About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

8
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Al FondsjuluscesarMister satisfiedLeonevita Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
juluscesar
Gast
juluscesar

Inderdaad ‘sinds de financiële” crisis is alles weer (kunstmatig ?)UP maar hoe lang zal dit nog duren ? Da’s precies wat het artikel tracht aan te tonen. En heb je van die 20 tot 50% winst wel degelijk de kosten vooraf en achteraf en lopende afgetrokken ? Indien je je bewust bent van de risico’s van de uitgever (met bail in clausule ) waarom kocht je dan niet direct rechtstreekse obligaties (of zelfs aandelen) sterk onder pari direct na de crisis van deze uitgever ? Dan wist je zeker waar je uitkwam; geringe kosten en soms zelfs meer dan 50… Lees verder »

Mister satisfied
Gast
Mister satisfied

Sinds de financiële crisis heb ik meermaals in dit lookback systeem belegd op advies van mijn bank. Telkens met een meerwaarde tussen 20 en 50% binnen de eerste 5 jaren. Deze winst heb ik telkens met plezier genomen. Dat het kapitaal van een obligatie afhankelijk is van de kwaliteit van de uitgever wist ik reeds vanaf mijn eerste beleggingen zo een 30 jaren geleden. Dat iedere obligatie bij een rentestijging daalt in koers is ook wel een evident gegeven waar ik deze analist echt niet voor nodig heb… Waarin kan ik met dezelfde mate aan zekerheid vandaag mijn geld beter… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik wil daar toch even wat meer technisch op reageren: Na de financiële crisis (2008) kan je niet voor verschillende periodes van 5jaar hebben ingeschreven want er zijn er nog niet zoveel. Je hebt alzo meerdere keren op het product ingeschreven tijdens quasi dezelfde periode. En dan dient er zich één opportuniteit/toevalstreffer aan waarbij de bankier je aanduidt (of jij zelf gezien) dat het een mogelijkheid geeft om een meerwaarde te realiseren. Niks mis mee, we hebben hier ook al meerdere keren aangegeven om een bepaalde obligatie voor de eindvervaldag te verkopen. Als je dan uiteindelijk de conclusie trekt, dan… Lees verder »

Leon
Gast

Schitterend! Zo zie je maar hoezeer je moet oppassen met de goede raadgevingen van banken … Gelukkig is er MK die tot de kern van de zaak doordringt en overvloedig licht laat schijnen. Prima.

evita
Gast
evita

Tja, die fondsverkoper zal dan zeker echt wild zijn over een ballon die langzaam leegloopt :-).

Sloeberke
Gast
Sloeberke

Het neusje van de zalm van de fondsenverkoper (die waarschijnlijk zijn objectief van de maand nog niet binnen heeft)..

Fakkel
Gast
Fakkel

Eigenlijk zou iedereen terstond alles moeten weghalen bij banken die dergelijk ‘advies’ geven aan hun klanten. Ik vrees alleen dat we dan allemaal eindigen met een berg cash onder onze matras.
Blij dat ik geen klant ben bij deze bank en m’n vriendin al jaren geleden heb weggeloodst van hen.

Carl
Gast
Carl

sterke analyse weer …

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be