About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)Stefaan Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Stefaan
Gast
Stefaan

in dit artikel is de conclusie : “er verandert weinig of niets…”
In artikel “Beste pensioenspaarfondsen volgens MijnKapitaal.be Posted By: Robokat (Carl De Ridder) on: 17 oktober 2017” scoort het RECORD-fonds (goed) beter dan het ING-fonds ((zeer)matig)
De artikels verschenen in een periode van 3 maanden.
Hoe komen jullie tot deze verschillende conclusies?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Bij opmaak van het artikel voor beste pensioenspaarfondsen, zijn we voor het eerst medianen gaan gebruiken i.p.v. gemiddelden. Toen stelde ik vast dat het Record fonds (als enige) enkele sprongen vooruit maakte in de rangorde, wat ergens vreemd is gezien dit fonds altijd erg matig uit onze vergelijkingen kwam en eigenlijk een doorslag was geworden van het ING fonds. Collega Al Fonds heeft de cijfers meerdere malen gecontroleerd, maar er werden geen fouten gevonden. Maar mogelijks zat er toch ergens een anomalie in de cijfers, want ik had toen mijn bedenkingen bij het resultaat. Dit is nu natuurlijk niet meer… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be