About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Inderdaad ‘sinds de financiële” crisis is alles weer (kunstmatig ?)UP maar hoe lang zal dit nog duren ?
Da’s precies wat het artikel tracht aan te tonen.

En heb je van die 20 tot 50% winst wel degelijk de kosten vooraf en achteraf en lopende afgetrokken ?
Indien je je bewust bent van de risico’s van de uitgever (met bail in clausule ) waarom kocht je dan niet direct rechtstreekse obligaties (of zelfs aandelen) sterk onder pari direct na de crisis van deze uitgever ? Dan wist je zeker waar je uitkwam; geringe kosten en soms zelfs meer dan 50 % winst en ondertussen lopende dividenden. Kan persoonlijk getuigen dat achteraf gezien het inderdaad loonde…..het zware risico te nemen.
Enige tijd geleden waren het trouwens koopjes bij een andere financiële instelling; gekocht ? of koop je ook daar liever onrechtstreeks met een imaginair korfje rond en flink wat kosten ?

Waar zit die zekerheid volgens jouw ? Bij de uitgever of de korf die men synthetisch volgt ? Of de zekerheid van flinke kosten te betalen ?
Ja inderdaad ‘sinds de crisis’ speelt het orkest lustig verder we zullen zien wie er op een stoel zit als de muziek stopt…Nu goed dat kan inderdaad nog 9 jaar duren en misschien zetten ze weer opnieuw in de haast wat reserve stoelen bij. 😉 Ze zitten wrssch goed ?

Mister satisfied
Mister satisfied
5 jaren geleden

Sinds de financiële crisis heb ik meermaals in dit lookback systeem belegd op advies van mijn bank. Telkens met een meerwaarde tussen 20 en 50% binnen de eerste 5 jaren. Deze winst heb ik telkens met plezier genomen.
Dat het kapitaal van een obligatie afhankelijk is van de kwaliteit van de uitgever wist ik reeds vanaf mijn eerste beleggingen zo een 30 jaren geleden. Dat iedere obligatie bij een rentestijging daalt in koers is ook wel een evident gegeven waar ik deze analist echt niet voor nodig heb…
Waarin kan ik met dezelfde mate aan zekerheid vandaag mijn geld beter beleggen met uitzicht op de stijging.van de korf aandelen. Ik ben er redelijk gerust in om voor de zoveelste keer binnen enkele jaren mijn winst te nemen in deze belegging. Daarbij zal ik met een fijne glimlach terugdenken.aan deze analyse.
Veel succes nog.

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mister satisfied

Ik wil daar toch even wat meer technisch op reageren:
Na de financiële crisis (2008) kan je niet voor verschillende periodes van 5jaar hebben ingeschreven want er zijn er nog niet zoveel. Je hebt alzo meerdere keren op het product ingeschreven tijdens quasi dezelfde periode. En dan dient er zich één opportuniteit/toevalstreffer aan waarbij de bankier je aanduidt (of jij zelf gezien) dat het een mogelijkheid geeft om een meerwaarde te realiseren. Niks mis mee, we hebben hier ook al meerdere keren aangegeven om een bepaalde obligatie voor de eindvervaldag te verkopen.
Als je dan uiteindelijk de conclusie trekt, dan betekent dat gewoon dat het niet het product is dat jou die winst genereert, maar een toevalstreffer; ik noem het gewoon geluk.
Reken jij dan altijd op enig geluk als je beleggingen koopt of komt er toch meer bij te pas?
Dat de rentevoeten omlaag duiken zodat jouw obligatie een meerwaarde kan realiseren, kan jij bij het afsluiten niet voorzien.
Wees dus blij dat je winst hebt kunnen maken, maar schrijf dat niet toe aan het product op zich/ de analyse van mijn collega blijft dus helemaal overeind: tot spijt van…

Leon
Leon
5 jaren geleden

Schitterend! Zo zie je maar hoezeer je moet oppassen met de goede raadgevingen van banken … Gelukkig is er MK die tot de kern van de zaak doordringt en overvloedig licht laat schijnen. Prima.

evita
evita
5 jaren geleden

Tja, die fondsverkoper zal dan zeker echt wild zijn over een ballon die langzaam leegloopt :-).

Sloeberke
Sloeberke
5 jaren geleden

Het neusje van de zalm van de fondsenverkoper (die waarschijnlijk zijn objectief van de maand nog niet binnen heeft)..

Fakkel
Fakkel
5 jaren geleden

Eigenlijk zou iedereen terstond alles moeten weghalen bij banken die dergelijk ‘advies’ geven aan hun klanten. Ik vrees alleen dat we dan allemaal eindigen met een berg cash onder onze matras.
Blij dat ik geen klant ben bij deze bank en m’n vriendin al jaren geleden heb weggeloodst van hen.

Carl
Carl
5 jaren geleden

sterke analyse weer …

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x