About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jens
Jens
9 jaren geleden

Weggegooid geld, phil. Een tijd geleden een proefnummer gekregen. Veel holle woorden en geldgewin. Fondsen selecteren die in het verleden prachtig gepresteerd hebben en dan doen alsof men het warme water heeft uitgevonden. De informatie hier is gratis en van betere kwaliteit.

phil2
phil2
9 jaren geleden

Heeft iemand ervaring met ‘Slim in fondsen’. Ze hebben een site alsook een wekelijkse nieuwsbrief die vooral een uitnodiging inhoudt tot het nemen van een abonnement op hun maandblad, waarin fondsen worden geselecteerd. Heeft er iemand ervaring mee ? Is het zijn abonnementsprijs waard ?

Redactie
9 jaren geleden
Antwoord aan  phil2

Als MijnKapitaal te goedkoop is, dan geven wij graag ons bankrekeningnummer door…

Al Fonds
Al Fonds
12 jaren geleden

Veel beleggers halen ook hun neus op voor fondsen omdat zij beleggen in … ETF’s ( trackers ).
Hun enigste argument: minder kosten en dan telkens die uitspraak van John Bogle: 94% van de fondsen zou op de lange termijn hun benchmark niet kunnen verslaan.
Ik ontken niet dat er kosten zijn in de fondsen maar goede trackers selecteren is nog veel en veel moeilijker dan goede fondsen vinden. En wat ben je met iets dat goedkoper is, maar niks opbrengt.
Op mijn blog zitten er enkele indexen die mee door de molen gaan: de meeste van die indexen halen erg belabberde resultaten.
Van mij mag de fondsbeheerder die mij rendement geeft, ook zijn boterham verdienen.

Al Fonds
Al Fonds
12 jaren geleden

De hierboven genoemde site IEX.nl heeft ook nog een broertje: nml: IEXProfs.nl
Als je daarop inschrijft, ontvang je ook ieder kwartaal hun blad ( gratis ) en krijg je nog meer interessante artikels en ook een dagelijkse nieuwsbrief. Een aanrader.

DirkVV
DirkVV
12 jaren geleden
Antwoord aan  Al Fonds

Hey Al Fonds,

Krijg jij dat kwartaalblad in digitale vorm of als papieren versie?
Ik dacht dat je dit blad enkel in de bus kreeg met een geldig Nederlands postadres.

Mier
Mier
12 jaren geleden

Spijtig dat de meeste banken hier niet zo’n groot aanbod hebben. Zo zijn de veelgenoemde Skagen en Aberdeen niet bij de banken waar ik koop ( DB en Rabobank) te verkrijgen…

kiwibanaan
kiwibanaan
12 jaren geleden
Antwoord aan  Mier

Ben ook bij DB en Rabo, maar ook bij Binckbank, daar kan je die meestal wél kopen, de Aberdeen fondsen kocht ik daar. Mocht je ze toch niet op hun site terugvinden (zoals Skagen) kan je die bij hen wel telefonisch bestellen …

DirkVV
DirkVV
12 jaren geleden
Antwoord aan  Mier

Fondsen van SKAGEN koop ik al enige tijd rechtstreeks bij de fondsbeheerder zelf aan.

Zie ook http://www.skagenfunds.com

Voordeel: 0% instapkosten, 0% bewaarloon.
Wel instappen met minimaal €150,00 per fonds.

Mier
Mier
12 jaren geleden
Antwoord aan  DirkVV

Ik heb Skagen’s website even nagekeken en vind hierop niet direct een link met info over hoe men kan intekenen…Ik veronderstel dat men moet registreren en dan is de vraag: hoe plaats je een order zo snel mogelijk,via e-mail of telefoon? En indien telefonisch, naar waar? Nederland als dichtstbij land,of Noorwegen?

DirkVV
DirkVV
12 jaren geleden
Antwoord aan  DirkVV

@Mier

Ik teken rechtstreeks in bij SKAGEN in Noorwegen. Het bijkantoor in NL is immers maar recent geopend en bestond nog niet toen ik m’n eerste eenheden in SKAGEN Global & Kon-Tiki aankocht. Je hoeft geen Noors te kennen, alle communicatie verloopt vlot in het Engels.

