About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Al FondsVinokulderzipkenHKDSPhilippe Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vino
Gast
Vino

Op deze site had ik eerder deze titel verwacht : Test-Aankoop getest : beleggingsfondsen.
Misschien een suggestie voor een volgend artikel van HKDS !!
Voor Al Fonds, heb jou artikel over Legg Mason nog eens nagelezen , maar volgend fonds werd niet besproken : Legg Mason Clearbridge US Large Cap Growth ( IE00B19Z9612), kan het nog toegevoegd worden aan de screeningslijst. En Nordea-1 Global Stable Equity BP Eur ( LU0112467450 ) is misschien ook interessant !

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Dat artikel werd geschreven na een gesprek met één van de managers van de fondsen. Die had voor mij een uur vrij gemaakt en heeft natuurlijk niet alle fondsen besproken. Gezien de startdatum vh fonds en de onderliggende regio moet het rendement schitterend zijn: of dat ook zo zal blijven, heb ik nog niet kunnen aftoetsen.
Dat tweede fonds van Nordea is wel nog erg jong en alzo moeilijk te screenen.
Toch bedankt voor de tips.

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Vergelijking loopt serieus mank imho.
Beter het actuele rendement van alle aangekochte aandelen vergelijken met de tracker. Moet mogelijk zijn met de opvolgingsfile van Mijn Kapitaal.

Philippe
Gast
Philippe

De vergelijking van deze portefeuille met een tracker of een fonds is onvolledig: de inventariswaarde van ieder fonds of tracker bevat niet alleen de gerealiseerde min- en meerwaarden bij de verkoop van aandelen uit de portefeuille maar ook de niet gerealiseerde min- of meerwaarden van de aandelen die nog in de portefeuille zitten op het ogenblik van publicatie. Indien je deze vergelijking wil maken dan moet je ook de koers van de aandelen die nog niet verkocht zijn op het ogenblik van de evaluatie meenemen. En natuurlijk moet je ook de dividenden meerekenen omdat deze een beduidende invloed hebben op… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be