About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

17 Reacties op "Online en gerobotiseerd vermogensbeheer"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
bargain
Gast

Prachtig en waarheidsgetrouw artikel. Ik kan me voorstellen dat het bij de grootbanken nog meer koffiedik kijken is kwestie van kosten en netto rendementen in hun beleggingsportefeuilles.
Proficiat doe zo voort!

Peter
Gast

Ik ben 13 maand geleden met een bepaald bedrag in de groeiportefeuille (de op een na meest offensieve) van MeDirect gestapt en heb daar sindsdien maandelijks een vast bedrag bijgestort (spreiding in de tijd, weet je wel). Momenteel sta ik op een (ongerealiseerde) winst van 7,71%. Niet slecht.

John
Gast
Een kleine opmerking van mijn kant: Ik probeerde KeyPrivate mezelf. De return was goed. Er lijken echter nog een aantal technische problemen te zijn: ik besefte dat het systeem Europa en de Pacific ooit op een of andere manier in verwarring had gebracht. In mijn portefeuille was het niet – zoals gepland – 25% Europa en 5% Pacific maar precies het tegenovergestelde. Dit is natuurlijk verrassend en komt niet overeen met wat de beleggingsstrategie volgens de maandelijkse beleggingscomité zelf meldt. De selectie van een of de andere ETF lijkt op het eerste gezicht ook gedeeltelijk verrassend: zo wordt Europa vertegenwoordigd… Lees verder »
Geert Van Herck
Gast
Beste Robocat, Alvast dank voor je doorlichting en het onder de aandacht brengen van de “robo” adviseurs in Belgiê. U had het wellicht begrepen : ik reageer omdat enkele punten uit je analyse verdere informatie verdienen. Ten eerste werken wij met 12 ETF’s en geen 7. We mogen van de FSMA de namen van onze trackers niet benoemen in onze communicatie met de beleggerswereld omdat zij dit als verdoken publiciteit interpreteren. Ten tweede (en belangrijker) : we vermelden in al onze infosessies en onze webinars de totale kosten voor de klant. Die kosten omvatten naast de beheerskosten ook de beurstaks… Lees verder »
mark
Gast

Beste Geert,

Die YTD prestaties van die profielen zijn best goed maar verliezen jullie niet vooral op het obligatiegedeelte zoals met EM bonds?

Als ik verslagen van fondsbeheerders lees kan je volgens mij alleen nog winst maken met bonds als je geavanceerd te werk gaat ie. duratie kort houden, met bond futures short gaan zitten, dat soort dingen. Met klassieke bond etfs zoals jullie gebruiken ga je volgens mij alleen verlies maken waarbij je beter gewoon cash kan aanhouden. Hoe zien jullie dat?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Dat een electrische wagen volgens de folder 400km haalt met een volledig opgeladen batterij, maar in werkelijkheid al na 300km stil valt, is schokkend genoeg om het TVnieuws te halen. Dat een spaarder/belegger met 7% gelokt wordt, maar slechts 5% krijgt, dat zou moeten aanvaard worden.
Het ene online-programma publiceert kosten met BTW inclusief, de andere BTW exclusief…
Ik dacht dat eerlijk het langst duurde…
De bestuurder van de wagen heeft ook volledige transparantie op het verbruik als hij aan ‘t rijden is.
Sommige zaken moeten 100% zijn of zijn het niet. Je kan niet 99% zwanger zijn. 99% eerlijk =…

Philippe
Gast

Kunt u oook Dexxi meenemen in uw vergelijking?
Zij bieden ook geautomatiseerd beleggen aan in één van de 5 voorgeselecteerde portefeuilles met trackers.

Blackbelt
Gast

Ik heb het met ca 10% van mijn portefeuille geprobeerd, maar het is uiteraard nog te vroeg om rendement te beoordelen.
Het loopt nog maar een tweetal maand, maar je hebt dus wel perfecte transparantie wat betreft transacties, en in welke ETF’s je centen zitten.

De grote vraag is inderdaad hoe ze presteren in geval van een dikke dip of crash.
Maar ja, the proof of the pudding is in the eating.

Dus aan de beheerders van de site, durf me gerust naar feedback vragen binnen een par maanden of .. jaren.

Al Fonds (Marc Person)
Editor
Het zou maar straf zijn dat er geen perfecte transparantie zou zijn. Maar eigenlijk gaat het daar niet over. Men publiceert rendementen, maar die rendementen kan je niet halen vermits daar geen rekening gehouden wordt met beheerskosten en de kosten die je hebt door hun over en weer geswitch. We hebben voorbeelden gezien waar de portefeuilles tot tweemaal per jaar helemaal worden omgezet. Veel switchen veroorzaakt veel kosten. In het artikel over de portefeuille van Test Aankoop kan je dat bijvoorbeeld vinden. Ik lees vandaag in de krant (en daar maakt men zich druk over) dat de electrische wagens de… Lees verder »
mark
Gast

Laat Keyprivate de computer handelen? Ik dacht dat zij het computer model eerder als basis nemen en dan op basis van advies van oa Blackrock en Amundi zelf uiteindelijk beslissen. In hun maandelijks rapport zeggen ze ook soms dat ze het wat anders doen dan het comp model.

Nu goed, vind jij dat een mixfonds als Deutsche multi opps dan zoveel vakkundiger te werk gaat? Sinds april 2015 lijkt dat fonds op een dwaalspoor: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000TJJC&tab=1 Begin je te begrijpen waarom zoveel mensen “actief beheer” beu zijn als ze dit zien?

E10NE (niet E10)
Gast

Je vaststellingen mbt het Deutsche multi Opps-fonds (heb zelf zowel de LC als LD-versie in porto) lijken idd terecht. Ik blijf er (tot op heden) maandelijks toch nog van bijkopen, ondermeer om reden dat ze actueel een heel hoog % cash aanhouden.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be