About the author

Johan

Ik ben Johan, oprichter van MijnKapitaal.be. Deze website werd opgericht om op een objectieve en onafhankelijke manier financiële zaken bespreekbaar te maken. Op professioneel niveau werk ik als Business Intelligence Consultant voor internationale ondernemingen. Het analytische en communicatieve aspect in combinatie met mijn passie voor economie en informatica laten mij toe om een goed zicht te krijgen op beleggen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kurt
kurt
2 jaren geleden

uw zin “Tot nu toe doet enkel de Amerikaanse centrale bank (Fed) aan kwantitatieve verstrakking. Hoewel de Fed niet actief obligaties verkoopt, is haar afwezigheid in de markt als opkoper van obligaties zeer relevant.” … Duh.. de FED bouwt haar balans iedere maand met 50 miljard dollar af. Als het niet is door actief obligaties te verkopen, hoe dan wel ?

fundsmentalist
fundsmentalist
2 jaren geleden
Antwoord aan  kurt

Misschien door het niet hernieuwen van obligaties die op eindvervaldag komen?

Eljo
Eljo
2 jaren geleden
Antwoord aan  kurt

Als ik me niet vergis, doen ze dat (of kunnen ze dat doen) door obligaties die ze in verleden opgekocht hebben en die op vervaldag komen, niet meer te herinvesteren. En zodoende de balans te verkleinen naarmate er meer en meer vervallen.

kurt
kurt
2 jaren geleden
Antwoord aan  Eljo

Ze hebben de balans in 2018 van 4500 miljard naar 4000 miljard verlaagd. Voor 2019 willen ze iedere maand 50 milard afbouwen. Als ze dat werkelijk doen gaat de beurs nog 30 % lager. Voor mij geen probleem, zit toch in cash en edelmetaal.

Nico
Nico
2 jaren geleden

Kortweg: Aandelen van opkomende landen hebben de voorkeur op die van de ontwikkelde landen. Interessant. Acht u deze aandelen aan hun huidige waarde duur?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x