About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

8
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Al FondsDJTWRobokatAraH.I.S. Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
DJTW
Gast
DJTW

Dat een “Petercam” zich wil verlagen tot het uitbrengen van dit soort rommel, dat zegt op zich al veel. Van de grootbanken had ik niks anders verwacht, maar van een zogenaamd “serieuze naam” als Petercam eigenlijk wel…

Ara
Gast
Ara

Het zou interessant zijn om in de tabel de resultaten van alle fondsen uit de mixer er naast te zetten. Ik betwijfel namelijk of die op dit moment allemaal veel beter gaan zijn dan dit. Dit artikel heeft een negatieve ondertoon over dit fonds en ik denk dat dat op dit moment totaal voorbarig is. Pas over een jaar of vijf zullen we iets zinnigs kunnen zeggen over de prestaties van dit fonds.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Misschien is mijn collega iets te subtiel geweest in zijn artikel, want dat is niet echt het punt. Je kan inderdaad maar oordelen over een fonds als het wat ouder is. Het punt is echter dat fondsen die een vaste uitkering beloven, in dit geval op kwartaalbasis en in totaal 3%, soms gewoonweg je eigen kapitaal uitkeren om dat waar te maken. Ze vreten dus het kapitaal op en dat heeft op lange termijn nefaste gevolgen. Ik denk dat de cijfers van de update er op wijzen dat dit het geval is. Je krijgt dus netjes je beloofde “coupon”, maar… Lees verder »

H.I.S.
Gast
H.I.S.

Eén van de maatschappijen had dit ook voorzien in hun modelportefeuille voor mensen die inkomen nodig hebben. We hebben voor hen finaal geopteerd voor twee andere fondsen, die telkens 40% uitmaken van de fondsenselectie, met een langere historiek en ook
Deze hebben wel hun doelstelling van inkomstenuitkering kunnen bekomen, en er zijn ook al – zonder kosten en zonder verdere fiscaliteit – inkomsten ontvangen.

Algemeen ben ik de laatste jaren nog niet echt onder de indruk gekomen van de fondsen van deze fondsenaanbieder, ondanks de “naam”.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be