About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
E10NE (niet E10)
E10NE (niet E10)
6 jaren geleden

Heb de mail in kwestie ook ontvangen, maar van een eventueel verkoopadvies lees ik niets; ik vind het voor DB een plicht dat ze hun klanten hieromtrent informeert. Omdat de NIW van het “Deutsche Invest Multi Opportunities”-fonds al langere tijd serieus achteruit gaat, heb ik de voorbije twee maand al enkele bijgekocht, kwestie van het percentage tegenover de andere fondsen van mijn mixer-porto in verhouding te houden. En nu maar afwachten…

E10NE (niet E10)
E10NE (niet E10)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Ik denk dat ik in het verleden (mogelijks 2014) door mijn adviseur bij DB éénmaal op zo’n situatie werd aangesproken, naar ik mij meen te herinneren over een USD-versie van het het fonds “First Eagle AMUNDI” (LU0068578508). Nadien echter nooit meer omdat hij sindsdien vastgesteld heeft dat ik mijn aan- verkopen zelf regel en een zekere volatiliteit durf opzoeken (ik denk dat een respectabel adviseur in het laatste geval zich sowieso van enig advies zal onthouden). Wil er wel aan toevoegen dat, op mijn vragen, ik van hem steeds een snelle en correcte respons heb mogen ontvangen!
Ook mijn vriendin (die ik mijn wil op gebied van financiën niet wil opdringen en bovendien een minder-actieve belegger is dan ik), is klant bij DB, maar wordt op dezelfde (hiervoor genoemde) wijze door haar adviseur benaderd.
De mails die ik van DB ontvang gaan (met uitzondering van reclame en nieuwe acties) meestal over obligatie-uitgiftes (de laatste tijd wel enkele noterend in Turkse Lira) , alsook over fondsen die betrekking hebben met de “DB-Beste Choice”.

Bert
Bert
6 jaren geleden

1.
“Een aantal lezers kregen bijvoorbeeld de boodschap van hun bank dat Deutsche Invest Multi Opportunities uit de DB Best Advice lijst verdwijnt. Daarom krijgen we vele vragen van lezers of ze dit verkoopadvies moeten volgen.”

Ik had niet begrepen dat DB een verkoopadvies gegeven had. Wel lijkt het dat dit fonds niet meer in de top 20 van de 1800 fondsen die zij aanbieden zit.

Hoe zien jullie dat?

  1. De US aandelen markt is ongeveer de helft van de wereldmarkt.
    Wat zien jullie als een goede blootstelling aan USD?
Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Bert

Ik heb altijd vragen bij dat opdelen in vakjes.
Ik heb al fondsbeheerders van “Europese fondsen” horen vertellen dat het voor hen een trigger is als een Europese onderneming een filiaal opstart in de EM MKTS. Is dat dan nog een Europese onderneming die thuishoort in dat vakje.
Zoals je wel weet zijn er ondernemingen in Europa en zelfs in België die zwaar blootgesteld zijn aan Britse Ponden (tapijtsector) en andere aan US Dollars. Zelfs als je angstvallig gaat voor Europese fondsen, ben je altijd voor een deel gelinkt aan vreemde munten.
Begin dan maar je blootstelling exact af te wegen…

Sloeberke
Sloeberke
6 jaren geleden

Hebben de fondsendistributeurs er belang bij om regelmatig wijzigingen door te voeren?
Om te laten zien dat ze de zaken opvolgen, om mensen naar hun kantoren te lokken, omdat ze niets anders weten te vertellen, misschien toch extra commissielonen, of intern te tonen dat ze actief zijn…

Redactie
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Ik was bij dat “vragenuurtje” aanwezig en dacht mij te herinneren dat het toen specifiek ging over P.I. Best Manager. Eén van de argumenten was toen (maar ik weet uiteraard niet nu) de drawdown beperken.
Als we echter vandaag zien wat een correctie van gemiddeld 3% al teweeg brengt, dan stel ik mij de vraag of de groep die echt tegen wat volatiliteit bestand is, werkelijk zo groot is.
Natuurlijk wordt zo’n correctie aangegrepen door de persjongens (en -meisjes #me.too), maar die moeten wel hun gazet vol krijgen.

Tom
Tom
6 jaren geleden

Beste Carl, Bedankt voor dit artikel. Gisteren ging ik er inderdaad nog van uit dat de dollar erg goedkoop stond en je hebt dit mooi in perspectief geplaatst en me weer wat wijzer gemaakt. 🙂 Ik ga alleszins fondsen als First Eagle, Deutsche Invest en BGF Global Allocation niet mijden owv hun hoge blootstelling aan de USD. Een gespreide instap met GOGI en een voldoende lange beleggingshorizon zouden inderdaad de munt-volatiliteit wat moeten uitvlakken.

Luc
Luc
6 jaren geleden

In de aanzet lees ik:

“Een aantal lezers kregen bijvoorbeeld de boodschap van hun bank dat Deutsche Invest Multi Opportunities uit de DB Best Advice lijst verdwijnt. Daarom krijgen we vele vragen van lezers of ze dit verkoopadvies moeten volgen.”

Jammer dat hier in het artikel niet verder op in gegaan wordt.

Wat is jullie advies immers over deze suggestie? Bedankt!

Luc
Luc
6 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Blijkbaar is dat Multi-Opp fonds zwaar belegd in USD ?
Tja, dat wist ik niet, dus vandaar dat ik de link niet legde.
Het was ook nog wel vroeg… moet ik toegeven 🙂
De laatste zin heb ik ongetwijfeld wel overgeslagen… die neemt alle twijfel weg natuurlijk.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x