About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

19
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)Robokat (Carl De Ridder)LucTomRaoul Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tom
Gast
Tom

Ik heb een lopend Keyplan met een tiental fondsen en gebruik de Franky-matic om dit op te volgen. Ik volg GOGI en doe maandelijks een gelijke storting in alle fondsen die op ‘Spread’ staan. Ik heb de stop loss in de Franky-Matic op 15% verlies gezet sinds de hoogste notering. Dit niet om de fondsen bij doorbreken van de stop loss te verkopen maar juist als trigger om op dat moment extra bij te kopen in dat fonds, mijn gemiddelde aankoopkoers een stuk naar beneden te trekken en later dus (hopelijk) méér rendement bijeen te sprokkelen. Moest op termijn het… Lees verder »

Raoul
Gast
Raoul

Ik heb deze tabel eens ingevoerd in Excel, als ik dan de waarde in de eerste kolom (IN EURO) het getal 116.31 geleidelijk laat zakken wordt bij een waarde van 98 het getal in de kolom (AKTIE) -0,01. Moet er al aktie ondernomen worden ?

Ann
Gast
Ann

Om dit te testen, heb ik het op een kopie van mijn overzicht nagebouwd.
Wanneer ik echter 85% neem van de huidige koers, en de Trigger de eerste keer gelijk zet hieraan, dan krijg je in kolom Aktie een verschil van 18% (0,18). Doe ik hier iets fout ?
Door de kolom 85% aan te passen naar 87%, komt de kolom Aktie wel op 15%.

Karien
Gast
Karien

Ik vraag me ook af, hoe je het best doet, als je in een keer een groot bedrag hebt om te investeren? bv van een erfenis of zo.
Maandelijks bijstorten met kleine bedragen gaat heel langzaam. Of is het een idee om dat in gelijke delen te verdelen over bv een jaar, en dan maandelijks bij te investeren op deze manier in een bestaande portefeuille ?

Philippe
Gast
Philippe

Dit is een goede manier om het rendement op een bestaande portefeuille waar je af en toe kunt bijstorten op het moment dat er een correctie, op te drijven. Ik heb dit net even gecontroleerd met Carmignac investissement waarvan de historiek beschikbaar is. Een buy and hold strategie (eenmalige storting) op 1/3/2007 levert een geactualiseerd rendement op van 6.71% tem 1/6/2017. Het bovenstaande systeem waarbij je telkens 25% bijstort in het fonds als het 15% gezakt is tov de laatste top levert een geactualiseerd rendement op van 7.35% over dezelfde periode. Daarbij zijn er 3 bijstortingen gebeurd telkens als de… Lees verder »

Raoul
Gast
Raoul

Dus in stijgende markten doet hij niets en beperkt aldus zijn risico. Anderzijds bijkopen als de koersen dalen beoogt het omgekeerde. De voorwaarde is wel dat hij niet meer bezig is een portefeuille op te bouwen.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Ik snap de methode, en kan me er wel een beetje in vinden, maar het is eerder een herbalanceer methode, dan een methode om regelmatig geld uit je portefeuille te halen.

Ik ben nog niet zo ver, maar er moeten hier toch mensen zijn die leven van hun portefeuille. Hoe doen jullie dat?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be