About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leon
5 jaren geleden

Elke belegger moet zijn beleggersprofiel invullen (MIFID), om de bank toe te laten hem de juiste (?) producten te kunnen aanbieden en hem zogezegd te beschermen tegen stommiteiten. Uiteraard wil de bank zichzelf beschermen. Het is ellendig dat elke dag nog duizenden onwetende, nietsvermoedende spaarders er door hun bank ingeluisd worden om te beleggen in fondsen die nooit of amper iets zullen opbrengen. En dat blijft maar duren, al jaren … Als je dan nog meerwaardebelasting en beurstaks moet betalen dan is het hoog tijd dat FSMA een zwarte lijst van dergelijke fondsen publiceert? Maar helaas, zover reikt de bescherming van de consument niet. Hoe zou dat komen? Eigenlijk zou dit best wel kunnen via de financiële rubrieken van de media. Zoniet blijft dat boerenbedrog eeuwig duren. Vandaag de dag is MK de enige instantie die het kaf van het koren scheidt en voor sommigen aldus toch min of meer een vorm van bescherming kan bieden. De enige die regelmatig de waarheid over sommige financiële topics durft te brengen. Dikke proficiat hiervoor. Een troost dat dit nog kan en mag in dit “fondsenland”.

De kleine spaarder
De kleine spaarder
5 jaren geleden
Antwoord aan  Leon

Als je bij sommige banken die MIFID-vragenlijst hebt ingevuld en je krijgt dan een aanbod met alleen huisfondsen van die bank of verzekeraar, dan dien je die richtlijn (en die bank) toch wel serieus in vraag te stellen.

evita
5 jaren geleden

ik heb vandaag in ‘netto’ van De Tijd gelezen dat de werkingskosten beleggingsfondsen in België dalen.

Leon
5 jaren geleden

BNP Paribas Fortis B Strategy Global Neutral Acc Isin BE0146936787 is een zombiefonds, een fonds van fondsen. De top 10 posities zijn allemaal fondsen. Kortom het brengt voor de belegger niets op. AV10 is 2, AV7 is 1,5, AV5 is 1, AV3 is 1, AV1 is 0, MKQ is 4. Enkel de onderliggende fondsen worden er goed van. Bij verkoop gaat er momenteel ca. 2,35% kosten af, RV en taks. Bij deze berekening voor vadertje staat wordt geen rekening gehouden met de aankoop- en eventueel verkoopkosten. Wanneer zal de minister eindelijk ook eens rekening houden met de gemaakte kosten voor de berekening van de meerwaardebelasting? Er is immers weer sprake de RV nog eens te verhogen. Van zo’n fonds word je niet vrolijk.

Kurt
Kurt
5 jaren geleden

Wat dan met het businessmodel van Medirect en Co ? Die leven toch van de retrocessies ? Instapkosten ?

Kevin
Kevin
5 jaren geleden

Is er sprake om de retrocessies af te schaffen in België?

Jeky
Jeky
5 jaren geleden

Is het nog niet zeker dat er een verbod komt op retrocessies onder MIFID 2 (vanaf 01/2018) ?

Foobar1975
Foobar1975
5 jaren geleden

Als ik op Morningstar de top 10 posities bekijk van Deutsche Invest I Multi Opportunities, dat in het Mixerfonds zit, dan lijkt mij dat een dakfonds te zijn. Ik denk dat de stelling dat er in een dakfonds “geen enkele kans op enig rendement” dan ook iets genuanceerder zou mogen zijn. Ongetwijfeld zullen veel dakfondsen minder rendement halen omwille van de dubbele kosten, maar ’t is dus blijkbaar weldegelijk mogelijk dat zo’n fonds een degelijk rendement haalt.

Kurt
Kurt
5 jaren geleden

Eurostoxx 50 is een loosing game, met dank aan de vele banken zoals Unicredit & Co. Stresstesten die niks voorstellen. Dexia was ook altijd geslaagd, tot juist voor de val. Amundi Agr. zou ik wel zien zitten.
Is gedeeltelijk afhankelijk van het weer. Tyfonen enz..of er tekorten ontstaan. Vraag & aanbod.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x