About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jempi
jempi
9 jaren geleden

Wat betekent dit de K ivm de waardes op de grafiek bv van Rouvier

Rouvier – Patrimoine C: 12.17K
Cat 75%Barclays Eu Agg&25%FTSE AW Dv Eur [Idx]: 13.62K

Mixfondsen EUR Defensief [Cat]: 12.02K

ebrmidt
ebrmidt
9 jaren geleden

Om het lijstje langer te maken zou je Fortuneo kunnen bijvoegen.
Ze hebben een vrij groot aanbod (1800 fondsen volgens de site) en rekenen transactiekosten aan in de orde van Keytrade Bank. (9,95€)
Heb éénmaal een order proberen in te geven , maar dat was niet gelukt. Blijkbaar hanteert Fortuneo een marge (>10%) van het aankoopgedrag als buffer. Indien het aankoopbedrag (+ transactiekosten) hoger uitkomt wordt de transactie geweigerd.

jempi
jempi
9 jaren geleden

Beste Robokat wat is uw mening over MeDirect om aan te kopen? En nu met de 1 % actie?? Zie dit momenteel niet staan in uw cursus en ben toch geïnteresseerd!

jempi
jempi
9 jaren geleden
Antwoord aan  Redactie

Prima dank u! Niet dat ik voorstander ben van MD maar wilde toch Uw mening weten!

Voice
Voice
11 jaren geleden

Bij Argenta kan men ook aankopen doen van andere banken. De kosten bedragen 0,2% met een max. van 5,95 Euro op de Brusselse beurs. Op andere beurzen 0,6% en max 20 Euro.
Is dit aanvaardbaar???

henny d
henny d
12 jaren geleden

0% kosten… dat kan toch niet echt? de kosten zullen dan wel verborgen zitten in de verrekening van de waarde.

kiwibanaan
kiwibanaan
12 jaren geleden

Als ik interesse heb in een fonds dan zoek ik het effe uit welke internetbank (DB/Binck/Rabo/Keytrade) het voordeligst is om in te stappen (0% instapkost zoek ik altijd). De Binck kernselectie is ook interessant voor de 0% instapkost, maar dat verandert wel in tijd, soms gaan er fondsen in en anderen er weer uit. Periodiek instappen met kleine bedragen doe ik met Deutsche Bank aan 0% instapkost, dat loopt al anderhalfjaar heel vlotjes. Zoals Robokat vermeldt is daar wel een bewaarloon van 8€/jaar/product (daaronder vallen bv ook wel obligaties), is dus niet interessant mocht je slechts voor bv duizend Euro beleggen ofzo, dat moet ieder voor zich afwegen hoeveel je in totaal wil beleggen en in hoeveel verschillende fondsen. Het Keytrade plan is dan weer meer geschikt als je slechts bv 50€/periode/fondsenselectie wil beleggen, de keuze is dan inderdaad wel héél beperkt.

Wat ook interessant is om te weten als Belgische fondsbelegger is het fiscaal aspect van de recente veranderingen qua beurstaksen en roerende voorheffing en meerwaardebelasting. Die zijn afhankelijk van het soort fonds dat je kiest : aandelen-, obligatie-, of mix fonds ? kapitalisatiefonds of distributie fonds ? fonds met Europees paspoort of niet ? De lengte van je beleggingshorizon is hierin ook sterk bepalend van wat je het beste kiest.

Daar zou hier evt. een heel aparte topic over geschreven kunnen worden. Ben hieromtrent absoluut geen expert, las het vorige maand in de bib in het maandblad Fondsen&Sicavs van Test-Aankoop, de voorbije maanden stonden daarin wel enkele interessante artikels over.

G.G.
G.G.
12 jaren geleden

Al is dat misschien geen grootbank in Belgie, bij citibank kan je ook fondsen van bekende fondsenhuizen aankopen via een zogenaamde open architectuur. De instapkosten zijn denk ik wel hoger dan bij bv deutschebank en rabobank.

axento
axento
12 jaren geleden

Ik koop zo bv. Carmignac Patrimoine aan via het Fund Investment Plan van Keytrade, iedere maand een bescheiden bedrag van €50, en als de koers eens wat lager staat zoals begin juni 2011 koop ik voor een wat groter bedrag. Is dit eigenlijk een goed idee om dergelijke fondsen op zulk een manier aan te kopen.

Stijn
Stijn
12 jaren geleden

Als beginner kan ik dus bij Rabobank.be starten en naarmate ik meer ervaren word kan ik eventueel naar een speler zoals Binckbank overschakelen?

Bedankt voor het overzicht!

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x