About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
JekyRobokatAl FondsPeterBvdv Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jeky
Gast
Jeky

Het is misschien geen slecht idee om de screening van de jaarlijkse rendementen ook eens uit te voeren over eenzelfde periode (zoals jullie ook in een ander artikel het onderscheid maakten tussen “screening volledig” en “screening zelfde periode”). Zoals jullie toen aangaven is vergelijken enkel mogelijk als alle fondsen hetzelfde hebben meegemaakt. Hier zijn dan (op 2 fondsen na) de laatste 191 metingen te gebruiken.

Peter
Gast
Peter

Geen rendementen van Ergo beschikbaar in het lijstje?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ergo is geen pensioenspaarfonds maar een verzekering. Als je even zoekt, dan vind je toch een mooi artikel over op onze site.

Ann
Gast
Ann

‘k Heb nog 1 vraagje/bedenking ivm GOGI en Pensioenspaarfondsen. Als je je aankoopmoment hiervan laat afhangen, loop je dan niet het risico dat er jaren bij zijn dat je niet je 940 (of wat het max. bedrag dan ook is) gestort hebt ? Stel dat je eenmalig stort, en telkens denkt “nu is het nog een NOGO, ik wacht nog even”, dan is het jaar voorbij zonder storten, en dus ook zonder fiscaal voordeel.
En dan is toch nog rap storten in december waarschijnlijk ook veel nadeliger dan alles storten in januari ? Of zie ik dit verkeerd ?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ja, collega Al Fonds heeft die simulaties al gedaan en er zijn inderdaad jaren waarin je nooit zou storten indien je je baseert op GOGI.

We zijn nog aan het nadenken hoe je daar mee om zou kunnen gaan. Eén aanpak is het volledige bedrag te storten zodra je een GO krijgt. Krijg je in het hele jaar geen GO, dan kan je nog altijd in december storten om geen jaar te verliezen. Maar misschien zijn er lezers met betere ideeën?

Ann
Gast
Ann

‘k Ga vanaf 2016 overstappen naar pensioenspaarfondsen en was nog tussen 2 aan het twijfelen. Dankzij dit overzichtje heb ik nu de knoop doorgehakt. Bedankt !
Zitten deze pensioenspaarfondsen ook al mee in het overzicht van GOGI ?

hagi
Gast
hagi

Heb de indruk dat de meeste fondsen hun werk goed gedaan hebben. Wederom bedankt voor de vele cijfers!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be