About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
jempi
Gast
jempi

Wat betekent dit de K ivm de waardes op de grafiek bv van Rouvier

Rouvier – Patrimoine C: 12.17K
Cat 75%Barclays Eu Agg&25%FTSE AW Dv Eur [Idx]: 13.62K

Mixfondsen EUR Defensief [Cat]: 12.02K

ebrmidt
Gast
ebrmidt

Om het lijstje langer te maken zou je Fortuneo kunnen bijvoegen.
Ze hebben een vrij groot aanbod (1800 fondsen volgens de site) en rekenen transactiekosten aan in de orde van Keytrade Bank. (9,95€)
Heb éénmaal een order proberen in te geven , maar dat was niet gelukt. Blijkbaar hanteert Fortuneo een marge (>10%) van het aankoopgedrag als buffer. Indien het aankoopbedrag (+ transactiekosten) hoger uitkomt wordt de transactie geweigerd.

jempi
Gast
jempi

Beste Robokat wat is uw mening over MeDirect om aan te kopen? En nu met de 1 % actie?? Zie dit momenteel niet staan in uw cursus en ben toch geïnteresseerd!

Voice
Gast
Voice

Bij Argenta kan men ook aankopen doen van andere banken. De kosten bedragen 0,2% met een max. van 5,95 Euro op de Brusselse beurs. Op andere beurzen 0,6% en max 20 Euro.
Is dit aanvaardbaar???

henny d
Gast
henny d

0% kosten… dat kan toch niet echt? de kosten zullen dan wel verborgen zitten in de verrekening van de waarde.

kiwibanaan
Gast
kiwibanaan

Als ik interesse heb in een fonds dan zoek ik het effe uit welke internetbank (DB/Binck/Rabo/Keytrade) het voordeligst is om in te stappen (0% instapkost zoek ik altijd). De Binck kernselectie is ook interessant voor de 0% instapkost, maar dat verandert wel in tijd, soms gaan er fondsen in en anderen er weer uit. Periodiek instappen met kleine bedragen doe ik met Deutsche Bank aan 0% instapkost, dat loopt al anderhalfjaar heel vlotjes. Zoals Robokat vermeldt is daar wel een bewaarloon van 8€/jaar/product (daaronder vallen bv ook wel obligaties), is dus niet interessant mocht je slechts voor bv duizend Euro… Lees verder »

G.G.
Gast
G.G.

Al is dat misschien geen grootbank in Belgie, bij citibank kan je ook fondsen van bekende fondsenhuizen aankopen via een zogenaamde open architectuur. De instapkosten zijn denk ik wel hoger dan bij bv deutschebank en rabobank.

axento
Gast
axento

Ik koop zo bv. Carmignac Patrimoine aan via het Fund Investment Plan van Keytrade, iedere maand een bescheiden bedrag van €50, en als de koers eens wat lager staat zoals begin juni 2011 koop ik voor een wat groter bedrag. Is dit eigenlijk een goed idee om dergelijke fondsen op zulk een manier aan te kopen.

Stijn
Gast
Stijn

Als beginner kan ik dus bij Rabobank.be starten en naarmate ik meer ervaren word kan ik eventueel naar een speler zoals Binckbank overschakelen?

Bedankt voor het overzicht!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be