About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
E10NE (niet E10)Al Fonds (Marc Person)Robokat (Carl De Ridder)BertLuc Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Heb de mail in kwestie ook ontvangen, maar van een eventueel verkoopadvies lees ik niets; ik vind het voor DB een plicht dat ze hun klanten hieromtrent informeert. Omdat de NIW van het “Deutsche Invest Multi Opportunities”-fonds al langere tijd serieus achteruit gaat, heb ik de voorbije twee maand al enkele bijgekocht, kwestie van het percentage tegenover de andere fondsen van mijn mixer-porto in verhouding te houden. En nu maar afwachten…

Bert
Gast
Bert

1.
“Een aantal lezers kregen bijvoorbeeld de boodschap van hun bank dat Deutsche Invest Multi Opportunities uit de DB Best Advice lijst verdwijnt. Daarom krijgen we vele vragen van lezers of ze dit verkoopadvies moeten volgen.”

Ik had niet begrepen dat DB een verkoopadvies gegeven had. Wel lijkt het dat dit fonds niet meer in de top 20 van de 1800 fondsen die zij aanbieden zit.

Hoe zien jullie dat?

  1. De US aandelen markt is ongeveer de helft van de wereldmarkt.
    Wat zien jullie als een goede blootstelling aan USD?
Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik heb altijd vragen bij dat opdelen in vakjes.
Ik heb al fondsbeheerders van “Europese fondsen” horen vertellen dat het voor hen een trigger is als een Europese onderneming een filiaal opstart in de EM MKTS. Is dat dan nog een Europese onderneming die thuishoort in dat vakje.
Zoals je wel weet zijn er ondernemingen in Europa en zelfs in België die zwaar blootgesteld zijn aan Britse Ponden (tapijtsector) en andere aan US Dollars. Zelfs als je angstvallig gaat voor Europese fondsen, ben je altijd voor een deel gelinkt aan vreemde munten.
Begin dan maar je blootstelling exact af te wegen…

Sloeberke
Gast
Sloeberke

Hebben de fondsendistributeurs er belang bij om regelmatig wijzigingen door te voeren?
Om te laten zien dat ze de zaken opvolgen, om mensen naar hun kantoren te lokken, omdat ze niets anders weten te vertellen, misschien toch extra commissielonen, of intern te tonen dat ze actief zijn…

Tom
Gast
Tom

Beste Carl, Bedankt voor dit artikel. Gisteren ging ik er inderdaad nog van uit dat de dollar erg goedkoop stond en je hebt dit mooi in perspectief geplaatst en me weer wat wijzer gemaakt. 🙂 Ik ga alleszins fondsen als First Eagle, Deutsche Invest en BGF Global Allocation niet mijden owv hun hoge blootstelling aan de USD. Een gespreide instap met GOGI en een voldoende lange beleggingshorizon zouden inderdaad de munt-volatiliteit wat moeten uitvlakken.

Luc
Gast
Luc

In de aanzet lees ik:

“Een aantal lezers kregen bijvoorbeeld de boodschap van hun bank dat Deutsche Invest Multi Opportunities uit de DB Best Advice lijst verdwijnt. Daarom krijgen we vele vragen van lezers of ze dit verkoopadvies moeten volgen.”

Jammer dat hier in het artikel niet verder op in gegaan wordt.

Wat is jullie advies immers over deze suggestie? Bedankt!

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be