About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
Fons Ghistelynck
Gast
Fons Ghistelynck

Geachte Robokat, Ik heb de vraag dus voorgelegd aan Rabobank, zoals U me adviseerde, en ontving vandaag reeds volgend antwoord ; “Bij de overname van een bestaand pensioenspaarfonds wordt tevens de volledige historiek overgenomen. De stortingen uit het verleden zullen door uw huidige financiële instelling worden doorgegeven. Bij een overname start er dus geen nieuwe verplichtingen om minimum 5 stortingen te doen alsook de periode van 10 jaar is niet opnieuw van toepassing.” “Op basis van uw schriftelijke opdracht zorgen wij voor de verkoop van uw bestaande deelbewijzen en van aankoop van de effecten in het door u gekozen fonds.”… Lees verder »

Luc
Gast
Luc

Al meer dan 30 jaar doe ik aan pensioensparen via Metropolitan Rentastro Growth BE0026549684 en als ik de rendementen zie die dit fonds momenteel geeft, kan ik alleen maar vaststellen dat zelfs zonder het fiscaal voordeel dit een prima belegging is.
Waarom zou dit fonds niet in aanmerking komen als belegging tout court? Ook de volatiliteit lijkt doenbaar.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je moet over een netto belastbaar inkomen van minstens 8.000 euro beschikken om voordeel te halen bij pensioensparen. Maar zoals Al Fonds zegt, best even simuleren.

Roos Sanders
Gast
Roos Sanders

Zelf doe ik ook aan pensioensparen en ben overtuigd van het nut ervan.

Maar mijn zus is persoon met een zware handicap en werkt niet (tenzij dan begeleid werk).

We hebben het hier nooit echt overwogen maar zou pensioensparen voor haar nut hebben? Momenteel doet ze (via de vermogensbeheerder) wel aan automatisch sparen.

Jhn
Gast
Jhn

Ik pensioenspaar al vele jaren, ik weet perfect wat mijn opbrengst is.
Maar hoe bereken ik de gemiddelde jaarlijkse rente.
Heb je daar een formule voor?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be