About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

16
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)AnnRobokat (Carl De Ridder)KarienBlackbelt Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Karien
Gast
Karien

Iemand die pas afgestudeerd is en voor het eerst gaat werken, kan dus met zijn maandelijkse spaarcenten best niet in een mixerfonds stappen, gezien hij waarschijnlijk binnen vijf jaar wel zijn geld zal nodig hebben voor de aankoop van een huis? Zijn er voor hen dan geen alternatieven dan een spaarboekje, waar ze gegarandeerd verlies hebben, gezien de inflatie ?

Ronny
Gast
Ronny

De beleggingshorizon is dan te vergelijken met jullie perc cijfer 100% ? In een eerder artikel schreven jullie dat dit voor de mixer maximaal 3 jaar voor alle fondsen dient te zijn. (artikel: De termijn die je dient te voorzien voor een fonds). Of is die 5 jaar gewoon op zeker spelen?

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Persoonlijk vind ik dat het nog meer genuanceerd moet worden. Beleggingshorizon hangt samen met het risico dat je wil en kan nemen. Voor een 25 jarige die 2 jaar thuiswoont en ondertussen 30-40k gespaard heeft voor een appartement is het duidelijk dat zijn horizon kort is, en dat die amper risico kan nemen. Een 45 jarige die zijn huis aan het afbetalen is, en een gelijkaardig bedrag heeft om een auto te kunnen vervangen of het dak te herstellen, gelijkaardige situatie. Maar als de belegde som een pak groter is, zodanig dat je zeker weet dat je nooit alles ineens… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be