About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
prespas
Gast
prespas

Inderdaad hoge kosten maar een evenuele stijging maal 2 en bij een daling een berperking tot 10% daar tegen deze opties mogen al wat kosten staan.

tk.
Gast
tk.

Dank voor de analyse, het blijft erg duidelijk dat vooral de kosten primeren en het eventuele rendement voor de belegger niet schitterend is. Ook het adagio ‘beleg enkel in wat je begrijpt’ lijkt hier wederom enorm van toepassing!

Esperto
Gast
Esperto

Enkele korte opmerkingen: 1) Het doet er voor de consument niet toe hoe kbc het doet. Wat voor de consument telt is de verhouding winst/risico. En die is -de leverage buiten beschouwing gelaten- lager als er geen dividenden zijn die bij de aandelen ‘horen’. 2) Er zijn wel degelijk swaps waarbij ook de dividenden worden uitgewisseld. Swaps zonder uitwisseling van dividend zullen daarvoor worden gecorrigeerd. Rente die wordt gewisseld zal dan vb libor – x % zijn. Anders zou iedereen wel willen swappen: dividend cashen, rente cashen en aandeelrisico een ander laten nemen. 3) Ook bij opties wordt rekening gehouden… Lees verder »

Esperto
Gast
Esperto

Ondanks alles vind ik dit toch een van de betere gestructureerde producten die ik de laatste tijd heb gezien. Maar dat betekent nog niet dat ik het een goed product vind. Die leverage is goed gevonden en wel degelijk interessant, maar het ligt gezonken in een moeras van kosten. 3 procent instapkosten en vervolgens nog eens 2.4 procent beheerskosten per jaar is gigantisch veel voor iets wat computergestuurd beheerd kan (zal) worden. Iets wat overigens niet wordt vermeld, maar zeker interessant is, is dat dit geen typische groeiaandelen zijn. Je zal de koers van de aandelen uit het mandje niet… Lees verder »

gebocom
Gast
gebocom

Beste, Bijna alle analisten zijn het erover eens dat er nog potentieel zit in de aandelenkoersen. Deze belegging kan dan ook interessant zijn indien de vooruitzichten uitkomen (verdubbeling van de stijging op vervaldag). Indien de aandelenkoersen de andere richting uitgaan, kan er maximum 10% daling doorgerekend worden (+ instapkosten en taksen). Indien men in gewone open aandelenfondsen zou beleggen, dan krijgt men wel de stijging voor 100% uitbetaald bij stijging, maar wel de volle verrekening van de daling. Een open fonds kan men dagelijks verkopen, dit fonds noteert 14-daags en men kan dus ook 14-daags uitstappen, mits 1% uitstapkost en… Lees verder »

E10
Gast
E10

volledig akkoord met commentaar van Gilbert

Gilbert Stam
Gast
Gilbert Stam

Jullie analyses zijn onmisbaar voor de modale belegger. Zeer snel op de bal, in begrijpbare taal en onafhankelijk. “Mijn kapitaal” zou een verplichtte materie moeten zijn voor elke startende belegger.
Proficiat.
Gilbert.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be