About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

4 Reacties op "Rendementen uit het verleden…"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
StC
Gast
Goede morgen. Ik ben het op zich volledig eens met jullie visie. Laat dat eerst gezegd zijn. Maar wanneer ik het lijstje bekijk dan heb ik zoiets van… Ja maar grondstoffen deden het sowieso slecht de afgelopen jaren. Kan men niet, misschien een schier onmogelijk werk, beter terzelfdertijd vergelijken met een soort peergroep als maat van onderpresteren? Als je puur naar percenten kijkt zijn dit inderdaad op basis van het verleden slechte fondsen. Wanneer ik daar in de lijst bij vb. (puur fictief) fondsen aandelen Zuid-Afrika zou zien staan en het blijkt dat die aandelen een mooie rit hebben gemaakt… Lees verder »
mjinde
Gast

Eigenlijk wel een verrassend lijstje. Dat je met goud en commodities veel kunt winnen en verliezen is een bekend gegeven, volatiliteit troef. Maar er zitten toch wel een paar verrassingen in, vb de fondsen die in Europa beleggen.
Nu, dit toont aan dat beleggen en fondsen iets is dat niet voor de korte termijn is, maar wel voor de lange termijn. Dan wordt ook duidelijk of de fondsenbeheerders op korte termijn volatiliteit voor lief nemen, of gewoon beter een andere job zouden zoeken.

wpDiscuz

© 2012 - 2017 MijnKapitaal.be