About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

15
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
AnnlamberbeeLucFHKDSWilly Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Willy
Gast
Willy

Als hier dus aan begint op je 61 ste, betaal je die 10,8 % dus niet ?

LucF
Gast
LucF

Zelfs in dit virtuele voorbeeld, vind ik een finaal rendement van 3,74% nog niet zo slecht maar inderdaad, om je geld zulke lange tijd volledig vast te zetten is dit voor velen onvoldoende. Onze First Fiscaal contracten… garanderen nog voor het vooropgestelde jaarlijks spaarbedrag (ligt contractueel vast van bij opening polis) een gegarandeerde opbrengst van 3,75%. Dat scheelt natuurlijk al met de 1,50% uit het voorbeeld. Daarnaast is de instapkost 0% (de vooropgestelde 4% is crazy, onacceptabel in de huidige stand van rentevoeten). Ik denk dat op die manier het rendement toch al veel beter zal zijn. Misschien kom ik… Lees verder »

Amber tree
Gast
Amber tree

Bedankt voor een formules en uitleg. Het bevestigt mijn keuze om niet langer aan lange termijn sparen te doen en het geld zelf te beleggen.
Voorlopig blijf ik wel pensioen sparen omdat die fondsen een degelijk rendement hebben.

Ann
Gast
Ann

Een paar maanden terug heb ik het ook nog eens bekeken, en zelfs info opgevraagd. Maar ik ben er echt nog niet uit. Het geld staat dan nog +/-20 jaar vast, brengt amper iets op, en zoals ook aangehaald kan de fiscaliteit nog heel vaak wijzigen. En dit is nooit in ons voordeel. De enige reden dat ik het zou doen, is om nog geld terug te krijgen van de belastingen. Nu mijn lening weggevallen is, is dat kantje-boortje. Ik sluit me aan bij Amber tree. ‘k Denk dat je beter het geld zelf kan beleggen in aandelen die een… Lees verder »

LucF
Gast
LucF

“Geld terugkrijgen van de belastingen” zou niet de motivator mogen zijn. Een fiscaal contract langetermijnsparen vergelijken met een belegging in aandelen die een mooi dividend uitkeren, is in mijn ogen appels met peren vergelijken. We hebben dan een compleet ander type belegging, waar een heel ander risico(profiel) aan vasthangt. De RV recupereren…? Je bedoelt wellicht de vrijstelling van RV voorzien vanaf 2018. Ik citeer: “Dividenden tot 627 euro worden vrijgesteld van roerende voorheffing (dit is de zogenaamde nieuwe wet Cooreman-De Clercq). Dat levert de belegger een bescheiden fiscaal voordeel van 188,10 euro op. Als het dividendrendement gemiddeld 3,5% bedraagt zijn… Lees verder »

Ann
Gast
Ann

“Geld terugkrijgen van de belastingen” OF “minder belastingen betalen”, het komt allemaal op hetzelfde neer. Niemand betaald ze graag, dus zoek je oplossingen. En mocht dat fiscale voordeel er niet zijn voor LTS, ik denk eerlijk gezegd dat het dan niet meer bestond. Het rendement is heel laag, en de (toekomstige) regering(en) kunnen de spelregels naar believen veranderen. Ondertussen kan je niet eens aan je geld. Net zoals bij de Volkslening, waar na 1 of 2 jaar de spelregels veranderd zijn. Het resultaat : Je kan het niet meer krijgen ! Ik heb geen glazen bol, weet niet wat de… Lees verder »

lamberbee
Gast
lamberbee

Dat blijf ik ook doen. 2 jaren terug wel omgeschakeld naar Pensioenspaarfondsen aangezien de traditionele pensioenspaarformules op korte tijd nog maar 1% opbrachten. We kozen dan ook voor BNP Paribas B Pension Balanced, zoals hier als de betere gemeld. Rendement op die 2 jaren is alvast een heel stuk beter. Ben blij dat we het advies van MK hebben gevolgd.

Philippe
Gast
Philippe

Dit rendement is ondermaats in vergelijking met het alternatief van een kleine hypotheeklening van bijvoorbeeld 40.000€ op 10 jaar die je afsluit als je hoofdhypotheeklening afgelopen is. Je kan de aflossingen van jouw hypotheek in dezelfde fiscale korf inbrengen als je Tak21 lening en je kan het bedrag van 40.000€ verder blijven beleggen in de mixer/flexer aan een hoger rendement als deze tak21. Daarnaast heb je nog de fiscale terugbetaling van een deel van jouw lening en het feit van de gespreide terugbetaling van jouw facturen voor de verbouwing aan jouw huis waardoor dat je de lening met goedkoper geld… Lees verder »

lamberbee
Gast
lamberbee

Zeker interessanter om via verbouwingswerken een beter ‘rendement’ te halen. Wij hebben geen lening meer en hebben al verschillende renovaties achter de rug (ook via hypotheeklening). Maar je kan natuurlijk niet aan de gang blijven hé. Dus andere mogelijkheden zijn interessant

Indesakosj
Gast
Indesakosj

Ik had juist vorige week een gelijkaardige berekening gedaan. Mijn conclusie was dat het surplus in jaarrendement (door de fiscaliteit) uitkwam op ongeveer 2.2%. Dus volledig in lijn met de conclusie hier.

Jan
Gast
Jan

Hoeveel bedraagt dat netto beroepsinkomen?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be