About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Stefaan
Stefaan
4 jaren geleden

in dit artikel is de conclusie : “er verandert weinig of niets…”
In artikel “Beste pensioenspaarfondsen volgens MijnKapitaal.be Posted By: Robokat (Carl De Ridder) on: 17 oktober 2017” scoort het RECORD-fonds (goed) beter dan het ING-fonds ((zeer)matig)
De artikels verschenen in een periode van 3 maanden.
Hoe komen jullie tot deze verschillende conclusies?

Robokat (Carl De Ridder)
4 jaren geleden
Antwoord aan  Stefaan

Bij opmaak van het artikel voor beste pensioenspaarfondsen, zijn we voor het eerst medianen gaan gebruiken i.p.v. gemiddelden. Toen stelde ik vast dat het Record fonds (als enige) enkele sprongen vooruit maakte in de rangorde, wat ergens vreemd is gezien dit fonds altijd erg matig uit onze vergelijkingen kwam en eigenlijk een doorslag was geworden van het ING fonds.

Collega Al Fonds heeft de cijfers meerdere malen gecontroleerd, maar er werden geen fouten gevonden. Maar mogelijks zat er toch ergens een anomalie in de cijfers, want ik had toen mijn bedenkingen bij het resultaat. Dit is nu natuurlijk niet meer relevant, bij de volgende update verdwijnt het fonds uit onze lijst.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x