Iedere klant van Rabobank.be heeft een communicatie ontvangen: de bank stopt met het aanbieden van beleggingsproducten. Op deze pagina geeft Rabobank.be meer details over de praktische gevolgen van deze beslissing. We nemen die informatie niet over in dit artikel, want dat heeft geen meerwaarde.
Wel proberen we hier bijkomende informatie te verzamelen, o.a. op basis van de lezersvragen hier onder. Dit artikel zal daarom frequent aangepast worden, naarmate we over extra info beschikken.
Op 4 juli 2017 uitten we in in dit artikel onze vrees dat nieuwe regelgeving zal leiden tot een verschraling van het aanbod. Amper twee weken later wordt onze vrees al waarheid. Rabobank.be kondigt aan dat ze stoppen met het aanbieden van beleggingsproducten.
De bank communiceert dat hun beslissing een rechtstreeks gevolg is van die nieuwe MiFID II regelgeving. Het zou gewoonweg teveel kosten om alles aan die regelgeving aan te passen. We vrezen dat dit slechts een eerste voorbeeld zal zijn van de nefaste gevolgen van de Europese en Belgische regelneverij.
Ik betreur dit sterk, want Rabobank.be was destijds de bank waar ik mijn eerste niet-huisbank fondsen kocht. De eerste stap naar de bevrijding, zou ik durven zeggen. Maar laat ons niet te nostalgisch worden.
Op deze pagina krijg je de nodige uitleg over de verhuis van je beleggingsfondsen, pensioenspaarfondsen en obligaties. Kort samengevat is dat steeds hetzelfde:
Keytrade lijkt wel dé keuze bij uitstek voor overname van banken. Wie ooit klant was bij Kaupthing kreeg uiteindelijk onderdak bij Keytrade. Ook de klanten van het voormalige Fortuneo zitten nu op het platform van Keytrade Bank. En nu krijgen de beleggende klanten van Rabobank.be de optie om hun effecten zonder veel gedoe naar Keytrade te verhuizen.
Je krijgt een premie van 10% van de waarde van je Rabobank.be beleggingsportefeuille, met een maximum van 100 euro. De verhuis wordt administratief volledig automatisch voor je afgehandeld, incl. de transfer van de historiek. Dit laatste is erg belangrijk voor een correcte berekening van de eventuele meerwaardebelasting bij een latere verkoop de fondsen.
Een uitgebreide bespreking van het aanbod van Keytrade zou ons te ver leiden. Heel kort toch een aantal feiten: bij Keytrade betaal je geen bewaarloon op de effectenrekening. Verkoop van fondsen is gratis. Voor de meeste fondsen betaal je 9,95 euro per aankoop. Wie dus vaak fondsen aankoopt in heel kleine hoeveelheden (<1.000 euro) moet hier rekening mee houden.
Als je nog geen klant bent, zal de website van Keytrade je ongetwijfeld genoeg informatie verschaffen over de overige producten en voorwaarden van de bank.
Uiteraard kan je ook kiezen voor de verhuis naar een andere bank. Rabobank rekent momenteel geen kosten aan voor de verhuis naar een andere bank. Je hebt m.a.w. een volledig vrije keuze van bank.
Je dient dergelijke verhuis zelf aan te vragen bij de ontvangende bank. Daar komt bij de meeste banken wel wat administratie te pas. Zo zal je de volledige aankoophistoriek van je fondsen moeten opzoeken en de aankoopbewijzen toevoegen. Dat is belangrijk voor een correcte berekening van de eventuele meerwaardebelasting bij een latere verkoop. Het ontbreken van historiek zou immers sterk in je nadeel spelen. Het terug bij elkaar sprokkelen van die aankoopbewijzen kan een leuke klus zijn indien je je fondsen in meerdere keren hebt aangekocht (en ik spreek van ervaring).
Verschillende banken hebben lopende acties om de overdracht naar hen extra aantrekkelijk te maken.
