About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

15 Reacties op "Een alternatieve manier aan jou voorgelegd:"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Raoul
Gast

Ik heb deze tabel eens ingevoerd in Excel, als ik dan de waarde in de eerste kolom (IN EURO) het getal 116.31 geleidelijk laat zakken wordt bij een waarde van 98 het getal in de kolom (AKTIE) -0,01. Moet er al aktie ondernomen worden ?

Ann
Gast

Om dit te testen, heb ik het op een kopie van mijn overzicht nagebouwd.
Wanneer ik echter 85% neem van de huidige koers, en de Trigger de eerste keer gelijk zet hieraan, dan krijg je in kolom Aktie een verschil van 18% (0,18). Doe ik hier iets fout ?
Door de kolom 85% aan te passen naar 87%, komt de kolom Aktie wel op 15%.

Karien
Gast

Ik vraag me ook af, hoe je het best doet, als je in een keer een groot bedrag hebt om te investeren? bv van een erfenis of zo.
Maandelijks bijstorten met kleine bedragen gaat heel langzaam. Of is het een idee om dat in gelijke delen te verdelen over bv een jaar, en dan maandelijks bij te investeren op deze manier in een bestaande portefeuille ?

Philippe
Gast
Dit is een goede manier om het rendement op een bestaande portefeuille waar je af en toe kunt bijstorten op het moment dat er een correctie, op te drijven. Ik heb dit net even gecontroleerd met Carmignac investissement waarvan de historiek beschikbaar is. Een buy and hold strategie (eenmalige storting) op 1/3/2007 levert een geactualiseerd rendement op van 6.71% tem 1/6/2017. Het bovenstaande systeem waarbij je telkens 25% bijstort in het fonds als het 15% gezakt is tov de laatste top levert een geactualiseerd rendement op van 7.35% over dezelfde periode. Daarbij zijn er 3 bijstortingen gebeurd telkens als de… Lees verder »
Raoul
Gast

Dus in stijgende markten doet hij niets en beperkt aldus zijn risico. Anderzijds bijkopen als de koersen dalen beoogt het omgekeerde. De voorwaarde is wel dat hij niet meer bezig is een portefeuille op te bouwen.

Blackbelt
Gast

Ik snap de methode, en kan me er wel een beetje in vinden, maar het is eerder een herbalanceer methode, dan een methode om regelmatig geld uit je portefeuille te halen.

Ik ben nog niet zo ver, maar er moeten hier toch mensen zijn die leven van hun portefeuille. Hoe doen jullie dat?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be