About the author

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
jempiKrisBlackbeltBjorn De WildeAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi
Gast
jempi

heb een virt portefeuille op de tijd aandelen.
Wie kent hier iets van en wat vind je van de belegging op zich?
Portef 1

AB InBevAB InBev+ € 36,76 1,0000 50,00 115,85 0,00% € 1.838,00 € 5.792,50 € 3.954,50 215,15% 05/03

Telenet Group Holding+ € 21,85 1,0000 100,00 51,31 0,00% € 2.185,00 € 5.131,00 € 2.946,00 134,83% 05/03

port 2

Lotus BakeriesLotus Bakeries+ € 323,00 1,0000 10,00 1.180,05 0,00% € 3.230,00 € 11.800,50 € 8.570,50 265,34% 05/03
Durf niet echt deze aan te gaan, weet niet hoeveel kosten enz….

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Mijn strategie is een beetje verschillend.
De grotere delen van mijn portefeuille zitten in fondsen (mixerfondsen met dank aan Al) en een paar van die saaie aandelen.

En met een beetje koop ik dan zeer speculatieve aandelen. Af en toe krijg je dan een klets tegen je oren (Thrombogenics), maar soms kan je ook eens een heel goede zaak doen (Tigenix x3 op een paar maand). En dat is dan een mooie reden om eens een lekker gezinsdineetje te doen met de winst.

Kris
Gast
Kris

De winst van een bedrijf kan tijdelijk laag uitvallen omwille van redenen die geen afbreuk doen aan de gezondheid van een bedrijf, zoals zware investeringen, eenmalige herstructureringskosten, inkoop eigen aandelen, e.d. Die lagere winst zorgt dan wel voor een hoge k/w verhouding, maar betekent niet dat het aandeel duur is. Daarom werd de Shiller k/w verhouding in het leven geroepen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de gemiddelde winst van de afgelopen tien jaar. Zo worden tijdelijke en periodieke schommelingen van de winst uitgevlakt. De Shiller k/w wordt daarom vaak gezien als een betere parameter om de koopwaardigheid van een aandeel… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Kan kloppen, maar ik hou niet van al die formules. Ik ga nu opzettelijk heel snel door de bocht: iemand ontwikkelt een formule die de meesten toch niet begrijpen. Blijkt die niet het verhoopte resultaat te leveren, dan maakt daar iemand anders een variant op. Ik heb medelijden met al die studenten die al die formules moeten instuderen. Nog niet zo lang geleden is nu weer uit een andere studie gebleken dat al die formules, momentums, ratio’s, trends enz geen garantie bieden. Het is zoals ik al eens geschreven heb over een hommel: dat dier kan volgens de wetenschappers niet… Lees verder »

Kleine Garnaal
Gast
Kleine Garnaal

Net zoals coca cola, kan je ook aandelen kopen van coca cola enterprises, die de flesjes vult voor coca cola. Zij hoeven geen budgetten vrij te maken voor marketing of R&D, maar hebben wel iets meer investeringen te doen op hun machinepark.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Als ik dat een toeleveraar mag noemen, dan heb je daar wel meer risico dan bij een franchisenemer. Als CC een andere bottelaar kiest, dan is het plots gedaan. De andere zou voor een doorstart kunnen gaan. Of zie ik dat verkeerd?

Kleine Garnaal
Gast
Kleine Garnaal

Je ziet dat verkeerd, Coca Cola Enterprises is inderdaad toeleverancier van Coca Cola, ze kunnen wel fabrieken sluiten/oprichten, maar is in volledig beheer door Coca Cola (vandaar ook de naamsverwijzing) en het is ook van belang een zeer hoge nettowinst te bekomen/behouden. Het is zelfs zo al enkele jaren geweest, dat CCE betere cijfers had dan CC, net omwille van de verschillende budgetten. Zo maakt CCE winst per geproduceerd flesje, waarbij CC winst maakt op de finale verkoopprijs. Die verkoopprijs kan anders uitvallen door kortingen in winkels,… CC kan wel de productiecapaciteit veranderen, wat dan een impact heeft op CCE,… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Weeral iets bijgeleerd. Waarschijnlijk weer zo’n situatie om aan “belastingsoptimalisatie” te doen?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik wil hier even inpikken: niet om onze nieuwe auteur al onmiddellijk de genadeslag te geven, integendeel zelfs, want we zijn erg verheugd met zijn inbreng. In feite is het zelfs een bevestiging van zijn advies. Ik wou jullie alleen tonen dat de professionele beheerders soms toch iets meer weten dan wij. Ik las in het maandverslag van Merclin Global Eq dat zij niet Mc Donalds kopen, maar Arcos Dorados. Arcos Dorados zeg je?? Dat is de franchisenemer van Mc Donalds in Latijns-Amerika. Dat aandeel verloor 2/3 van zijn waarde, niet door slechte resultaten, maar door de zwakte van de… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

Klasse!
Dit artikel ga ik boven mijn bed hangen 😉
Bedankt

Nog een vraagje, deze info waar vind je die normaal gezien?
Jaarverslagen?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be