About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

18 Reacties op "Wat met mijn fondsen als mijn bank failliet gaat?"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ronny
Gast

ING dakfondsen zitten bij NN. Stel dat het daar fout loopt, ben ik dan nog eigenaar van de onderliggende fondsen?

Filip
Gast

Is het mogelijk dat mijn bank de fondsen of obligaties of aandelen die in mijn portefeuille zijn aan derden tijdelijk uitleent of in pand geeft. Wat gebeurt er dan indien mijn bank of de derde partij in faling gaat?

Kris
Gast

Hoe zit dat met Private Invest Best Managers van Deutsche Bank? Staat dat volledig los van DB en is dus veilig bij een faillissement van de bank?

Kevin
Gast

Als mijn fonds niet bewaard wordt bij de bank, maar bij een fondsenhuis. Waarom moest ik jaren geleden dan elk jaar een bewaarloon betalen? Ik betaalde dus eigenlijk lucht?

Peter
Gast

@Robokat Heb je al nieuws ivm die vragen voor DB, DI en Kaldemorgen?

jefkoek
Gast

Ik vermoed dat bij de pensioenspaarfondsen een soortgelijke situatie is.
Wat er met het pensioenspaarfonds van Recordbank gaat gebeuren na samensmelting met ING vraag ik me wel af. Wordt dit omgezet naar het ING Starfund of blijft dit afzonderlijk bestaan?

didi
Gast

Wat met fondsen die uitgegeven worden door de bank zelf ? bv fondsen van BNP Paribas Fortis.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be