About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

33
Reageer op dit artikel

avatar
14 Comment threads
19 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)E10NE (niet E10)TomAl Fonds (Marc Person)Nico Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

HIP-HIP-HOERA! ER IS ER EENTJE JARIG! Eigenlijk is mijn actieve “beleggingscarriere” nu zowat 5 jaar oud. In Maart-April 2013 ben ik met mijn “E10-Kern-mixerfonds” gestart, weliswaar zonder periodieke instappen en bovendien aan-gevuld met enkele – door mij als goed bevonden – satelliet-fondsen. Twee maand later was ik maar wat van streek met mijn “ongelukzalige” aankopen, die al snel een totaalverlies van meer dan 10% lieten optekenen. Gelukkig dat het achteraf “maar” een “corrrectie” bleek te zijn geweest en dat ik mij bij aanvang sowieso een beleggingshorizon van meer dan vijf jaar had vooropgesteld (alhoewel voor mijn buy en hold-aankopen deze… Lees verder »

Nico
Gast
Nico

Stel dat je belegt gedurende je loopbaan om een kapitaal op te bouwen als aanvullend pensioen. Gezien het onmogelijk is om het ideale instapmoment te bepalen ga je dus gespreid instappen. Moet je dan niet op dezelfde manier uitstappen? Tijdens je pensioen verkoop je deelbewijzen en zeil je mee op de golven van de beurs. Zou hierover al eens een simulatie zijn gemaakt?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Een simulatie nog niet. Maar hoe denk jij dat ik mijn pensioen aanvul ?

Tom
Gast
Tom

Hi Nico is eigenlijk een goede opmerking. Over een uitstapsysteem wordt weinig gesproken. Misschien dat de heren van MK wel eens met een GOGU (Geoptimaliseerd Gespreid Uitstappen) kunnen komen? 🙂 Uitstappen bij een GOGI Stop en blijven zitten bij een Spread? 🙂

evita
Gast
evita

All I need is money ( love) 🙂 !

evita
Gast
evita

Ik heb het volste vertrouwen in de screenings van A.F.!

Wita
Gast
Wita

Goed gezegd Kulderzipken!
Wat ik er nog aan zou toevoegen, en zeker voor beginnelingen :
kies de fondsen waarin je interesse hebt en maak een virtuele
portefeuille in Morningstar. Volg deze een aantal maanden op,
zo leer je de fondsen goed kennen en weet je onmiddellijk hoe
je je voelt bij (plotse) dalingen en stijgingen.
Ik heb dit niet gedaan voor ik de Mixer kocht, maar doe dit nu wel
met de Flexer en dit heeft me al veel bijgebracht.
Succes iedereen!

Wita.

Peter
Gast
Peter

Volgende zijn de 1Mnd% en 3Mnd% van enkele bekende fondsen hier: Flossbach 1Mnd% -8% (3Mnd -9,8%) Carm Pat -8,2 % (-10,37%) Fidelity Gl Cons -13% (-11%) Eerlijk gezegd is dat niet veel beter dan de markt en krijg je niet de indruk dat die fondsbeheerders veel gedaan hebben tijdens de crisis om de schade te beperken. Defensievere fondsen zoals DNCA Eurose, Ethna, Invesco Pan Eur High Income leden minder verlies, maar hun 1Y% is dan ook maar zo’n 2% waar je niet zoveel mee opschiet. Dat fondsbeheerders het zoveel beter zouden doen geloof ik toch echt steeds minder. Heb GIMV… Lees verder »

jean claude
Gast
jean claude

Ik stel mij ook vaak dezelfde vraag . Fondsen zoals Flossbach of Carmignac Patr . verliezen , de laatste 3 maanden , praktisch 10% wat met de daling van de beursen ongeveer overeenkomt en nochtans bevatten die fondsen maar +/- 65% aandelen . Zijn het de interne kommissies en kosten van de fondsen , die niet te onderschatten zijn , die het rendement sterk beinvloeden ? De beheerskosten en kommisies vreten , volgens mij , meer dan 25 % van ons gemmidelde winst op want als er geen winst te boeken is betaald men ze ook ! Maar dat is… Lees verder »

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Mooie beschrijving.
Ik mis wel een beetje de ‘stalen’ zenuwen.
Zeker gedurende de laatste dagen krijg je op de beurs een gevoel van rollercoaster.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik verwijt de media dat ze het nieuws opkloppen. Maandag was het de slechtste dag in 4 jaar. Dinsdag de beste dag in 4 jaar. Vanavond lees ik dat zwarte maandag al verteerd is. A + B + C = een non event. Maar 3 dagen de gazet vol.
Je wordt gek als je elke dag de kranten leest.
Ik evalueer elke halve maand en voel mij daar heel goed bij. De rest van de maand volg ik vanop afstand.

CP1234
Gast
CP1234

+1, de media moet men al lang niet meer met een korreltje zout nemen maar met een hele berg, want de zever en ook fouten dat ze daar vermelden, het is om beschaamd over te zijn … ( misschien daarom dat er zoveel de overstap van de journalistiek naar de politiek doen )

Lamberto
Gast
Lamberto

Top!!

tr1981
Gast
tr1981

Mooie bijdrage.
Misschien een idee om dit om te toveren naar een soort FAQ-pagina/artikel dat makkelijk teruggevonden kan worden op de site.
Want anders is dit binnen enkele weken wat ver naar achter geschoven in de artikel-historiek.

Als jullie dan merken dat er bepaalde vragen plots vaak naar boven komen, kan deze aangevuld worden.

Xavier
Gast
Xavier

Hallo MK team, ik heb een vraag, louter uit interesse, maar weet niet goed waar ze te posten. Dus doe ik het even hier: Ik vraag mij af hoe fondsmanagers te werk gaan. Day- of swing traders staren continu naar de streaming koersen en kopen en verkopen soms na enkele uren / dagen. Ik zie ze als snel reagerende speedboten. Fondsmanagers beheren fondsen van tientallen miljoenen euro’s/dollars (traag reagerende tankers). Ik vermoed dat zij dit niet kunnen of niet mogen volgens de statuten van het fonds….? Maar is dit wel zo, wat zijn hun mogelijkheden? Wat hebben onze fondsmanagers volgens… Lees verder »

jempi
Gast
jempi

Mooi gezegd en geschreven!
Beleggen.Het blijft eigenlijk Roulette. Je weet nooit hoe het balletje rolt.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Zo hoor je het ook eens van een ander.

CP1234
Gast
CP1234

Schitterend !

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be