About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)Eric VerslegersjempiRobokatAchiel1987 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eric Verslegers
Gast
Eric Verslegers

Is het mogelijk van deze cursus eens up to date te maken? Als ik morningstar gebruik dan heb ik moeite om te volgen/begrijpen daar we ondertussen 2017 zijn.

jempi
Gast
jempi

Zou willen leren beleggen. Ben bezig uw cursus te lezen!
Is de cursus nog aangepast aan de datum van vandaag of zijn de cijfers verouderd?
o.a. dit De rendementen Rorento zijn op 3 jaar (7,65%), 5 jaar(3,75%) en 10 jaar (3,16%).
op deze link
http://www.mijnkapitaal.be/cursus/leren-beleggen-beginners/een-fonds-onder-de-loupe-2/

Achiel1987
Gast
Achiel1987

Als we de grafiek van het Rorento fonds bekijken: http://www.morningstar.be/be/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04BVZ&tab=1 We zien duidelijk dat de groene lijn van begin 2008 tot eind 2008 stijgend verloop. Als we dan naar het rendement van de index (= ook de groene lijn) kijken over 2008, zien we een percentage van -7.03 (dus een verlies). Hoe valt dit verschil te verklaren? 2de vraag: als we de tabel met rendementen van het fonds jaar na jaar vergelijken met de index, zien we dat het fonds het elk jaar beter doen dan de index (hogere winst% in goede jaren, lagere verlies% in minder goede jaren). En… Lees verder »

Darts
Gast
Darts

Het begrip volatiliteit en het relatieve van de rating komt mijn inziens goed naar voor wanneer men uw aangehaald fonds, Rorento, even vergelijkt met Threadneedle Monthly Extra Income Retail Net Inc, ISIN GB0008370826. Dit fonds wordt momenteel bij Binck aangeboden met 0% instapkosten. Het gaan voor deze 0% instapkosten kan ertoe leiden dat men een fonds aankoopt waar men na verloop van tijd ’s nachts wakker van ligt.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be