About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

41
Reageer op dit artikel

avatar
10 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)KevincostaadejeRobokat (Carl De Ridder)Rob Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Volgens De Tijd denkt ook JPM duidelijk dat het beter is om nu aan de kant te blijven staan dan te kiezen voor ‘buy the dips”.

Tom
Gast
Tom

Hallo, Vraagje: hoe zijn jullie tot de beslissing gekomen om de negatieve mediaan te gebruiken als grens voor een Spread of Stop in jullie nieuwe GOGI systeem? Is dit volledig ‘op gevoel’ bepaald of zit hier een meer complexe redenering achter? Ik was aan het denken: jullie hebben voor de GOGI-score per fonds een bestand met 120 keer de Y1 als ik het juist heb? Indien jullie van deze reeks de standaard deviatie zouden berekenen en het mediaanrendement – 1 standaard deviatie zouden gebruiken als grenswaarde voor een Spread of Stop? Bij volatiele fondsen is de standaard deviatie uiteraard veel… Lees verder »

Rob
Gast
Rob

Ik dring er bij mijn dochter en schoonzoon (43 j/46 j) al een 5-tal jaren op aan om te beleggen in fondsen. Ik heb hen de Mix- en/of Flexerfondsen aangeraden omdat zij zich niet bezighouden met beleggingen. (Zij wensen trouwens te beleggen in duurzame fondsen). Tot op heden zijn ze er niet op in gegaan. Gelukkig hebben zij mijn (slechte?) raad niet opgevolgd want dan waren ze al een deel van hun spaarcenten kwijtgeraakt. Wanneer moeten zij dan wel beginnen? Zij kunnen toch niet blijven wachten want het is niet te voorspellen wanneer het juiste tijdstip is aangebroken. Is periodiek… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Een goeie raad voor iedereen: NIEMAND dwingen om te beleggen.
Als je alleen maar belegt omdat iemand je aanspoort, dan weet je ook meestal niet in wat je belegt met als resultaat: verrassingen. Dikwijls negatieve verrassingen.
Wij hebben al dikwijls gevraagd om je huiswerk te maken: dan weet je waar je mee bezig bent.

Rob
Gast
Rob

Ik denk dat de meeste mensen weinig van beleggen afweten. Vandaar dat uw systeem van Mixerfondsen en Flexerfondsen zo interessant is. Maar hiervoor is blijkbaar heel wat kennis vereist. Over die kennis beschikken zij niet. Ik vrees dat ik hen naar hun bank moet verwijzen om te gaan beleggen.
Of is het misschien beter een beleggingsplan te laten uitwerken door Medirect of Keytrade?
groetjes

Tom
Gast
Tom

Goeiemorgen, Jullie strategie om voorlopig het periodiek bijstorten te pauzeren tenzij tijdens een correctie lijkt steek te houden in deze periode van de marktcyclus. Het opwaarts potentieel lijkt nog gering. Een vraagje: in de toekomst komt er allicht een moment waarop het weer zinvol gaat zijn om over te schakelen op het oude GOGI-systeem. Hebben jullie er enig idee van hoe jullie gaan bepalen wanneer het opwaarts potentieel opnieuw voldoende aanwezig is in de markt om terug periodiek te beleggen? Dit zal wellicht zijn na een grote correctie, een crash of een langduriger berenmarkt? Vraag me dan alleen af of… Lees verder »

Ann
Gast
Ann

Komt er ook een wijziging in de formule voor de fondsen die nu nog altijd een NOSCORE hebben omwille van een negatieve MED1L120 ?

Papageno
Gast
Papageno

En waarom niet jullie ‘AV1’ vergelijken met ‘latest Y1’? Als deze ‘latest Y1’ even veel of meer in de min staat dan de ‘AV1’ in de plus, mogen we toch ook spreken van een fameuze onderwaardering. Bijvoorbeeld:
– Invesco Balanced Risk Allocation = + 4% tegenover -5,4%
– Nordea Stable Return = + 4% tegenover -4,4% (beide GOGIscore 01/11/2018)

JBG
Gast
JBG

Door de GOGI drempel nu aan te passen, nemen jullie de facto een “kwalitatieve” positie in. Een fundamenteel cijfermatige methode zou een GOGI berekening hebben die in alle omstandigheden ongewijzigd blijft. Als de markt nu wat overgewaardeerd is (of lijkt, ik waag mij hier niet aan een analyse), dan zou dat moeten blijken uit de GOGI, zonder dat deze aangepast moet worden aan zo’n analyse. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik tegen verdere verfijning ben, de GOGI is fantastisch werk, waarvoor nogmaals dank, maar naar mijn aanvoelen gaat deze aanpassing in tegen de basisfilosofie van GOGI. Misschien gewoon wat… Lees verder »

Jardin-Caleta
Gast
Jardin-Caleta

Er is me dunkt nog een alternatief in deze barre (toekomst)tijden. Spaar de komende twee jaar elke maand voor pakweg 100 euro in de mixer, dan spreid je het risico en profiteer je van de ups en downs van de markt. Goed idee???

Victor
Gast
Victor

Als we bovenstaande redenering volgen, dan zou (paradoxaal misschien) nu een goed moment zijn om in Carmignac Patrimoine in te stappen, want dat fonds zit in een correctie? Of niet?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Het gaat nog steeds in dalende lijn: ik denk dat er nog betere, lees goedkopere kansen zich zullen aanbieden.
Om het aan te kopen, dien je natuurlijk ook nog te geloven in de kunde of de mogelijkheid…

Victor
Gast
Victor

MK volgt toch een fundamenteel cijfermatige methodiek (screening en analyse van de rendementen en volatiliteit) voor fondsenselectie? Nopen de huidige marktomstandigheden dan tot een uitbreiding van die methode met ook kwalitatieve analyse? (Continue studie van het beheer van het fonds, de beheerders, de keuzes die zij onderliggend maken).

Costaadeje
Gast
Costaadeje

Als ik dit artikel lees, dan heb ik steeds meer de neiging om over te stappen op een spaarverzekering, daar haal je zeker nog boven de 1 procent en is je geld tenminste gegarandeerd.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be