About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

11 Reacties op "Pensioensparen: de ultieme periodieke belegging"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
John
Gast

Een mooie realistische oefening. De meeste pensioenspaarders beleggen inderdaad op een gespreide manier; jaar na jaar.

Welke frequentie van beleggen hebben jullie gesimuleerd? maandelijks inleggen, of 1x/jaar (welke datum?)

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Wij pasten een bijna identieke procedure toe zoals bij onze GOGIscore voor de fondsen. Tik dat woord maar eens in de de zoekfunctie en je vangt twee vliegen in één klap.
Voor pensioensparen – GEPE was de naam – blijkt dit niet zo succesvol als bij de fondsen wegens de fiscale voordelen en de rompslomp om het op te volgen. Teveel werk voor te weinig resultaat.
Deze week publiceer nog één maal de GEPE voor pensioensparen omdat ik dat zo beloofd heb. Daarna wordt het definitief afgevoerd.

Michael
Gast

Metrop. Growth en broertjes ervan ook te verkrijgen via Crelan aan 2% instap ipv. 3. Helaas nog niet sinds 2007, maar met de mindere instap zou dat dan de koploper zijn in jullie tabel?

Ann
Gast

Kan het zijn dat er een fout geslopen is in de ISIN-codes van de 2 bovenste fondsen ?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be