About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

73
Reageer op dit artikel

avatar
23 Comment threads
50 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)KarienGuidoZoekerAlex Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Zoeker
Gast
Zoeker

Om wat eenvoud te brengen dacht ik enkele fondsen (Blackrock Global Allocation) over te brengen naar Binck. Gaan zij eigenlijk correct om met de Reynderstaks? is het waar zoals in de commentaren vermeld dat Rabobank op het volle bedrag de taks aanrekent (evita-fallback methode)?

Alex
Gast
Alex

Ik zou mijn deel willen transferen naar Deutsebank maar welke methode gebruiken zij, de TIS of Asset maniier. dacht dat ze me zeiden het eerste.

Zan
Gast
Zan

Er werd hier in de reacties al een aantal maal vermeld, dat indien de historiek niet mee verhuist, dan de boekwaarde van 1 juli 2005 gebruikt worden.Maar indien het fonds nog niet bestond op 1 juli 2005, wat gebruikt men dan? De koers van op de oprichtingsdatum?

Al Bundy
Gast
Al Bundy

MeDirect biedt geen effectenrekening aan op 2 namen. Dit kan gevolgen hebben voor wettelijk samen wonenden. Hebben jullie hieromtrent meer info? Zou dit eventueel kunnen wijzigen en zo ja, wanneer?

Luc F.
Gast
Luc F.

Al drie jaar vraag ik al jaarlijks wanneer MeDirect gezamenlijke dossiers of rekeningen zal aanbieden en telkens was het antwoord dat men ermee bezig was maar dat voorlopig geen volmachten konden aangebracht worden.

Al Bundy
Gast
Al Bundy

Ik had ook al een email ontvangen in dien aard. Toch beter voor Keytrade kiezen dan. Alvast dank voor je nuttige info.

Frankiebis
Gast
Frankiebis

Bij Rabobank.be hebben onze minderjarige kinderen spaarrekeningen en een effectenrekening op hun eigen naam.
Hoe zal de transactie van Rabobank.be naar Keytrade verlopen voor effectenrekeningen op naam van minderjarige kinderen?
Wij (de ouders) zijn zal klant bij Keytrade maar de kinderen nog niet. Er bestaat voor de kinderen als begunstigden wel een Keyplan.

Groeten,
Frankiebis

Nelissen Gorik Keytrade
Gast
Nelissen Gorik Keytrade

hallo Frankiebis,

We zullen bij Keytrade Bank een rekening op naam van de kinderen, u zal die dan ook zien onder uw login bij Keytrade. De kinderen kunnen niet handelen op deze rekening (wanneer ze minderjarig zijn).

Wanneer ze meerderjarig worden zullen ze verdwijnen onder uw login en gaan uw kinderen een eigen login krijgen (met handel bevoegdheid).

Mvg,

Gorik Nelissen

Eddyl
Gast
Eddyl

@ Nelissen Gorik Keytrade

Als ik het goed begrijp kan men na de overdracht van Rabobank naar Keytrade van een effectendossier van een minderjarig kind geen kopen/verkopen meer doen tot het kind meerderjarig is. Klopt dit?

Mvg,

Eddy

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Bij minderjarige kinderen hebben de ouders de volmacht en zijn zij het ook die handelen.
Ook bij Rabo zullen het toch de ouders geweest zijn die de orders ingaven ? Niet de kinderen zelf.

Frankiebis
Gast
Frankiebis

Inderdaad bij Rabo geven/gaven de ouders de orders als een goede huisvader in!

Frankiebis

Gorik Nelissen
Gast
Gorik Nelissen

Hallo Eddyl

De ouders kunnen handelen voor de kinderen, natuurlijk naar de normen van een “goede huisvader”.

Met vriendelijke groeten,

Gorik Nelissen
Keytrade Bank

Frankiebis
Gast
Frankiebis

Hallo Gorik,

bedankt voor het antwoord.
Het is inderdaad handig dat er een aparte rekening geopend wordt want alzo zullen we voor de 12-jarige een bankkaart kunnen aanvragen m.b.t. zijn financiële opvoeding.
Want na enkele jaren zakgeld, is nu een bankkaart volgens mij aan de orde.

