About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Al Fonds
Al Fonds
10 jaren geleden

Vooreerst is de instapkost volledig voor de distributeur ( DB ). Dat kan je zelfs zien op je effectenrekening: onmiddellijk bij de instap noteert je product – de instapkost. In de prospectus kan je ook zien wie de structureur is: diegene die de combinatie in mekaar knutselt. Die verdient daar natuurlijk ook aan en die geeft zo’n 0,50 à 0,75 % per jaar aan DB.
En zelfs voor aandelen komt daar gewoonlijk geen half aandeel aan te pas.
Ik heb ook dikwijls gemerkt dat men na enkele jaren de klanten deed overstappen naar een ander product = nogmaals instapkosten. Zo iets noemt men “uitmelken”.

vak
vak
10 jaren geleden

Ik begrijp wel niet hoe DB daar winst opmaakt. Als de onderliggende waarden aandelen zijn kunnen ze dat aandelenrisico indekken. Maar de koersevolutie van fondsen indekken ?

Al Fonds
Al Fonds
10 jaren geleden

Als je moest weten wat DB daaraan verdient, dan zou je onmiddellijk begrijpen dat er voor de belegger niet veel kan overblijven. Voor een bank is dit werkelijk kassa kassa. De kruimels, als die er nog zijn, voor de belegger.

vak
vak
10 jaren geleden

Naast de hoge instapkosten is er ook nog roerende voorheffing op de volledige meerwaarde. Bij rechtstreekse belegging in de fondsen is de roerende voorheffing niet van toepassing op de meerwaarde die betrekking heeft op de aandelen in deze gemengde fondsen.

luc1961
10 jaren geleden

Zo’n producten koop ik nooit meer. In het verleden heb ik weinig winst met dergelijke producten kunnen maken.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x