Zo krijg je bij Deutsche Bank een premie van 1%. Zo’n aanbod is interessanter dan de 100 euro premie die je krijgt bij overdracht naar Keytrade indien de waarde op je beleggingsrekening veel meer dan 10.000 euro bedraagt. Deutsche Bank rekent 8 euro/jaar bewaarloon aan per lijn op de effectenrekening, met een maximum van 80 euro. Een groot deel van hun fondsenaanbod kan zonder instapkosten worden aangekocht, maar wel altijd eerst goed controleren!
Ken je nog andere banken met een actie? Laat het ons hier onder even weten.
Ook je BNP Paribas pensioenspaarfonds wordt automatisch overgedragen naar Keytrade Bank indien je geen actie onderneemt. Verkopen voor je 60ste is uiteraard niet interessant, wegens de grote fiscale boete die daar mee gepaard gaat.
Verschillende lezers vragen ons of het niet interessant is om een ander pensioenspaarfonds te overwegen.
In deze artikelenreeks kan je onze beoordeling vinden van de diverse pensioenspaarfondsen: deel 1 en deel 2. Die artikels zijn voldoende up-to-date om je keuze op te baseren.
En via de MijnKapitaal Award voor pensioensparen weet je meteen dat behoud van het BNP Paribas fonds geen slechte keuze is.
Heb je specifieke vragen voor Keytrade Bank, dan kan je ze onderaan dit artikel stellen.
Andere vragen/bedenkingen mogen uiteraard ook. We willen de reacties zoveel mogelijk “on topic” en van praktisch nut houden en zullen daarom (zonder waarschuwing) streng modereren.
Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.
Δ
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Om wat eenvoud te brengen dacht ik enkele fondsen (Blackrock Global Allocation) over te brengen naar Binck. Gaan zij eigenlijk correct om met de Reynderstaks? is het waar zoals in de commentaren vermeld dat Rabobank op het volle bedrag de taks aanrekent (evita-fallback methode)?
Rabobank gebruikt inderdaad de fall-back methode. Binck zou de TIS methode gebruiken, zelf hebben we dat niet geverifieerd.
Ik heb de vraag gesteld aan Rabobank hoe zij afrekenen. Hun antwoord:
“Bij verkoop van uw beleggingsfondsen worden meerwaardebelasting en beurstaks aangerekend. De belasting wordt berekend volgens een vooraf vastgelegde formule. Om die meerwaarde te berekenen wordt eerst het verschil berekend tussen de inventariswaarde bij de verkoop en de inventariswaarde bij aankoop. Nadien wordt hiervan het percentage cash en obligaties bepaald. Op dit gedeelte van de meerwaarde wordt dan 30% roerende voorheffing betaald. Bij meerdere verrichtingen werkt de berekening via het principe van First In, First Out. De eerste deelbewijzen die aangekocht werden, zullen als eerste verkocht worden. De individuele aankoopkoersen gelden dus en niet zozeer de gemiddelde aankoopkoers. De beurstaks van 1,32% wordt berekend op het totale verkoopbedrag.”
Is dat idd de fallback methode (=Asset?)? Is de TIS methode (evt van Binck) normaal voordeliger?
Dat is inderdaad de fall back methode. De wet zegt echter dat die niet mag toegepast worden indien de TIS waarden beschikbaar zijn. In de meeste gevallen is de fallback nadeling omdat obligaties niet evenredig veel bijdragen aan de prestaties van een fonds.
Wat gebruiken Keytrade en Deutsche Bank van methode, en wat is het verschil ?
Lees hier.
Ik zou mijn deel willen transferen naar Deutsebank maar welke methode gebruiken zij, de TIS of Asset maniier. dacht dat ze me zeiden het eerste.
Ja, DB gebruikt de TIS methode.
