About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

28
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al FondspeterdedonderRobokatkoenkulderzipken Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
koen
Gast
koen

Door het gemiddelde niet van jaarlijkse prestaties te nemen maar wel van de cumulatieve halveer je grofweg het rendement waar je intuïtief vanuit gaat als je het figuurtje van jaarlijkse prestaties ziet.

Dat gemiddelde hoort namelijk bij het gemiddelde van de looptijd: 5 jaar, en niet het eindpunt, 10 jaar.

Voor mij is dit opzettelijke misleiding zeker als er ook nog staat dat je “100%” van het gemiddelde krijgt wat refereert naar gelijkaardige producten gebaseerd op indexen maar waar wel de eindstand gebruikt wordt.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Klopt, hun definitie van gemiddelde is niet wat je verwacht en daar zit natuurlijk de knoop in het product. Je kan dat zelfs niet afleiden uit de productbrochure, maar je moet echt al gaan kijken in de prospectus om duidelijkheid te krijgen over de manier van rekenen. Ik vraag me af of dit het gevolg is van de recente nieuwe regels over productbrochures, want die stellen dat je de klant geen al te moeilijke uitleg mag voorschotelen. Ik vind dat contraproductief want geen normale mens die zo’n prospectus leest en dan ontbreek je wel essentiële informatie over hoe het product… Lees verder »

juluscesar
Gast
juluscesar

Ben het product eens gaan opzoeken…want bovenstaande analyse zette mij toch aan het denken. (Dacht even dat je de gemiddelde opbrengst per jaar ging krijgen en niet op het totaal op het einde. Mis dus. éénmaal op het totale bedrag op het einde) Ronduit mooie brochure….maar de uitgewerkte voorbeelden ; scenario’s goed en slecht zijn ronduit misleidend. Ze zijn in tegenstelling tot gewoonlijk verticaal opgebouwd en enkel het voorbeeld met een totaal krankzinnige beurs opbrengst van de onderliggende aandelen van meer dan 50% per jaar is uitgewerkt. Is er hier iemand die maar één voorbeeld kan noemen waarbij een aandelenkorf… Lees verder »

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Ik zou van de VRT-media verwachten dat ze dat soort onafhankelijkheid op prijs stellen bij de praatgasten in hun programma’s.

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Laat iets weten wanneer jullie eindelijk door de massamedia worden opgepikt. (Genre De Afspraak, Ter Zake,…) Benieuwd of er ooit iemand van dat niveau de moed gaat hebben om jullie te laten spreken.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

We vermoeden dat er tussen die massamedia en bepaalde financiële analisten exclusiviteitscontracten bestaan waarbij die analisten dan op geregelde tijden eens mogen opdraven. Het is ook een wereldje van ons-kent-ons.

Wij behoren daar niet bij en komen dus niet aan bod. We hebben ook geen middelen om events voor journalisten te organiseren met een hapje en drankje.

Soit, we zijn er zelf al lang over en zien ons publiek langzaam maar zeker verder toenemen.

obelix
Gast
obelix

“van dat niveau….”
ik heb helemaal niet zo’n hoge dunk van de “informatieprogramma’s” van de VRT,
ik vind daar weinig informatie en nog minder objectiviteit;
eerder eenzijdig, gekleurd, opinies verpakt als feiten; oppervlakkig, tendentieus, politiekcorrect, belgicistisch, establishmentbestendigend

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

…en hiermee gaan we helemaal off topic.

Om ontsporing te vermijden (er is een kroeg op een andere webstek) gaan we alles wat teveel off topic is verwijderen.

peterdedonder
Gast
peterdedonder

>> De bedoeling van ons artikel is alleen de mensen meer inzicht te geven.
Geslaagd!

Die zakken(vullers) blijven maar katten in zakken verkopen!

’t Blijft mij een raadsel hoe jullie goede contacten kunnen blijven behouden met die banken(wereld)…

wake up
Gast
wake up

nog een aantal opmerkingen over dit product. Het is een complex financieel instrument en alleen geschikt voor beleggers die ten volle de risico’s van een dergelijk product kunnen inschatten. Ze moeten de nodige kennis en ervaring hebben om in een dergelijk product te beleggen. Om in te schatten of dat zo is dienen de klanten de final terms te lezen (en te begrijpen). De final terms is een document waarin alle aspecten van dit product enkel in het Engels volledig worden uitgelegd. Ditzelfde document heeft een vertaling in het Nederlands en het Frans maar over die vertaling wordt enkel vermeld… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

In feite proberen de banken zich compleet in te dekken tegen alle mogelijke klachten en die formuleringen zijn bijna standaard geworden. Als jij dan afkomt dat je je bedrogen voelt door een product, dan kunnen ze altijd zeggen dat je het had moeten weten.

Onlangs nog ergens gelezen: de kans dat je het maximum rendement haalt is nagenoeg onbestaand. Ze zeggen dus bijna letterlijk dat je zal bedrogen worden.

Visbak
Gast
Visbak

Ze steken er zelf een waarschuwing in: Begindatum is 28 December…

wickedwillie
Gast

Ik mis wellicht iets maar wat bedoel je met die waarschuwing?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be