Frankiebis

Ronny
Gast
Ronny

Voor mensen die niet naar keytrade willen, is het dan voor fondsen met bijna maandelijkse stortingen gewoon niet eenvoudiger om alles te verkopen, over te schrijven naar een andere bank en dan dit bedrag opnieuw aan te kopen? Dan win/verlies je enkel het verschil in waarde toch (indien deze laatste geen instapkosten aanrekend)?

evita
Gast
evita

Ronny, ik zou mijn fondsen bij de Rabobank daar nu niet verkopen. Rabo past i.v.m. de Reynderstaks de fall-back methode toe en dat is niet de meest eerlijke methode.

Het manneke
Gast
Het manneke

De complete orderhistoriek is vrij gemakkelijk te vinden via de Rabobank site , maar ik vraag me af of dit voldoende is als officieel bewijs voor de fiscaliteit.
Moet men werkelijk elk aankoop en verkoop borderel meegeven ?
Wat is jullie expert opinie hieromtrent ?

GejeM
Gast
GejeM

Ik betwijfel of het scherm, dat ge op die manier verkrijgt afdrukken, voldoende zal zijn: zowel uw naam als de ISIN code ontbreken immers. De oplossing is daaruit enkel de datum te selecteren en dan in de uittreksels de bijlage op te zoeken en die apart af te drukken. Tenminste als ge niet, zoals ik, een omruiling van fondsen hebt meegemaakt. Dan kunt ge enkel op het scherm zien dat een omruiling is gebeurd, met aantal en prijs van de ingeleverde en verkregen stukken van het nieuwe fonds. Zelfs het pijltje naar een detail pagina ontbreekt. Via maill naar info@rabobank.be… Lees verder »

Peter
Gast
Peter

Als je denkt dat een schermafdruk van het detail van de verrichting niet volstaat, dan kan je altijd nog je oude rekeninguittreksels opvragen van de rekening waarmee de aan- of verkoop is gebeurd.
Uiteraard moet je dan wel nog ongeveer de datum weten. Maar ik zou verwachten dat een goede huisvader/boekhouder dat toch netjes bijhoudt.

waverider
Gast
waverider

Beste Leon,

De historiek moet je wel zelf opzoeken ingeval van transfer naar MD en dat kan wel wat werk zijn, zoals ik zelf al heb mogen ondervinden.

Leon
Gast

Een aantal jaren geleden een transfer van fondsen en obligaties uitgevoerd van KBC naar DB. Niemand heeft me historieken gevraagd.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Als één van de redenen van deze stopzetting de toevloed aan regels is, dan is er deze één van: vroeger was de historiek van minder belang. De fiscaliteit maakt het ingewikkelder en ingewikkelder en vraagt steeds maar uitgebreidere programmatuur.

Jurgen
Gast
Jurgen

Wat gebeurt er met een obligatie die bijna op vervaldatum zit tijdens transferperiode?

Ik heb een obligatie bij rabobank die eindigt op 26/10.
Volledige transfer van rabobank naar keytrade is normaal afgerond op 23/10.

Wordt dit effect voor 3 dagen naar keytrade getransfereerd?

Nelissen Gorik Keytrade
Gast
Nelissen Gorik Keytrade

Hallo Jurgen,

Dit instrument zullen we waarschijnlijk bij Rabobank laten voor uitbetaling, voor enkele dagen gaan we geen transfer doen.

Leon
Gast

Die overdracht van de beleggingshistorieken is een adder onder het gras! Het is de eerste maal dat ik hierover iets lees! Dank u MK. Regelmatig starten veel banken acties met transferpremies, maar naar historieken vragen ze niet eens en ze reppen er dan ook geen woord over. Het enige wat je moet doen is een transferformulier invullen. Klaar is Kees. Heb ik zelf al ondervonden. In het geval van de transfer van Rabobank.be naar Keytrade gaan de historieken wel mee en is dit wel mogelijk. Bij transfer naar een andere bank is de historiekoverdracht niet mogelijk. Zoiets is toch onaanvaardbaar… Lees verder »

BeNi
Gast
BeNi

Beste Leon,
Me Direct vraagt wél een historiek van het te transfereren fonds.
Onlangs uitgevoerd van Rabobank naar MeDirect.

evita
Gast
evita

BeNi, dit klopt ( ook zelf ervaren). Indien je de historiek niet kan meegeven dan moet volgens de Belgische wetgeving de waarde per 1 juli 2005 genomen worden voor het vastleggen van de aankoopwaarde.

