About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eric Verslegers
Eric Verslegers
5 jaren geleden

Is het mogelijk van deze cursus eens up to date te maken? Als ik morningstar gebruik dan heb ik moeite om te volgen/begrijpen daar we ondertussen 2017 zijn.

jempi
jempi
7 jaren geleden

Zou willen leren beleggen. Ben bezig uw cursus te lezen!
Is de cursus nog aangepast aan de datum van vandaag of zijn de cijfers verouderd?
o.a. dit De rendementen Rorento zijn op 3 jaar (7,65%), 5 jaar(3,75%) en 10 jaar (3,16%).
op deze link
http://www.mijnkapitaal.be/cursus/leren-beleggen-beginners/een-fonds-onder-de-loupe-2/

jempi
jempi
7 jaren geleden

Dus als ik bij de les ben
3j 4,67 – 5 j 5,19 en 10 j 3,74 %
heb het moeilijk om te leren. Maar ben de bijna als niets opbrengsten beu op spaarboekjes!
Zie uw replic ook van Tak 21 verzekeringen maar als je meer dan 8 jaar ook maar iets van 1,5 tot 2 % krijgt met kosten eraf, is ook niet veel. Je stuurt ons ook naar spaargids waar ik ook elke dag op kijk! Dacht van eens te kijken naar Argenta Rabo en Deutsche bank fondsen. Denk dat mix fondsen beter zijn hé?

jempi
jempi
7 jaren geleden

Dus met mix fondsen heb je geen beleggingsdatum bv 3 jaar vervaldag. Maar verkoop je wanneer je wil? Ik zie bij DB zeer weinig instapkosten! Argenta duurder. Carmignac patrimoine A Eur En dan heb je RABO nog. Dus via bank is beterkoop dan BINCBANK bv?

Achiel1987
Achiel1987
9 jaren geleden

Als we de grafiek van het Rorento fonds bekijken:
http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04BVZ&tab=1

We zien duidelijk dat de groene lijn van begin 2008 tot eind 2008 stijgend verloop. Als we dan naar het rendement van de index (= ook de groene lijn) kijken over 2008, zien we een percentage van -7.03 (dus een verlies). Hoe valt dit verschil te verklaren?

2de vraag:
als we de tabel met rendementen van het fonds jaar na jaar vergelijken met de index, zien we dat het fonds het elk jaar beter doen dan de index (hogere winst% in goede jaren, lagere verlies% in minder goede jaren). En toch geeft de grafiek een totaal ander beeld??

Darts
Darts
10 jaren geleden

Het begrip volatiliteit en het relatieve van de rating komt mijn inziens goed naar voor wanneer men uw aangehaald fonds, Rorento, even vergelijkt met Threadneedle Monthly Extra Income Retail Net Inc, ISIN GB0008370826. Dit fonds wordt momenteel bij Binck aangeboden met 0% instapkosten. Het gaan voor deze 0% instapkosten kan ertoe leiden dat men een fonds aankoopt waar men na verloop van tijd ’s nachts wakker van ligt.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x