About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

17
Reageer op dit artikel

avatar
10 Comment threads
7 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
AnnJean PierreLucbargainE10NE (niet E10) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jan
Gast
Jan

Misschien niet horend bij dit artikel maat is DB Lifelong Income bij Deutsche Bank niet interessant??

Linda
Gast
Linda

ik heb nog een minimum aan beleggingsproducten bij mijn huisbank, om exact de redened die hierboven vermeld zijn. de in- en uitstapkosten die aangerekend worden, hakken gruwelijk in op de meerwaarde die je genereert. Die kosten betaal je in een andere vorm als ze in de koers verweven zitten, dat is waar. Maar dan zie je toch de winst (en ook wel verlies) zoals het is. heb nu rekeningen bij DB en 2 internetbanken. ik kies zelf mijn fondsen op basis van informatie die ik her en der oppik (jullie, Morningstar en ook TA Invest). ik doet dat al bij… Lees verder »

Jean Pierre
Gast
Jean Pierre

‘De in- en uitstapkosten die aangerekend worden, hakken gruwelijk in op de meerwaarde die je genereert. Die kosten betaal je in een andere vorm als ze in de koers verweven zitten’ . – Als er geen n-en uitstapkosten worden aangerekend (bvb) Medirect .Worden deze dan in de koers van hun beleggings produkten verweven?

Ann
Gast
Ann

Je moet een onderscheid maken tussen de kosten eigen aan het fonds en de in- en ev. uitstapkosten. Deze laatste komen altijd bovenop de kosten eigen aan het fonds. Bijv. fonds A rekent op jaarbasis 1,4% kosten aan, fonds B 2,5%. Deze kosten worden over een jaar verdeeld, en er wordt elke dag een klein stukje aangerekend. Van de koers die je te zien krijgt, is deze kost al afgetrokken. De instapkosten (of uitstapkosten) worden extra aangerekend. Stel je wil 1000 euro investeren in fonds B, maar dit heeft ook nog eens een instapkost van 3%, dan wordt er of… Lees verder »

Georges
Gast
Georges

Bargain,

Mag ik vragen waar die 75 euro van DB Max ergens vermeld wordt in de tarieven lijst. Ik vind dat niet terug en zie alleen 0 euro vermeld als kosten

bargain
Gast
bargain

Prachtige analyse Carl. Een waarheid als een koe maar een ideaal scenario (zonder kosten) is mijn inziens onbestaande.Ieder bank heeft toch als hoofddoel winst te genereren!Ik ben tevredenklant van Deutsche B maar ik denk niet dat de bank fondsen verdeelt zonder instapkost Zo is erdaar nu 75€ kwartaal bijdrage voor bvb DB Max en 0,9% van de portefeuille voor de private Equity en nog enkele posten die nu bij Mifid II rtegeling bovenwater komen.DB verdeelt waarschijnlijk enkel die fondsen gratis waar zij een percentage krijgen van de beheerder die ze op zijn beurt recupereert via de interne voorafgenomen werkingskosten van… Lees verder »

1hxaT
Gast
1hxaT

75 euro is mij bekend… maar 0,9 % private equity niet direct… Heb wel gehoord dat een andere grootbal contracten afsluit met 19,90 euro per maand voor advies te geven ofwel 238 euro per jaar… Heeft hier iemand weet van en wat is reactie…

Ann
Gast
Ann

Ik weet niet waar jij dat ziet staan, maar volgens de website van DB is DB Max toch nog gratis.
Je betaalt er wel 8 euro per lijn, met een maximum van 80 euro per jaar. Maar dat kan je deels recupereren door de verschillende acties die er zijn. En uiteindelijk zijn ze de enige bank die zowat alle vastrentende producten overnemen, en je de kosten terugbetalen. Dan kan ik van andere banken waar ik geïnformeerd heb niet zeggen…

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Heb de indruk dat sommige Deutsche Bank-klanten die hier hun commentaar plaatsen niet alle mogelijkheden van voornoemde instelling kennen. DB-Max is volgens mij inderdaad nog altijd gratis. Ikzelf heb mijn DB-Max/retail relatie reeds lang laten wijzigen naar een DB-Personal Relatie en betaal sindsdien 50 €/kwartaal mbt alle kosten voor mijn rekeningen/effectendossier. Inmiddels zijn aan mijn “DB-Personal” ook de rekeningen/effectendossiers van mijn vader, mijn dochter, mijn levenspartner en diens zoon gekoppeld; zij allen betalen 0 € en kunnen eveneens mee genieten van alle voordelen die ik heb (oa toegang tot de reeële beurskoersen…) En wil tot slot nog een ervaring delen… Lees verder »

bargain
Gast
bargain

Kleine rechtzetting;DB max is natuurlijk gratis maar DB Personal niet.Datr doet niets af aa,n mijn verdere commentaar over de essentie van de zaak betreffende de totale kost van een fods tegenover die van grootbanken.

Ann
Gast
Ann

Het klinkt helaas allemaal o zo bekend… 1x mij laten vangen, en daarna gelukkig jullie ontdekt.

juluscesar
Gast
juluscesar

Bij de namen horen wel eventueel ook nog wat cijfers(90/120) en afkortingen.;-) Verder zal men, ondanks de termijn van 25 jaar, vaak ook vragen om een beetje in te spelen op opportuniteiten op de kortere termijn. (kwestie van nu en dan eens te kunnen handelen) Vaak met gestructureerde producten eventueel nog eens in een tak23 jasje. Dan krijg je nog mooiere namen soms zelfs met verwijzingen naar ‘beschermende” auto-onderdelen. Je krijgt dan een klickvaste financiële toekomst met airbag. Helemaal opgepast voor dit: indien jouw groot bank met een optimaal plan komt voor jouw successie te regelen. Het plan op zich… Lees verder »

evita
Gast
evita

Mijn huisbank, waaraan ik niet gehecht ben, probeert mij geen beleggingen meer aan te smeren.
Zij weten wat ik weet ( doordenkertje) !

Luc
Gast
Luc

inderdaad, ik heb dezelfde ervaring bij mijn bank van hier

loekie
Gast
loekie

schitterende namen voor belegginsfondsen.
Ik raad aan nog verder te differentiëren door een positie in te nemen in KBfortius Fried Air Tech en KBfortius Pig in a poke systems! 😉

Freddy
Gast
Freddy

Capital Vanish fund … schitterend

Sloeberke
Gast
Sloeberke

Vraag geen product, maar eis een plan…

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be