About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)Kristofjuluscesarplatinmathias Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
juluscesar
Gast
juluscesar

Ik scheer inflatie en rente niet over één kam maar tracht ze met elkaar in verband te brengen net zoals de nationale banken dit doen.; Het aangeven dat ik dit verschil niet zou kunnen maken komt bij mij negatief over; dergelijke terug reacties op posts zorgt er bij voor om nog minder te reageren. Mssch moeten er toch wat afspraken gemaakt worden op dit forum ? Ik weet ook niet goed waar jij dat popelen haalt tenzij het inderdaad wensen is. In japan wachten ze hier al veel langer op. Kan je de signalen voor een rente stijging die jij… Lees verder »

juluscesar
Gast
juluscesar

Lang getwijfeld of ik nog een reactie zou plaatsen. Het is goed dat er in het artikel een waarschuwing uitgaat naar de beginnende belegger. Toch een paar bedenkingen -De achtergrond van het artikel gaat uit van een(significante) rente stijging. Een zekerheid of een eerder een wens ? Gold kevers beweren ook altijd dat goud gaat stijgen. Mij is ook altijd verteld dat geld bijdrukken juist inflatie zou opwekken. We zijn als spaarders in Belgie nog maar 2% armer geworden….moet dit niet eerst het 10 voud worden? -Je zou het artikel ook kunnen zien als zelf-kritiek op de mijn kapitaal selectie… Lees verder »

mathias
Gast
mathias

Waarschijnlijk zie ik het te eenvoudig. Maar begrijp ik het goed: aan de ene kant is er veel cash geld (of iets dat er moet voor doorgaan) ‘bijgedrukt’ en aan de andere kant heb je de aandelen, obligaties, andere assets,… Uiteindelijk zullen de twee kanten geneigd zijn om terug in evenwicht te komen. Ik denk dat je het kan vergelijken met iemand die plots de lotto wint; die zal veel meer beginnen consumeren ongeacht wat het kost want er is toch geld genoeg. Als de consumptie dan bestaat uit aandelen, obligaties,… dan zullen die duurder worden. Ze stijgen niet in… Lees verder »

Kristof
Gast
Kristof

Heeft dit dan ook impact op de pensioenfondsen? Dus als dat zo is, dan is het best om vanaf volgend jaar, zwaar in te zetten op de Fortis Growth, als je nu op de Fortis balanced zit?

Is dan een change van Fortis Growth nu naar Balanced een nefaste handeling? Of maakt dat niet zoveel uit, als je volgend jaar opnieuw switched naar Growth?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be