En hoe zit het ondertussen met Me Direct? Blijven ze nog altijd de fiscaal nadelige fallbackmethode-methode toepassen voor gemengde fondsen en obligatiefondsen ondanks het feit dat de meeste asset managers van deze fondsen de tis gegevens beschikbaar stellen? Wanneer komt daarover eindelijk een officiële communicatie van MD. Het enige wat we van de medewerkers horen is de standaardzin” we zijn het aan het onderzoeken”. Men laat hier een enorme commerciële opportuniteit liggen om klanten bij Rabobank te overtuigen om hun fondsen naar MD over te zetten.
Het antwoord daarop is al gegeven: alle aanpassingen aan het huidige IT systeem van MD zijn bevroren en pas na overschakeling naar hun nieuwe platform kan TIS geimplementeerd worden. Het nieuwe platform zou blijkbaar ook veel sneller werken. Ze laten niets los over wanneer de overschakeling gepland is.
Er werd hier in de reacties al een aantal maal vermeld, dat indien de historiek niet mee verhuist, dan de boekwaarde van 1 juli 2005 gebruikt worden.Maar indien het fonds nog niet bestond op 1 juli 2005, wat gebruikt men dan? De koers van op de oprichtingsdatum?
Ik heb dat niet opgezocht, maar veronderstel van wel. Maar het kan nooit de bedoeling zijn dat je in die situatie verzeild geraakt.
MeDirect biedt geen effectenrekening aan op 2 namen. Dit kan gevolgen hebben voor wettelijk samen wonenden. Hebben jullie hieromtrent meer info? Zou dit eventueel kunnen wijzigen en zo ja, wanneer?
Al drie jaar vraag ik al jaarlijks wanneer MeDirect gezamenlijke dossiers of rekeningen zal aanbieden en telkens was het antwoord dat men ermee bezig was maar dat voorlopig geen volmachten konden aangebracht worden.
Ik had ook al een email ontvangen in dien aard. Toch beter voor Keytrade kiezen dan. Alvast dank voor je nuttige info.
Bij Rabobank.be hebben onze minderjarige kinderen spaarrekeningen en een effectenrekening op hun eigen naam. Hoe zal de transactie van Rabobank.be naar Keytrade verlopen voor effectenrekeningen op naam van minderjarige kinderen? Wij (de ouders) zijn zal klant bij Keytrade maar de kinderen nog niet. Er bestaat voor de kinderen als begunstigden wel een Keyplan.
Groeten, Frankiebis
hallo Frankiebis,
We zullen bij Keytrade Bank een rekening op naam van de kinderen, u zal die dan ook zien onder uw login bij Keytrade. De kinderen kunnen niet handelen op deze rekening (wanneer ze minderjarig zijn).
Wanneer ze meerderjarig worden zullen ze verdwijnen onder uw login en gaan uw kinderen een eigen login krijgen (met handel bevoegdheid).
Mvg,
Gorik Nelissen
@ Nelissen Gorik Keytrade
Als ik het goed begrijp kan men na de overdracht van Rabobank naar Keytrade van een effectendossier van een minderjarig kind geen kopen/verkopen meer doen tot het kind meerderjarig is. Klopt dit?
Eddy
Bij minderjarige kinderen hebben de ouders de volmacht en zijn zij het ook die handelen. Ook bij Rabo zullen het toch de ouders geweest zijn die de orders ingaven ? Niet de kinderen zelf.
Inderdaad bij Rabo geven/gaven de ouders de orders als een goede huisvader in!
Frankiebis
Hallo Eddyl
De ouders kunnen handelen voor de kinderen, natuurlijk naar de normen van een “goede huisvader”.
Met vriendelijke groeten,
Gorik Nelissen Keytrade Bank
Hallo Gorik,
bedankt voor het antwoord. Het is inderdaad handig dat er een aparte rekening geopend wordt want alzo zullen we voor de 12-jarige een bankkaart kunnen aanvragen m.b.t. zijn financiële opvoeding. Want na enkele jaren zakgeld, is nu een bankkaart volgens mij aan de orde.