Het manneke
Gast
Het manneke

Beste Leon,

Ook de Deutsche Bank vraagt om de historiek als bijlage mee te geven bij een transfer.
Spijtig inderdaad dat dit niet automatisch kan zoals naar Keytrade.

Peter
Gast
Peter

>> Bij transfer naar een andere bank is de historiekoverdracht niet mogelijk.
Onjuist. MeDirect vraagt mij wel degelijk naar de historiek. (Die op de Rabobank site vlot terug te vinden is. Zie een van mijn andere commentaren)

waverider
Gast
waverider

Voor aandelenfondsen is dat niet nodig, dacht ik.

Peter
Gast
Peter

Klopt. Enkel nodig voor fondsen die voor meer dan 25% belegd zijn in vastrentende effecten.
Maar ik geef de historiek door voor al mijn fondsen omdat ik hoop dat daardoor ook de “Winst/Verlies” aanduidingen nà transfer correct zullen blijven.

Ray
Gast
Ray

Als ik mijn effecten overdraag aan Medirect (ik heb er een effectenrekening), dan moet ik de transfer van historiek zelf regelen? Wat houdt dit in? Over de voorbije jaren dat ik fondsen heb aangekocht de betalingen opzoeken?

Sven
Gast
Sven

Zullen de pensioenspaarfonden van BNP Paribas ook opgestart kunnen worden bij Keytrade of enkel overgedragen van de bestaande Rabobank-klanten? Momenteel is dit niet beschikbaar, volgens de website van Keytrade.

Gorik Nelissen Keytrade Bank
Gast
Gorik Nelissen Keytrade Bank

Hallo Sven

We zullen pensioensparen met de BNP Paribas fondsen aanbieden aan al onze klanten. Het is dus een nieuw aanbod dat we opstarten bij Keytrade. Tegen het einde van het jaar komt dit online.

Oli469
Gast
Oli469

Zal dit dan ook met enkel de instapkost zijn voor deze fondsen (3 procent zoals bij alle aanbieders van de BNP pensioenfondsen) of komen daar nog bijkomende kosten bij?
Zullen we bij Keytrade ook gratis kunnen overschakelen van een growth naar een meer defensievere variant?

phil2
Gast
phil2

Vraag voor Keytrade Bank: zal de kostenstructuur (instapkosten, lopende kosten, enz.) bij Keytrade Bank van de huidige BNP-pensioenspaarfondsen dezelfde zijn als bij Rabobank vandaag indien we ze (automatisch) laten overzetten?

Gorik Nelissen Keytrade
Gast
Gorik Nelissen Keytrade

hallo phil2

Ja, het zullen dezelfde kosten zijn als Rabobank vandaag voor de pensioenspaarfondsen.
Het zijn dezelfde fondsen en ook de opgelegde instapkosten zullen dezelfde zijn.

Alex
Gast
Alex

Wat als je weigert om je geld te laten transferen naar Keytrade? Kan je hen ook dwingen om toch 100 euro te geven als je naar andere broker gaat tot slot hebben ze toch ook altijd goed verdiend aan het deel dat zei kregen en Rabobank verbreekt hier het contract.

Mark
Gast
Mark

De transferkosten naar een andere bank bedragen 100€ per lijn bij Rabobank en 35€ per lijn bij Keytrade Bank. Is het als je een overdacht naar Deutsche Bank overweegt dan niet interessanter eerst de overdracht naar Keytrade te laten doorgaan en vervolgens pas over te dragen naar Deutsche Bank? Het lijkt mij dat iedereen daarbij wint. Rabobank kan de effecten in bulk mee overdragen naar Keytrade en betaalt je voor dit gemak de 100€ premie; Keytrade transfeert de effecten vervolgens naar Deutsche Bank en krijgt in ruil daarvoor hun normale transfervergoeding; en Deutsche Bank hoeft minder transferkosten terug te betalen… Lees verder »

quidam
Gast
quidam

Ik ben benieuwd naar het antwoord op de eerste vraag van phil2, want ook ik bezit reeds een effectenrekening bij Keytrade Bank. Dus het liefst geen nieuwe rekeningen!

loekie
Gast
loekie

actie bij BNP indien je je pensioenspaarfonds overdraagt voor 27/7: 100 euro (onder voorwaarden: zie website van BNP)
Ik draag het pensioenspaarfonds van mij en mijn vrouw bij Rabobank over naar BNP ipv naar keytrade omwille van die actie.

quidam
Gast
quidam

Hou er evenwel rekening mee dat sommige banken jaarlijks bewaarloon aanrekenen voor het bijhouden van effecten, die niet door hen zijn uitgegeven!

