About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
bvdvcostaadejeJensAl Fondsluc1961 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
bvdv
Gast
bvdv

De INC versie van Franklin is bij MeDirect te koop met een min van €25. Ik heb dit kunnen aankopen, maar misschien staat het initiele min instapbedrag verkeerd?

costaadeje
Gast
costaadeje

Is het Franklin global Fund.Strategies ook nog bij andere banken met een lager instapbedrag te koop?

costaadeje
Gast
costaadeje

Vind ik ook wel veel te hoog eerlijk gezegd..hopelijk brengt MeDirect hier nog verandering in..

Jens
Gast
Jens

Franklin was toch eerder een dynamisch mixfonds. Een instapbedrag van €5000 vind ik te hoog. Komaan MeDirect! Doe beter 🙂

luc1961
Gast

Bij medirect heb ik nu gezien dan men het fonds opnieuw kan aankopen. Je moet wel met min.1000 euro kopen. Het is spijtig dat bv. Franklin global Fund.Strategies met een min. van 5000 euro moet aankopen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Denk eraan dat het bij die stabiele mixfondsen weinig zin heeft om met kleine bedragen te gaan sparen. Kies daar de meer volatiele fondsen voor: als je dan na een tijdje een aardig bedrag in zo’n fonds hebt opgebouwd, dan verkoop je een deel en je koopt daarmee een aantal eenheden van een defensiever fonds: kwestie van je winst vast te klikken.

costaadeje
Gast
costaadeje

Bij welke banken is het MG Optimal Income fonds eigenlijk nog beschikbaar?

Koen
Gast
Koen

Dag RoboKat, u vindt het M&G Optimal Income Fund potentieel thuishoren in het rijtje van Carmignac Patrimoine en Ethna Aktiv E, schrijft u. Maar als ik op Morningstar.nl de portefeuille van dit fonds bekijk, zie ik dat op dit moment meer dan een vijfde van het vermogen in obligaties van het Verenigd Koninkrijk zit. Bovendien belegt het fonds voor 84 procent in obligaties. Is het dan niet eerder te verwachten dat het fonds het de komende jaren – met de verwachte stijging van de rente – slechter gaat doen dan de cijfers die het tot nu toe kon voorleggen?

Bloemkool
Gast
Bloemkool

Uitstekend artikel, waarvoor hartelijk dank!

jules cesar
Gast
jules cesar

Het m&g optimale income is inderdaad het Britse broertje van Ethna en CP. Een vroegere ontdekking in de begindagen van mijn kapitaal; gevonden in veel te dure tak 23 dédie fondsen in lux. Zo goed als niet te krijgen in BE. Het fonds kon profiteren van een een solide basis aan gewild UK staatspapier tijdens de voorbije ? crisis.

Tijd misschien om eens te gaan kijken naar meer agressieve mix fondsen.
Misschien is dit hieronder wel een voorbeeld of wordt het weer zoeken om het te kunnen kopen in BE ?
http://www.morningstar.de/de/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000094X&tab=13

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik heb dat Squad-fonds ondertussen door mijn screening kunnen draaien. Dit fonds belegt overwegend in Europa De rendementen zijn niet slecht, maar de volatiliteit zit ergens tussen Carmignac Investissements en C. Emergents: in 2008 was het rendement -55 %.
Zeker geen fonds voor iedereen en waarschijnlijk niet te krijgen in BE.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be