About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
corippoAl FondsambertreeleavesHKDSRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
corippo
Gast
corippo

Interessante vergelijjking. Ik hou het bij mijn eigen samenstelling. Als er geld nodig is, verkoop ik zelf. De hoge jaarlijkse terugkerende kost (1.1+065+1.02), de premiekost 2% en de schromelijk overdreven instapkost (2%!) maken zulke producten – verzekeringen niet interessant.
Oogkleppen af en zelf tellen. Maar ja, wie doet dat nog..

ambertreeleaves
Gast

Interessant vergelijking en studie. Soms denk ik eraan om later een deel van mijn vermogen om te zetten in dit soort product. Goed de oefening maken om na te gaan of het de moeite loont is belangrijk.
Een andere vraag is: hoeveel tijd kan je er nog aan besteden als je 85 bent en in een rusthuis zit. Dan is zo een formule misschien wel makkelijk voor jou (tenzij je kinderen of kleinkinderen voor jou elke maand willen verkopen)

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het specifieke aan dat soort lijfrenteproducten: hoe ouder je bent bij de start, hoe hoger het uitbetaalde bedrag. Maar je inleg ben je quasi zeker kwijt.
Misschien interessant voor mensen zonder kinderen (of met kinderen die zelf rijk genoeg zijn).

jempi25
Gast
jempi25

Als ik kies voor mixfondsen! Heb ik gelezen en gelezen op MK. Heb er enkele div fondsen van de mixer. Maar zie daar niet veel van op mijn rekening? Als ik de verschillende Kapitaal bestuurders hoor denk ik soms, zoals nu distributie dividend fondsen worden hier weer iets positief genoemd. En als ik vroeger las, van een andere beheerder moderator, dan zag ik dat men aan die div fondsen eigenlijk niets heeft? Ben misschien niet zo slim, en lees ik altijd verkeerd?? Is dit zo?

HKDS
Lid

Bij verkoop van een kapitalisatiefonds moet je 1,32% beurstaks betalen. Bij verkoop van een distributiefonds niet. Sommige distributiefondsen betalen echter een zeer klein dividend uit, waardoor ze zich gedragen als een kapitalisatiefonds maar vallen onder de regelgeving van de distributiefondsen. Huiswerk maken is de boodschap.

Stefan
Gast
Stefan

Misschien heb ik het verkeerd voor maar bij mijn weten spreek je enkel van een ‘lijfrente’ als je het kapitaal definitief afgeeft aan de verzekeraar, die dit dan omzet in een levenslange rente. Bij dergelijke formule stel ik me de vraag wat er gebeurt als het fout afloopt met de verzekeringsmaatschappij … ? Wanneer we spreken over een investering in een beleggingsfonds met maandelijkse uitkering, dan denk ik niet dat dit een ‘lijfrente’ heet.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Je hebt waarschijnlijk gelijk, maar het komt hier op hetzelfde neer.

HKDS
Lid

Andere vragen die men zich kan stellen alvorens zich te engageren in dergelijke producten: – Het gaat hier over een verzekering op (zeer) lange termijn. Wat, als de verzekeringsmaatschappij ooit zou ophouden te bestaan, of die specifieke activiteit dient af te stoten? – Wat, als ondertussen de wetgeving verandert? Bij doe-het-zelf beleggingen kan je je aanpassen aan de nieuwe regelgeving. Wat hier? – Een goed presterend (dak)fonds blijft niet noodzakelijk eeuwig goed presteren. Kan hier gewisseld worden van (dak)fonds en aan welke voorwaarden? – Wat als je door omstandigheden (vroeg of laat) per se wilt uitstappen? Tegen welke voorwaarden kan… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

a) De storting van het kapitaal is werkelijk the point of no return of geen weg terug. Na 2008 waren er heel wat beleggers met soortgelijke producten die een bericht van hun bank kregen (en ING was daarbij) dat hun centen op waren of dat men om veiligheidsredenen de uitbetalingen opschortte. Zo’n regelmatige uitbetaling is erg gevaarlijk voor het kapitaal: Voor een storting van € 1.000 lijkt een jaarlijkse uitbetaling van € 30 redelijk (3%). Na 2008 bleken sommige portefeuilles echter van gemiddeld zo’n 40% gedaald: dat wil dan zeggen dat € 600 dan die € 30 moet opleveren. Dat… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be