About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
juluscesarRobokat (Carl De Ridder)BargainkurtAl Fonds (Marc Person) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bargain
Gast
Bargain

Ik v ersta hieruit dat het artikel een pleidooi is voor ETF’s want die zijn goedkoper in aanschaf en geen werkingskosten achteraf. Je gaat mij natuurlijk erop wijzen dat ze zonder aankoopkosten kunnen ingestapt worden, maar gratis bestaat natuurlijk niet bij een bank. Want de kosten zitten verdoken in de retrocessies die toch intern uit het fonds worden gedistilleerd.
Verder een erg interessante analyse zoals steeds. Proficiat doe zo verder.

juluscesar
Gast
juluscesar

En wat denken jullie van de zichzelf herbalancerende Trackers ? Voorbeeld:
iShares Core Aggressive Allocation ETF | AOA US4642898591

In het artikel beschrijven jullie duidelijk dat zowel obligaties als aandelen op dit moment risicovol zijn.
Hebben jullie een kijk hoe de fondsbeheerders dit nu opvangen ? Hoe weten we dat ze dit goed onder de knie hebben terwijl ze in de vorige crisis de boel recht hielden met obligaties (Etna) en deels ook edelmetaal (CP)

kurt
Gast
kurt

De timing van aankoop en verkoop zal het belangrijkst zijn voor de return van dit soort fondsen en/of trackers. Schroder ISF E.Europe A Acc/ LU0106817157 heeft wel een total return van 44% tov Pictet-Emerging Europe I EUR/ LU0131718073 22 % over de laatste 5 jaar. Schroder daalde zelfs minder in 2008. nl. 64 % tov Pictet 74 %. Pictet steeg meer in 2009 nl. 136 % tov Schoders 87 %. Schroders klopt de benchmarkt en de ETF’s meestal. Volgens mij het beste van de erg volatiele fondsen in oost europa. Hoeveel % je belegt op welk moment in Rusland en… Lees verder »

Kevin
Gast
Kevin

Hoe ‘veilig’ is de lazy portfolio dan?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

De Lazy Portfolio is niet ontwikkelt om op veilig te spelen. We hebben ten andere al dikwijls aangetoond hoe volatiel die wel is…
Het is (weer) de allocatie die het hem zou moeten doen (60% World + 20% Emerging Markets World + 20% Obligaties): maar juist daar beginnen de meesten dan weer aan te passen.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be