Hagi
Gast
Hagi

Bedankt zeer interressant om over te schakelen naar groxth of balancrd. Wel snel zijn aktie eindigt 27/7 al.
Nadeel 3 perc instap en 1 e storting voor 31/1

phil2
Gast
phil2

Specifieke vraag voor de pensioenspaarders bij Rabobank.be:
– Aangezien het over een BNP-pensioenspaarfonds gaat, is men qua kosten (nu maar ook op langere termijn) niet beter af door het pensioenspaarfonds te verhuizen naar het ‘moederhuis’ BNP ? Zou BNP niet te bewegen zijn tot een vergelijkbare aanmoedigingsactie ?
– In een artikel verschenen op De TIJD (Netto) las ik dat M. Ternier van Keytradebank zei dat “het partnerschap met BNP Paribas Fortis wordt voortgezet” : wat houdt dit in voor de pensioenspaarders bij Rabobank.be ?

jempi25
Gast
jempi25

Dank u voor de simpele uitleg!
Zeker de vermelding die erbij staat in deze post >> de bedragen wanneer je voordeel doet als je overstapt naar een andere dan Keytrade!

Gilissen Paul
Gast
Gilissen Paul

Beste,
Bij overname van Fortuneo door Keytrade heb ik mijn portefeuille willen spreiden om niet alles bij Keytrade te hebben. Ik kreeg als antwoord van Medirect dat ze de fondsen konden overnemen op uitzondering na van Dnca I Eurose LU0284 3941 51/01I
Intussen zit alles nog bij Fortuneo/Keytrade. en heb ik een nieuwe rekening bij van € 5 bij Medirect
tot ik een beslissing neem.
Bedankt voor de nuttige artikelen,
Beste groeten,

GejeM
Gast
GejeM

Ook ik heb een effectenrekening zowel bij Rabobank als bij Keytrade. Omdat de rekening bij Keytrade reeds meer dan 50% van mijn portefeuille bevat zou ik graag elders een rekening openen. Kan ik ergens op de MijnKapitaal site info vinden over MeDirect en andere fondsenbrokers?

phil2
Gast
phil2

Vraag voor Keytradebank : als men al klant is bij Keytradebank, mag ik hopen dat bv. de getransfereerde obligaties vanuit Rabobank.be aan de bestaande effectenrekening zullen worden toegevoegd en dat geen nieuwe effectenrekening zal gecreëerd worden ?

Nelissen Gorik Keytrade Bank
Gast
Nelissen Gorik Keytrade Bank

Hallo phil2

We dienen een tweede effectenrekening te openen omdat we ook de historiek dienen te importeren van je rekening bij Rabobank. We kunnen een historiek om wettelijke en boekhoudkundige redenen niet importeren in je huidige effectenrekening bij Keytrade bank. Je kan wel na verloop van tijd best alles concentreren op één rekening zodat je er één kan sluiten.

We bekijken dit punt nog wel. In de hoop je hiermee een antwoord gegeven te hebben.

phil2
Gast
phil2

Vriendelijk dank voor dit vlug antwoord, zelfs op 21/7, dat wel niet in de verhoopte richting gaat.

BeNi
Gast
BeNi

Beste N G,
is het overzetten van de ene naar de andere effectenrekening kosteloos?
Of is het ‘concentreren’ van fondsen op 1 effectenrekening een verkoop-aankoop actie met de geldende onkosten?

Gorik Nelissen Keytrade Bank
Gast
Gorik Nelissen Keytrade Bank

Hallo BeNi

Met concentreren bedoel ik het uitdoven van je posities op één effectenrekening. Dus niet meer kopen op de rekening die je laat uitdoven, de obligaties laten aflopen, geld overzetten naar de andere rekening etc…

quidam
Gast
quidam

Volgens een medewerker van de Rabobank verhuizen mijn beleggingen naar mijn bestaande Keytrade bank rekening !?! Dit punt moet alvast nog bekeken worden.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be