About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Ik scheer inflatie en rente niet over één kam maar tracht ze met elkaar in verband te brengen net zoals de nationale banken dit doen.; Het aangeven dat ik dit verschil niet zou kunnen maken komt bij mij negatief over; dergelijke terug reacties op posts zorgt er bij voor om nog minder te reageren. Mssch moeten er toch wat afspraken gemaakt worden op dit forum ?
Ik weet ook niet goed waar jij dat popelen haalt tenzij het inderdaad wensen is. In japan wachten ze hier al veel langer op. Kan je de signalen voor een rente stijging die jij ziet met ons delen ?

Mssch moeten we toch eens proberen om wat fondsen op te piepen die de huidige situatie niet vanuit een historische context/gewoonte gedrag bekijken. Er zijn al meerdere zulke voorstellen geweest van lezers. Tijdens de stop heb ik getracht er hier en daar wat voorzichtig in te investeren gezien juist dan deze fondsen het wat minder doen tijdens een opwaartse hausse.

Tja en wat is dan het alternatief ? Diversificatie zal er mssch wel één van zijn ? En naast fondsen passen daar mogelijks ook brede trackers in op voor waarde dat je als amateur inziet dat je daar mssch decennia moet wachten tot je kan genieten van opbrengst.
In die zin kan het mssch beter zijn de ‘amateur’ te wijzen op te termijn ipv ‘vrees’ voor het product zelf.

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Lang getwijfeld of ik nog een reactie zou plaatsen.

Het is goed dat er in het artikel een waarschuwing uitgaat naar de beginnende belegger.

Toch een paar bedenkingen
-De achtergrond van het artikel gaat uit van een(significante) rente stijging. Een zekerheid of een eerder een wens ? Gold kevers beweren ook altijd dat goud gaat stijgen. Mij is ook altijd verteld dat geld bijdrukken juist inflatie zou opwekken. We zijn als spaarders in Belgie nog maar 2% armer geworden….moet dit niet eerst het 10 voud worden?

-Je zou het artikel ook kunnen zien als zelf-kritiek op de mijn kapitaal selectie methode. We leven in bijzondere tijden maar de selectie van de fondsen gebeurde in tijden waar obligaties/aandelen/edel metaal nog methodes waren om rendement te maken. Het artikel gaat er van uit dat die fondsbeheerders nu ook ‘hogere financiële magic onder’ de knie hebben om in bijzondere tijden rendement en zekerheid te bieden.
Mocht je tussen 2000 en 2015 de bestebetrouwbaartsteecologische….auto hebben gekozen dat reed je nu mssch met een VW. Zal VW nog een goeie keuze blijken in 2025 ? En ja tesla is nog niet lang genoeg op de markt om dit met zekerheid te zeggen…..
Mssch Toch al goed dat bv het invesco fonds in de selectie zit.

-Is het mogelijk om bij een lage volatiliteit überhaupt iets te doen met swaps, futeres enz ? Ik citeer uit een aug rapport van een income fonds dat beweert het ‘didvident’ te generen uit deze technieken.
“Er werden geen nieuwe posities ingenomen. Er staan nog 4 optieposities open ( 3 geschreven puts en 1geschreven call), allen met expiratiemaand september. De aanhoudend lage volatiliteit maakt dat interessante strategieën om optiepremies te innen (schrijven) momenteel dun gezaaid zijn.”

mathias
mathias
5 jaren geleden

Waarschijnlijk zie ik het te eenvoudig. Maar begrijp ik het goed: aan de ene kant is er veel cash geld (of iets dat er moet voor doorgaan) ‘bijgedrukt’ en aan de andere kant heb je de aandelen, obligaties, andere assets,…

Uiteindelijk zullen de twee kanten geneigd zijn om terug in evenwicht te komen. Ik denk dat je het kan vergelijken met iemand die plots de lotto wint; die zal veel meer beginnen consumeren ongeacht wat het kost want er is toch geld genoeg. Als de consumptie dan bestaat uit aandelen, obligaties,… dan zullen die duurder worden. Ze stijgen niet in waarde maar wel in hoeveelheid geld = inflatie.

Die ganse berg geld zal op de lange termijn ‘verdwijnen’ dmv inflatie. Dus theoretisch zouden de beurzen nog lang moeten blijven stijgen om terug in evenwicht te komen met het beschikbare geld.

Maar het is dansen op een slappe koord; een verspreking of een misverstandje kan voldoende zijn om schokken te veroorzaken.

Kristof
Kristof
5 jaren geleden

Heeft dit dan ook impact op de pensioenfondsen? Dus als dat zo is, dan is het best om vanaf volgend jaar, zwaar in te zetten op de Fortis Growth, als je nu op de Fortis balanced zit?

Is dan een change van Fortis Growth nu naar Balanced een nefaste handeling? Of maakt dat niet zoveel uit, als je volgend jaar opnieuw switched naar Growth?

platin
platin
5 jaren geleden

in verleden op aanraden bank adviseur het laatste gedaan.
het resultaat mijn echtgenote even veel in een psp spaarplan oude stempel.
krijgt meer dan mijn beurs psp.

Kristof
Kristof
5 jaren geleden

“van Fortis Growth nu naar Balanced ”

Ik doe het dan toch goed? Het gaat nu goed met de beurs. M’n huidige fonds is Fortis Growth. Nu schakel ik over naar balanced, om voorbereid te zijn op de crash… Of lees ik je antwoord nu echt verkeerd?

BTW, voor mij, (n00b), goede artikels!

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x