About the author

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
AfrodiziakomegaAfrodiziakwingmanJhn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
omega
Gast
omega

Dank voor de info Afro. Is het absolute dividend en de dividend yield overigens identiek tussen het aandeel op London of NY kopen? Ook verwarrend is dat bvb het year-to-date rendement niet hetzelfde is tussen beide beurzen. Ik vermoed dat de verschillende munten daar iets mee te maken hebben. Maar zou je rendement inclusief dividend yield hetzelfde moeten zijn of je nu koopt op London of de ADR of NY?

omega
Gast
omega

Is er qua bronheffing een verschil als je GSK op Londen of NY (= ADR variant) koopt. Alleen op Londen betaal je 0,5% stamp duty, maar ga je op NY extra VS bronheffing betalen voor GSK als Belg?

Alvast bedankt.

wingman
Gast
wingman

Beste Afrodiziak,

Hoe zit dat voor Ierse vastgoedbevaks die op LSE genoteerd staan? Is de domicilie van het fonds of de beurs hierbij bepalend?

Alvast bedankt.

Afrodiziak
Gast
Afrodiziak

Beste Wingman, Op welke beurs een aandeel noteert speelt geen rol, het is het fiscale land van oorsprong dat van belang is. Of je een Ierse REIT als Green REIT, Hibernia of Irish Residential Properties nu aankoopt op LSE (London Stock Exchange) of ISE (Irish Stock Exchange), fiscaal maakt dat geen verschil. Bronheffing op dividenden van Ierse REIT’s bedraagt 20%. Daar komt 25% Belgische roerende voorheffing bovenop. Ierse REIT’s worden met andere woorden op dezelfde manier belast als UK REIT’s. De wetgeving omtrent Ierse REIT’s werd pas vorig jaar vastgelegd. De drie hierboven vermelde REIT’s vormen meteen ook het gehele… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Hallo Afrodiziak,
Als ik mij niet vergis ben jij ook een vastgoedbevak kenner!
Dankzij uw info heb ik ook heel wat bijgeleerd en dito winst gemaakt.

Eventueel nog plannen om nog eens een update te geven over de belgische bevaks?

Groeten,
Jhn

Afrodiziak
Gast
Afrodiziak

Beste Jhn,
Ik zal het op m’n to do list zetten. M’n eerstkomende artikels zijn echter enkele delen van de dividendreeks.
Mvg

Afrodiziak
Gast
Afrodiziak

Beste Pierre,
Hartelijk dank voor je toffe reactie.
Mvg

Pierre
Gast
Pierre

Proficiat aan Afrodiziak voor deze glasheldere verduidelijking. Waarom toch nog 10% bronbelasting werd ingehouden op Britse aandelen had ik al aan Test Invest en Binck Bank gevaagd. Test Invest maakt er zich van af met dit antwoord “Op de Britse aandelen betaalt u geen Britse roerende voorheffing. Voor de overige is er wel een bronheffing verschuldigd aan het land van herkomst.” Binck Bank reageert wel telefonisch, maar in hun antwoord verwijzen ze naar de website van het desbetreffende aandeel waarop wel de juiste verklaring zou te vinden zijn. In het uittreksel van BB wordt er wel 10% RV aangerekend. Nu… Lees verder »

Afrodiziak
Gast
Afrodiziak

Beste Rick,

Een van m’n volgende artikels in de reeks over dividenden gaat over fiscaliteit, en meer bepaald over de fiscaliteit op dividenden van buitenlandse aandelen. Nog even geduld dus, en dit onderwerp wordt uitgebreid besproken.

Om je niet op je honger te moeten laten blijven zitten is hier alvast het beknopt antwoord: bronheffing op dividenden van Nederlandse aandelen bedraagt 15%. En die kan NIET gerecupereerd worden. Je kan ze wel – afhankelijk van het type dividend – vermijden.

Wil je meer weten, kijk dan zeker uit naar de volgende artikels in deze “dividendreeks” .

Mvg

rick
Gast
rick

interessant artikel!
kunnen jullie ook eens beschrijven hoe de situatie met dividend uit Nederland is?
en kan door NL ingehouden dividendbelasting teruggevraagd worden?
mvg,
rick

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Voelt iemand zich geroepen?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be