende voorheffing van 30% op dividenden van aandelen op de eerste 627 euro worden afgeschaft. Zal dit ook gelden voor fondsen die dividenden uitkeren? Maw kunnen we vanaf volgend jaar de dividenden van fondsen via onze belastingaangifte terugvorderen als het bedrag aan dividenden niet meer dan 627 euro bedraagt?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het zou logisch zijn indien dit het geval is. We wachten af wat de wetteksten zullen brengen.

Tom
Gast
Tom

Studenten en personen met een laag inkomen, kunnen er baat bij hebben om hun roerende inkomsten in te brengen in hun personenbelasting, om de heffing van 25 procent RV nadien terug te krijgen.
Heeft deze groep geen voordeel, aangezien zij wel 1 EUR netto dividend krijgen?

Afrodiziak
Gast
Afrodiziak

Beste Kevin, In de mate dat een calloptie in-the-money is zal de intrinsieke waarde (en bijgevolg de optiepremie) dalen in waarde. De premie van een put zal daarentegen stijgen. Vooral op callopties die bijna op vervaldag komen zal je een impact zien, omdat bij zo’n opties er weinig tot geen tijd- en verwachtingswaarde meer is, en uitsluitend intrinsieke waarde (als de optie in-the-money is). Voor out-of-the-money calls is er uitsluitend tijd- en verwachtingswaarde. De impact van het ex-dividend gaan van het onderliggende aandeel op zo’n optie is dan ook nihil (aangezien er geen intrinsieke waarde is). Op BEPAALDE opties is… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Bedankt voor dit heel duidelijk artikeltje. Zou je de kans v/e te grote prijsdaling na dividenduitkering niet kunnen indekken met een optie ?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be