About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

21
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
RobokatshPeterevitaMjinde Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
sh
Gast
sh

Kan ik dit vergelijken met A.BOND 2016/03/21 PATRIMOINE XS0473459872 ?

evita
Gast

Weet je wat ik straf vind ? Als je nu een bepaald bedrag van bv Belfius overschrijft naar DB en dat belegt in fondsen ( o% instapkosten) dan krijg je er nog 1% bovenop !!!
Waarom zou ik bij Belfius 2,50% instapkosten betalen ? Dat is toch Kafka voluit hé ?

adribeir
Gast
adribeir

Ik ben in 2011 ingestapt in een TAK23 voor een groot bedrag. (Ik wist toen nog niet echt wat te doen met mijn geld en had totaal géén ervaring in die zaken.) Mijn moeder zei me dat ik dat geld in een fonds moest steken (mijn ma is ook geen expert). Ik dus op internet gaan zoeken of er een stabiel en niet te risicovol fonds te vinden was (mijn geld spreiden kwam zelfs niet in me op). Ik kom uit bij een aantal fondsen, waarvan 1 de Carmignac Patrimoine was. Over de laatste 20 jaar bekeken toch zowat het… Lees verder »

TK14
Gast
TK14

Schitterend artikel, bedankt… Ik heb maar één bedenking hierbij: dat banken dergelijke producten durven verkopen/aansmeren aan hun klanten terwijl ze op voorhand weten dat het een pover rendement gaat zijn… bedrog noem ik dit…

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Nog veel straffer: Ik vroeg vorige week een overbruggingskrediet aan. Geld dat ik nu nodig heb en dat ik binnen het jaar volledig terugbetaal. Ik kan garanderen dat ik dat binnen het jaar zal kunnen terugbetalen, want anders kreeg ik het zelfs niet.
Bij meerdere instellingen was het tarief: 4,50% op het opgenomen bedrag plus 1% omdat ze dat bedrag voor mij ter beschikking houden.
En hoeveel geven ze op een spaarboekje?

Darts
Gast
Darts

Als je de links in het artikel, aangeduid als reactie, leest zie je dat ik de gelukkige bezitter ben van de A.Bond Patrimoine. Dit produkt heb ik me laten opdringen door de kantoorhouder. ( Die zal ook wel onder druk hebben gestaan om zoveel mogelijk van die rommel te verkopen) Ik ben dus momenteel in blije verwachting van een geweldig rendement. Hoewel er een groot bedrag in werd belegd, waarom niet, kapitaalsgarantie, dus er kan niets misgaan, ben ik nooit gekontakteerd met het advies om het produkt vroegtijdig te verkopen. Omdat ik één van de weinige mensen ben die de… Lees verder »

evita
Gast

Mijn besluit staat al een tijdje vast: ik koop bij Belfius geen fondsen meer.
Ik heb het daar ook gezegd en herhaald: ik betaal op fondsen geen instapkosten meer, no way !!

Blackbelt
Gast
Blackbelt

+1 Ik kreeg onlangs een mail met een promotie. Ik zou 50% korting op de instapkosten krijgen bij hun eigen fondsen. Ik heb ze dan even voorgerekend dat als ik daar bv 20.000€ in steek, met nog altijd 2% instapkosten ze een bedrag van 400€ innen. Heb ze dan fijntjes er op gewezen dat dit bij Keytrade 9,95€ is. Om ze dan toch een kans te geven heb ik gevraagd wat ik dan wel extra krijg voor die 390€. En toen werd het stil. Niet alleen geven ze je foute adviezen, ze rippen je gewoon. Mijn Belfiuscontact vond het leuk… Lees verder »

hkds
Gast
hkds

Grootbanken geven je zo’n 0,40% per jaar op je gewone spaarboekje. Als je dus op een goede dag je spaarcentjes daar eindelijk eens in een fonds wil stoppen, dan nemen ze met die 2% instapkosten in 1 dag je opbrengst van 5 jaar terug af!
Als uw geld maar 0,40% waard is, omdat ze elders (ECB) goedkoper geld kunnen krijgen, waarom gaan ze die 2% dan ook niet elders halen?
Om even over na te denken…

hkds
Gast
hkds

Al fonds, de formule op het plaatje behoeft inderdaad geen verdere uitleg, maar ik merk op dat een jaar daar 360 dagen lang is. Remember onze discussie (nou ja…) over 365 of 365,25 dagen per jaar, bij de berekening van het jaarrendement? En ik die dacht dat 360-dagen jaren, de zogenaamde handelsjaren, daterend uit een tijd zonder computers, al lang voltooid versleten tijd waren?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be