About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RudiAl Fondsdimidimitri de mulderRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
dimitri de mulder
Gast
dimitri de mulder

De cijfers die worden uitgerekend kloppen totaal niet. Er word hier telkens een berekening gemaakt bij een koopsom. Iedereen die de financiële wereld kent weet dat bij pensioensparen gespreid instapt waardoor bij lagere procenten op de beurs goedkoper inkoopt! Zo kan ik duidelijk uitrekenen dat ik op een gemiddelde van 8% uitkomt. Wat niet ver van de 9% is. Wat een mooi resultaat is gezien de economische turbulentie de afgelopen jaren. Iemand die in dit fonds zou stappen zal op lange termijn duidelijk meer rendement halen dan bij de meeste fondsen. Procenten zeggen niks op de beurs, het zijn de… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Wees dan blij, want dan ben jij de enige.
Onze cijfers gaan niet over koopsommen maar over gemiddelden; als jij alzo regelmatig spaart dan ga jij dat gemiddelde benaderen; da’s nu juist de eigenschap van een gemiddelde.

Rudi
Gast
Rudi

Dimitri toch, …..open in M* de “Golden Future”, ga naar “grafiek” en vergelijk dan eens met Carmignac Patrimonie . Selecteer op 10 jaar en huil.
http://www.morningstar.be/be/snapshot/snapshot.aspx?id=F000003YAR&tab=13

roel
Gast
roel

Op deze wijze wordt de meerwaarde van de aanpak door de stuwende krachten achter deze site nog maar eens aangetoond. Hoedje af!
Voor ieder fonds dezelfde werkwijze en verder geen gelul…

PEEN
Gast
PEEN

Glashelder & duidellijk merci Al Fonds, laat ons hopen dat iedereen die googled op “ERGO Golden Future” op deze site uitkomt..

Ik zal me verder onthouden over Ergo & hun werkwijze.

CP1234
Gast
CP1234

Gewoon een vraagje voor de duidelijkheid:
Als je bij Ergo aan pensioensparen doet, beleg je in dit fonds maar komt er bovenop nog een hele onoverzichtelijke kostenconstructie bovenop het dramatische resultaat van het fonds zelf ?

Weet dat het wat afwijkt van puur de bespreking met het fonds maar daar jullie zelf de link leggen met het pensioensparen …

Ben alvast blij bij argenta te zijn voor pensioensparen en dankzij deze site ga ik dat vanaf dit jaar alternerend afwisselen met het pensioensparen van Rabobank.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Onoverzichtelijk: daar ik in een vorig leven een diepgaande studie heb gemaakt over Tak21- en Tak23-fondsen in pensioensparen en Langetermijnsparen heb ik toen vastgesteld dat Ergo één van de meest transparante beheersystemen aanbiedt van allemaal. In de jaarlijkse afrekeningen, die anders zijn dan andere, kan men daar ook meer gegevens terugvinden dan bij andere maatschappijen.
Waarmee ik geen oordeel wil vellen over het kostenplaatje zelf of over de manier waarop de kosten berekend worden.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be