About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al FondsAnnRobokatLambertJhn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Bedankt voor de goede uitleg en vergelijkingen tussen pensioenfondsen die ik op jullie site gevonden heb. Ondertussen ben ik beter voorbereid om seffens bij de banken te gaan informeren.

Ann
Gast
Ann

In bovenstaande tabel is geen rekening gehouden met ev. instapkosten. Je moet die ook niet overal betalen. Om de verschillende fondsen “echt” te kunnen vergelijken, is het dan gewoon rendement minus % instapkosten, of zie ik dat te simplistisch ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

In onze jaarlijkse beoordeling van de pensioenspaarfondsen houden we rekening met de instapkosten (via simulaties).

Ann
Gast
Ann

Volgens mijn bank zitten, in het geval van Metropolitan, de 3% instapkosten al verrekend in de NIW. Is dat een correcte uitleg ? Ik wil niet voor verrassingen komen te staan als ik de knoop doorhak. Als ik de Metropolitan Rentastro Growth vergelijk met de BNP Paribas B Pension Growth (aangeboden via Rabo), dan is het enige verschil dat ik op Morningstar kan vinden de categorie : Mixfondsen EUR Flexibel (bij Metropolitan) en Mixfondsen EUR Offensief (Rabo-BNP). En toch zit er een klein verschil in het rendement (2 keer in het voordeel van Rabo-BNP (2008 en 2014), de overige jaren… Lees verder »

Lambert
Gast
Lambert

Alvast interessant om te zien wat die pensioenfondsen presteren. Wij hebben hier een tijd terug bericht gehad (traditioneel pensioensparen) dat de vaste rente werd verlaagd van 2,5 naar 1,5%

Ik vraag me af, kan ik bv. met het reeds gespaarde kapitaal overstappen naar een ander pensioenfonds zonder (minimale) kosten?

Jhn
Gast
Jhn

Met of zonder instapkosten?

peterdedonder
Gast
peterdedonder

>> Crasht mijn computer toch als ik die data ingaf…
Serieus? Maar dat is nu toch wel jammer, zie. 🙂

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be