RES-packs-tuttimus-promo NEW (ON 14/08 - OFF 30/09)

About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

0 Comments

 1. 1

  Stijn

  Als beginner kan ik dus bij Rabobank.be starten en naarmate ik meer ervaren word kan ik eventueel naar een speler zoals Binckbank overschakelen?

  Bedankt voor het overzicht!

  Reply
  1. 1.1

   robokat

   Dat is zeker mogelijk.

   Het is ook geen kwestie van ‘overschakelen’, je kan perfect verschillende effectenrekeningen bij verschillende fondsensupermarkten hebben. Dat kost je niets en je kan per individueel fonds bekijken waar je het aan de beste voorwaarden kan kopen.

   Reply
 2. 2

  axento

  Ik koop zo bv. Carmignac Patrimoine aan via het Fund Investment Plan van Keytrade, iedere maand een bescheiden bedrag van €50, en als de koers eens wat lager staat zoals begin juni 2011 koop ik voor een wat groter bedrag. Is dit eigenlijk een goed idee om dergelijke fondsen op zulk een manier aan te kopen.

  Reply
  1. 2.1

   robokat

   Periodiek beleggen is zeker een goed idee omdat het een vorm van spreiding is (in de tijd). In volatiele tijden is dat zeker aan te bevelen. Ik zal hier in een toekomstig artikel nog zeker op terugkomen.

   Reply
 3. 3

  G.G.

  Al is dat misschien geen grootbank in Belgie, bij citibank kan je ook fondsen van bekende fondsenhuizen aankopen via een zogenaamde open architectuur. De instapkosten zijn denk ik wel hoger dan bij bv deutschebank en rabobank.

  Reply
 4. 4

  kiwibanaan

  Als ik interesse heb in een fonds dan zoek ik het effe uit welke internetbank (DB/Binck/Rabo/Keytrade) het voordeligst is om in te stappen (0% instapkost zoek ik altijd). De Binck kernselectie is ook interessant voor de 0% instapkost, maar dat verandert wel in tijd, soms gaan er fondsen in en anderen er weer uit. Periodiek instappen met kleine bedragen doe ik met Deutsche Bank aan 0% instapkost, dat loopt al anderhalfjaar heel vlotjes. Zoals Robokat vermeldt is daar wel een bewaarloon van 8€/jaar/product (daaronder vallen bv ook wel obligaties), is dus niet interessant mocht je slechts voor bv duizend Euro beleggen ofzo, dat moet ieder voor zich afwegen hoeveel je in totaal wil beleggen en in hoeveel verschillende fondsen. Het Keytrade plan is dan weer meer geschikt als je slechts bv 50€/periode/fondsenselectie wil beleggen, de keuze is dan inderdaad wel héél beperkt.

  Wat ook interessant is om te weten als Belgische fondsbelegger is het fiscaal aspect van de recente veranderingen qua beurstaksen en roerende voorheffing en meerwaardebelasting. Die zijn afhankelijk van het soort fonds dat je kiest : aandelen-, obligatie-, of mix fonds ? kapitalisatiefonds of distributie fonds ? fonds met Europees paspoort of niet ? De lengte van je beleggingshorizon is hierin ook sterk bepalend van wat je het beste kiest.

  Daar zou hier evt. een heel aparte topic over geschreven kunnen worden. Ben hieromtrent absoluut geen expert, las het vorige maand in de bib in het maandblad Fondsen&Sicavs van Test-Aankoop, de voorbije maanden stonden daarin wel enkele interessante artikels over.

  Reply
 5. 5

  henny d

  0% kosten… dat kan toch niet echt? de kosten zullen dan wel verborgen zitten in de verrekening van de waarde.

  Reply
  1. 5.1

   robokat

   Nul procent instapkosten zijn perfect haalbaar, instapkosten zijn helemaal niet nodig om de fondsbeheerder en de verkoper van het fonds te vergoeden. De fondsbeheerder keert ieder jaar een deel van de beheerkosten uit aan de verkopende bank, die hier ook mooi aan verdient.

   Reply
 6. 6

  Voice

  Bij Argenta kan men ook aankopen doen van andere banken. De kosten bedragen 0,2% met een max. van 5,95 Euro op de Brusselse beurs. Op andere beurzen 0,6% en max 20 Euro.
  Is dit aanvaardbaar???

  Reply
  1. 6.1

   Robokat

   Je doelt op het aankopen van aandelen, niet van fondsen.

   Reply
 7. 7

  jempi

  Beste Robokat wat is uw mening over MeDirect om aan te kopen? En nu met de 1 % actie?? Zie dit momenteel niet staan in uw cursus en ben toch geïnteresseerd!

  Reply
  1. 7.1

   Robokat

   Bij deze is het artikel aangepast en MeDirect is toegevoegd aan de lijst van fondsensupermarkten.

   Reply
   1. 7.1.1

    jempi

    Prima dank u! Niet dat ik voorstander ben van MD maar wilde toch Uw mening weten!

    Reply
 8. 8

  ebrmidt

  Om het lijstje langer te maken zou je Fortuneo kunnen bijvoegen.
  Ze hebben een vrij groot aanbod (1800 fondsen volgens de site) en rekenen transactiekosten aan in de orde van Keytrade Bank. (9,95€)
  Heb éénmaal een order proberen in te geven , maar dat was niet gelukt. Blijkbaar hanteert Fortuneo een marge (>10%) van het aankoopgedrag als buffer. Indien het aankoopbedrag (+ transactiekosten) hoger uitkomt wordt de transactie geweigerd.

  Reply
 9. 9

  jempi

  Wat betekent dit de K ivm de waardes op de grafiek bv van Rouvier

  Rouvier – Patrimoine C: 12.17K
  Cat 75%Barclays Eu Agg&25%FTSE AW Dv Eur [Idx]: 13.62K

  Mixfondsen EUR Defensief [Cat]: 12.02K

  Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2012 - 2017 MijnKapitaal.be