Voor mensen die niet naar keytrade willen, is het dan voor fondsen met bijna maandelijkse stortingen gewoon niet eenvoudiger om alles te verkopen, over te schrijven naar een andere bank en dan dit bedrag opnieuw aan te kopen? Dan win/verlies je enkel het verschil in waarde toch (indien deze laatste geen instapkosten aanrekend)?
Min de eventuele beurstaks.
Ronny, ik zou mijn fondsen bij de Rabobank daar nu niet verkopen. Rabo past i.v.m. de Reynderstaks de fall-back methode toe en dat is niet de meest eerlijke methode.
De complete orderhistoriek is vrij gemakkelijk te vinden via de Rabobank site , maar ik vraag me af of dit voldoende is als officieel bewijs voor de fiscaliteit. Moet men werkelijk elk aankoop en verkoop borderel meegeven ? Wat is jullie expert opinie hieromtrent ?
Ik betwijfel of het scherm, dat ge op die manier verkrijgt afdrukken, voldoende zal zijn: zowel uw naam als de ISIN code ontbreken immers. De oplossing is daaruit enkel de datum te selecteren en dan in de uittreksels de bijlage op te zoeken en die apart af te drukken. Tenminste als ge niet, zoals ik, een omruiling van fondsen hebt meegemaakt. Dan kunt ge enkel op het scherm zien dat een omruiling is gebeurd, met aantal en prijs van de ingeleverde en verkregen stukken van het nieuwe fonds. Zelfs het pijltje naar een detail pagina ontbreekt. Via maill naar [email protected] wijzen ze enkel naar de beleggers-pagina’s en schijnen ze niet te begrijpen dat ik daar niets bruikbaar kan vinden.
Als je denkt dat een schermafdruk van het detail van de verrichting niet volstaat, dan kan je altijd nog je oude rekeninguittreksels opvragen van de rekening waarmee de aan- of verkoop is gebeurd. Uiteraard moet je dan wel nog ongeveer de datum weten. Maar ik zou verwachten dat een goede huisvader/boekhouder dat toch netjes bijhoudt.
Beste Leon,
De historiek moet je wel zelf opzoeken ingeval van transfer naar MD en dat kan wel wat werk zijn, zoals ik zelf al heb mogen ondervinden.
Een aantal jaren geleden een transfer van fondsen en obligaties uitgevoerd van KBC naar DB. Niemand heeft me historieken gevraagd.
Als één van de redenen van deze stopzetting de toevloed aan regels is, dan is er deze één van: vroeger was de historiek van minder belang. De fiscaliteit maakt het ingewikkelder en ingewikkelder en vraagt steeds maar uitgebreidere programmatuur.
Wat gebeurt er met een obligatie die bijna op vervaldatum zit tijdens transferperiode?
Ik heb een obligatie bij rabobank die eindigt op 26/10. Volledige transfer van rabobank naar keytrade is normaal afgerond op 23/10.
Wordt dit effect voor 3 dagen naar keytrade getransfereerd?
Hallo Jurgen,
Dit instrument zullen we waarschijnlijk bij Rabobank laten voor uitbetaling, voor enkele dagen gaan we geen transfer doen.
Die overdracht van de beleggingshistorieken is een adder onder het gras! Het is de eerste maal dat ik hierover iets lees! Dank u MK. Regelmatig starten veel banken acties met transferpremies, maar naar historieken vragen ze niet eens en ze reppen er dan ook geen woord over. Het enige wat je moet doen is een transferformulier invullen. Klaar is Kees. Heb ik zelf al ondervonden. In het geval van de transfer van Rabobank.be naar Keytrade gaan de historieken wel mee en is dit wel mogelijk. Bij transfer naar een andere bank is de historiekoverdracht niet mogelijk. Zoiets is toch onaanvaardbaar bij de huidige stand van de informatica. Zoals steeds wordt de belegger dom gehouden en is hij de pineut van zo’n absurd beleid. Hoe is zoiets toch mogelijk?
