About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hagi
hagi
5 jaren geleden

Wat is de horizon voor de 3 andere portefeuilles?

patrick
patrick
5 jaren geleden

Door de extreem lage vergoeding op spaarboekjes, duwen banken hun klanten zachtjes richting beleggingsfondsen. Aan hun klanten bezingen ze de voordelen van beleggingsfondsen, de nadelen, kans op verlies, blijft veelal onder de radar steken. Persoonlijk heb ik beslist mijn mixersfonds in zijn geheel te verkopen, en mijn winst, ruim 7 % op anderhalf jaar, veilig te stellen. Warren Buffett, toch niet de domste van de klas, heeft 98 miljard geparkeerd in afwachting van koopkansen. Misschien, verkocht ik iets te snel, de toekomst zal het uitwijzen, maar, beter 7 % in de hand, dan verlies in de lucht.

patrick
patrick
5 jaren geleden

WB beheert het vermogen van duizenden beleggers. Logisch dat hij niet alles verkoopt. Trouwens ook bij vele fondsbeleggers zien we dat cash bijhouden aan terrein wint. Verder de wijsheid verkoop in mei, koop terug in september. Het verleden leerde mij, als Jan met de pet weer volop naar de beurs komt, hoog tijd om uw winst te nemen. Ben ik verkeerd, en blijft de beurs stijgen, des te beter voor onze, en de wereldeconomie.

costaadeje
costaadeje
5 jaren geleden
Antwoord aan  patrick

Ik wil toch nog even inpikken op het verhaal van Patrick. Als je nu geen transactiekosten hebt bij een volledige verkoop van de mixer, is het dan toch niet winstgevender om die af en toe te verkopen bij een mooie winst en dan er opnieuw in te stappen na een serieuze daling?

costaadeje
costaadeje
5 jaren geleden

En de vraag is ook eigenlijk waar moet je dan naartoe met het geld dat vrijkomt na verkoop van de mixer?

Oli469
Oli469
5 jaren geleden

Kunnen jullie even verklaren hoe jullie aan dergelijke hoge GOGI referentiewaarde komen voor de S&P500 (bijna 20%)? Ikzelf bereken deze in simulaties ook waarbij ik de AV1 neem over een periode van 3 jaar, ik hou geen rekening met de wisselkoers euro/dollar (alles in dollars) en neem slechts 1 waarde per maand (jullie om de 2 weken). Ik kom dan aan 8,65% op 1 mei 2017.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x