About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bargain
Bargain
5 jaren geleden

Ik v ersta hieruit dat het artikel een pleidooi is voor ETF’s want die zijn goedkoper in aanschaf en geen werkingskosten achteraf. Je gaat mij natuurlijk erop wijzen dat ze zonder aankoopkosten kunnen ingestapt worden, maar gratis bestaat natuurlijk niet bij een bank. Want de kosten zitten verdoken in de retrocessies die toch intern uit het fonds worden gedistilleerd.
Verder een erg interessante analyse zoals steeds. Proficiat doe zo verder.

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

En wat denken jullie van de zichzelf herbalancerende Trackers ? Voorbeeld:
iShares Core Aggressive Allocation ETF | AOA US4642898591

In het artikel beschrijven jullie duidelijk dat zowel obligaties als aandelen op dit moment risicovol zijn.
Hebben jullie een kijk hoe de fondsbeheerders dit nu opvangen ? Hoe weten we dat ze dit goed onder de knie hebben terwijl ze in de vorige crisis de boel recht hielden met obligaties (Etna) en deels ook edelmetaal (CP)

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Straf artikel en straffe antwoorden die ook helemaal anders kunnen bekeken worden. De vernoemde tracker bezit een langere historiek dan de meeste….

kurt
kurt
5 jaren geleden

De timing van aankoop en verkoop zal het belangrijkst zijn voor de return van dit soort fondsen en/of trackers.
Schroder ISF E.Europe A Acc/ LU0106817157 heeft wel een total return van 44% tov Pictet-Emerging Europe I EUR/ LU0131718073 22 % over de laatste 5 jaar. Schroder daalde zelfs minder in 2008.
nl. 64 % tov Pictet 74 %. Pictet steeg meer in 2009 nl. 136 % tov Schoders 87 %.
Schroders klopt de benchmarkt en de ETF’s meestal. Volgens mij het beste van de erg volatiele fondsen in oost europa.
Hoeveel % je belegt op welk moment in Rusland en Turkije speelt ook wel een belangrijke rol.

kurt
kurt
5 jaren geleden

ik wil juist aantonen dat als je schroders op de top van 2008 aangekocht zou hebben, je nu iets boven break-even zou staan en niet op 25 % verlies zoals met uw tracker of Pictet , en dat je sinds het dieptepunt van 2011 ruim hoger zou staan.
Net zoals bij de flexibele fondsen, uw mixer, zijn er ook bij de oost-europese goede en zeer goede fondsen.
Moesten jullie tijd hebben voor een Flex-oosteuropa, of flexasia, of flex emerging markets, dan zou je merken dat er ook veel kaf tss het koren zitten, maar ook een paar parels die toch het verschil kunnen maken. Een Rus of een Chinees zal ook 50 % op zijn thuismarkt beleggen.
De helft van de wereldbevolking woont echter in de opkomende landen.
De allocatie naar die landen toe bepaalt ieder voor zich, naargelang zijn risicoprofiel en beleggingshorizon. en ja deze markten zijn volatieler, maar gaat een goed gespreid emerging market fund de komende 5 jaar niet beter presteren dan europa of Vs ?

Kevin
Kevin
5 jaren geleden

Hoe ‘veilig’ is de lazy portfolio dan?

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Kevin

De Lazy Portfolio is niet ontwikkelt om op veilig te spelen. We hebben ten andere al dikwijls aangetoond hoe volatiel die wel is…
Het is (weer) de allocatie die het hem zou moeten doen (60% World + 20% Emerging Markets World + 20% Obligaties): maar juist daar beginnen de meesten dan weer aan te passen.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x