Beste Leon, Me Direct vraagt wél een historiek van het te transfereren fonds. Onlangs uitgevoerd van Rabobank naar MeDirect.
BeNi, dit klopt ( ook zelf ervaren). Indien je de historiek niet kan meegeven dan moet volgens de Belgische wetgeving de waarde per 1 juli 2005 genomen worden voor het vastleggen van de aankoopwaarde.
Ook de Deutsche Bank vraagt om de historiek als bijlage mee te geven bij een transfer. Spijtig inderdaad dat dit niet automatisch kan zoals naar Keytrade.
>> Bij transfer naar een andere bank is de historiekoverdracht niet mogelijk. Onjuist. MeDirect vraagt mij wel degelijk naar de historiek. (Die op de Rabobank site vlot terug te vinden is. Zie een van mijn andere commentaren)
Voor aandelenfondsen is dat niet nodig, dacht ik.
Klopt. Enkel nodig voor fondsen die voor meer dan 25% belegd zijn in vastrentende effecten. Maar ik geef de historiek door voor al mijn fondsen omdat ik hoop dat daardoor ook de “Winst/Verlies” aanduidingen nà transfer correct zullen blijven.
Als ik mijn effecten overdraag aan Medirect (ik heb er een effectenrekening), dan moet ik de transfer van historiek zelf regelen? Wat houdt dit in? Over de voorbije jaren dat ik fondsen heb aangekocht de betalingen opzoeken?
Ja, bij iedere aankoop bij Rabo had je een bijlage bij je rekening uittreksel, waar alle details van de aankoop op staan. Je moet die allemaal opzoeken.
Maar dat opzoeken van de aan- en verkoophistoriek is een fluitje van een cent via de Rabobank website. Klikken op het blauwe pijltje naaste je effectenrekening en dan de menuoptie “Bewegingen” kiezen. Elke “beweging” (=aan- of verkoop) heeft ook weer een blauw pijltje waar je alle details kan zien die de overnemende bank nodig heeft. Ik voel me dan wel wat in de steek gelaten door Rabobank, maar ik moet toegeven dat ze toch goed zijn in het opzetten van een gebruiksvriendelijke en informatieve website.
De overnemende bank heeft die historiek ENKEL nodig voor fondsen die voor meer dan 25% belegd zijn in vastrentende effecten. Dit om in geval van verkoop de Reyndertaks correct te kunnen berekenen. Anders gebruiken ze de boekwaarde van 1 juli 2005. (dixit een heel informatieve mail van MeDirect die ik kreeg op mijn vraag voor een effectentransfer) Ik geef die historiek echter door voor al mijn fondsen omdat ik hoop dat daardoor ook de winst/verlies aanduidingen nà transfer correct zullen blijven.
Geenszins een “Gebruiksvriendelijke en informatieve website”! Het begint al op het inlogscherm: liefst 4 keer op de tabtoets drukken voor de cursor in het invulvak staat.
Verder: in alle browsers is een Back-toets beschikbaar (het pijltje links steeds bovenaan het scherm of [Alt]+pijltje links op toetsenbord) waarmee ge kunt terugkeren naar het vorige scherm op dezelfde plaats waarvan ge vertrokken zijt, maar dus niet op de RABO-website. Daar komt ge steeds weer bovenaan het vorige scherm terecht! Dus laat het ons er op houden dat een werkende website is, dat is al een compliment genoeg want wat denkt ge van de submenu’s waarin maar 1 mogelijkheid staat (zoals bij uw vermelde “Blauwe Pijltje”). Waarom wordt daar niet dadelijk het detailscherm getoond?
Ook denk ik niet dat gewoon het overschrijven van die gegevens van dat detailscherm voldoende zal zijn, men zou immers in de verleiding kunnen komen de datum met de hoogste waarde op te zoeken om alzo te hopen bij verkoop minder RV te moeten betalen.
Zullen de pensioenspaarfonden van BNP Paribas ook opgestart kunnen worden bij Keytrade of enkel overgedragen van de bestaande Rabobank-klanten? Momenteel is dit niet beschikbaar, volgens de website van Keytrade.
Hallo Sven
We zullen pensioensparen met de BNP Paribas fondsen aanbieden aan al onze klanten. Het is dus een nieuw aanbod dat we opstarten bij Keytrade. Tegen het einde van het jaar komt dit online.
Zal dit dan ook met enkel de instapkost zijn voor deze fondsen (3 procent zoals bij alle aanbieders van de BNP pensioenfondsen) of komen daar nog bijkomende kosten bij? Zullen we bij Keytrade ook gratis kunnen overschakelen van een growth naar een meer defensievere variant?
Vraag voor Keytrade Bank: zal de kostenstructuur (instapkosten, lopende kosten, enz.) bij Keytrade Bank van de huidige BNP-pensioenspaarfondsen dezelfde zijn als bij Rabobank vandaag indien we ze (automatisch) laten overzetten?
hallo phil2
Ja, het zullen dezelfde kosten zijn als Rabobank vandaag voor de pensioenspaarfondsen. Het zijn dezelfde fondsen en ook de opgelegde instapkosten zullen dezelfde zijn.
Een eerste update van het artikel lees je hierboven in het appelblauwzeegroen. We blijven het artikel constant aanpassen met nieuwe informatie.
Wat als je weigert om je geld te laten transferen naar Keytrade? Kan je hen ook dwingen om toch 100 euro te geven als je naar andere broker gaat tot slot hebben ze toch ook altijd goed verdiend aan het deel dat zei kregen en Rabobank verbreekt hier het contract.
Je kan het antwoord in feite zelf lezen op de website van Rabobank:
Effecten overboeken is meestal een vrij complexe transactie, die veel manueel werk vraagt van een financiële instelling.
De automatische overgang naar KT gebeurt a.h.w. “in bulk” en vergt dus veel minder inspanning van zowel Rabo als KT. Daarom krijg je die premie.
Ze gaan geen transferkosten aanrekenen en zou maar erg zijn ook. Wat ik ga doen dan is deel transferen naar andere broker en 1000euro laten staan dan krijg ik ook de bonus en hebben ze toch extra werk maar zelf geen moeite doen. Hadden beter een broker gekozen dat niet zo duur was?
De transferkosten naar een andere bank bedragen 100€ per lijn bij Rabobank en 35€ per lijn bij Keytrade Bank. Is het als je een overdacht naar Deutsche Bank overweegt dan niet interessanter eerst de overdracht naar Keytrade te laten doorgaan en vervolgens pas over te dragen naar Deutsche Bank? Het lijkt mij dat iedereen daarbij wint. Rabobank kan de effecten in bulk mee overdragen naar Keytrade en betaalt je voor dit gemak de 100€ premie; Keytrade transfeert de effecten vervolgens naar Deutsche Bank en krijgt in ruil daarvoor hun normale transfervergoeding; en Deutsche Bank hoeft minder transferkosten terug te betalen dan bij een rechtstreekse transfer vanaf Rabobank.
Je moet het niet moeilijk maken: Rabobank rekent geen transferkosten aan bij transfer naar gelijk welke bank. Je hebt dus volledig vrije keuze.
Ik ben benieuwd naar het antwoord op de eerste vraag van phil2, want ook ik bezit reeds een effectenrekening bij Keytrade Bank. Dus het liefst geen nieuwe rekeningen!
actie bij BNP indien je je pensioenspaarfonds overdraagt voor 27/7: 100 euro (onder voorwaarden: zie website van BNP) Ik draag het pensioenspaarfonds van mij en mijn vrouw bij Rabobank over naar BNP ipv naar keytrade omwille van die actie.
Hou er evenwel rekening mee dat sommige banken jaarlijks bewaarloon aanrekenen voor het bijhouden van effecten, die niet door hen zijn uitgegeven!
Bedankt zeer interressant om over te schakelen naar groxth of balancrd. Wel snel zijn aktie eindigt 27/7 al. Nadeel 3 perc instap en 1 e storting voor 31/1
Uiteraard enkel interessant voor wie toevallig al een rekening heeft bij BNP Paribas.
Waarom Carl? Is, indien ik goed gelezen heb, voor nieuwe klanten. Blijven jullie balancef boven growth prefereren?
Specifieke vraag voor de pensioenspaarders bij Rabobank.be: – Aangezien het over een BNP-pensioenspaarfonds gaat, is men qua kosten (nu maar ook op langere termijn) niet beter af door het pensioenspaarfonds te verhuizen naar het ‘moederhuis’ BNP ? Zou BNP niet te bewegen zijn tot een vergelijkbare aanmoedigingsactie ? – In een artikel verschenen op De TIJD (Netto) las ik dat M. Ternier van Keytradebank zei dat “het partnerschap met BNP Paribas Fortis wordt voortgezet” : wat houdt dit in voor de pensioenspaarders bij Rabobank.be ?
Dank u voor de simpele uitleg! Zeker de vermelding die erbij staat in deze post >> de bedragen wanneer je voordeel doet als je overstapt naar een andere dan Keytrade!
Beste, Bij overname van Fortuneo door Keytrade heb ik mijn portefeuille willen spreiden om niet alles bij Keytrade te hebben. Ik kreeg als antwoord van Medirect dat ze de fondsen konden overnemen op uitzondering na van Dnca I Eurose LU0284 3941 51/01I Intussen zit alles nog bij Fortuneo/Keytrade. en heb ik een nieuwe rekening bij van € 5 bij Medirect tot ik een beslissing neem. Bedankt voor de nuttige artikelen, Beste groeten,
Ook ik heb een effectenrekening zowel bij Rabobank als bij Keytrade. Omdat de rekening bij Keytrade reeds meer dan 50% van mijn portefeuille bevat zou ik graag elders een rekening openen. Kan ik ergens op de MijnKapitaal site info vinden over MeDirect en andere fondsenbrokers?
Een vergelijking tussen de verschillende Belgische banken brokers hebben we niet. Het zou te arbeidsintensief zijn om constant alle details op te volgen, vooral indien we volledig zouden willen zijn.
Update: ik heb enkele elementaire zaken bijgevoegd rond de onkosten bij de brokers die in het artikel vermeld worden.
Vraag voor Keytradebank : als men al klant is bij Keytradebank, mag ik hopen dat bv. de getransfereerde obligaties vanuit Rabobank.be aan de bestaande effectenrekening zullen worden toegevoegd en dat geen nieuwe effectenrekening zal gecreëerd worden ?
Hallo phil2
We dienen een tweede effectenrekening te openen omdat we ook de historiek dienen te importeren van je rekening bij Rabobank. We kunnen een historiek om wettelijke en boekhoudkundige redenen niet importeren in je huidige effectenrekening bij Keytrade bank. Je kan wel na verloop van tijd best alles concentreren op één rekening zodat je er één kan sluiten.
We bekijken dit punt nog wel. In de hoop je hiermee een antwoord gegeven te hebben.
Vriendelijk dank voor dit vlug antwoord, zelfs op 21/7, dat wel niet in de verhoopte richting gaat.
Beste N G, is het overzetten van de ene naar de andere effectenrekening kosteloos? Of is het ‘concentreren’ van fondsen op 1 effectenrekening een verkoop-aankoop actie met de geldende onkosten?
Hallo BeNi
Met concentreren bedoel ik het uitdoven van je posities op één effectenrekening. Dus niet meer kopen op de rekening die je laat uitdoven, de obligaties laten aflopen, geld overzetten naar de andere rekening etc…
Volgens een medewerker van de Rabobank verhuizen mijn beleggingen naar mijn bestaande Keytrade bank rekening !?! Dit punt moet alvast nog bekeken worden.
© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be