Je moet idd. eerst een aanvraagformulier invullen voor het openen van een rekening en de benodigde documenten mee opsturen. Na een 10-tal werkdagen was bij mij alles geregeld en krijg je een rekeningnummer bij een extern bewaarbedrijf (met name de VPS = Norwegian Central Securities Depository) toegewezen. Hierop worden dan al je aangekochte deelbewijzen bewaard. Dit is volledig kosteloos. Voor volgende aankopen kan je gewoon een mailtje sturen naar de Customer Service van SKAGEN.

Het aanvraagformulier(= Subscription Form) kan je downloaden via volgende link:

Formulier downloaden in de rechterkolom onder de titel “Subscription Forms”.
Formulier uitprinten & invullen.
Bedrag invullen dat je in de desbetreffende fondsen wil investeren (min. €150.00 per fonds)
De nodige copies bijvoegen (copy identiteitskaart, copy van factuur/brief met jouw adresgegevens van een bank, of telefoonmaatschappij, of ander nutsbedrijf of gemeente bijvoegen) en alles opsturen per post naar SKAGEN in Noorwegen. Kan eventueel per mail, maar ik zend een copie van m’n identiteitskaart niet graag per e-mail.
En de overschrijvingen niet vergeten uitvoeren natuurlijk :-))
Opgelet: copie van de identiteitskaart moet wel voor echt verklaard worden door twee personen! (zie hiervoor ook:
Na één tot weken later bericht gekregen van SKAGEN dat alles OK was, alsook m’n rekening- en log-in gegevens bij het externe bewaarbedrijf VPS.
Aangekochte fondsen stonden netjes op deze rekening.

De SKAGEN-fondsen noteren allen in NOK. Overschrijvingen vanaf je Belgische rekening in NOK naar Noorwegen kost echter schandalig veel geld (hoge adminstratie en wisselkosten)! Ook daar heeft SKAGEN een oplossing voor.
Per fonds heeft SKAGEN immers verschillende valutaklassen (zoals bv. in EUR, GBP, USD, CHF, SEK en DKK). Zie ook de “Settlements Details” van bijgevoegd bestand. Je kan dus in EUR overschrijven op een Noorse EUR-rekening van SKAGEN. Zij doen dan de omwisseling naar NOK en beleggen het voor jouw in de originele variant. Eén overschrijving per fonds. Kost je evenveel al een gewone overschrijving.
Zoek ook maar eens op SKAGEN via de Fonds QuickRank van Morningstar.nl (Nederlandse versie en niet de Belgische!)
De verschillende valuta-klassen hebben telkens hetzelfde ISIN-nummer als de originele NOK-versie.

Hopelijk is alles een beetje duidelijk zo. Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet een berichtje terug te sturen.
Succes!

groeten,

DirkVV

patrick
patrick
12 jaren geleden

Morgen in ‘De Tijd’ bijlage Netto,

Welke fondsen scoorden het beste in 2011

Welke fondsen zijn de kanshebbers in 2012

Een nummer om te lezen

patrick
patrick
12 jaren geleden
Antwoord aan  patrick

Sorry, zaterdag in De Tijd

Montauriol
12 jaren geleden

Elke jaar reikt De Tijd de felbegeerde Fund Awards uit aan de beste beleggingsfondsen en hun beheerders. Wie graag in die fondsen wil investeren, stellen wij een eenvoudige strategie voor:
koop nu zaterdag De Tijd.

Want daarin ontdekt u de beleggingsfondsen die het best presteerden in 2011 en de beste vooruitzichten bieden voor 2012

Wat zijn die adviezen waard? Heb je al ooit eens gekeken of die “vooruitzichten” uitkomen ? Elk jaar doet de tijd net hetzelfde met aandelen, maar daar wordt naar geslagen zoals een blinde naar een ei.

DirkVV
DirkVV
12 jaren geleden

Hoi Robokat,

Even ter info. In het Nederlands taalgebied kan je op onderstaande link ook geregeld discussies volgen omtrent beleggingsfondsen. Beleggingsfondsen hebben er zelfs een eigen subcategorie.
Er komen geregeld interessante topics aan bod, maar dikwijls voor de al iets verder gevorderde fondsenbelegger.

http://www.iex.nl/Forum/209/Beleggingsfondsen.aspx

Veel leesplezier.

kiwibanaan
kiwibanaan
12 jaren geleden
Antwoord aan  DirkVV

Hey Dirk, da’s lang geleden ! Deze blog van Robokat ook zonet ontdekt …

Trouwens mooi initiatief Robokat, ben benieuwd naar wat ik hier nog allemaal ga lezen … en misschien kan ik nu en dan ook nog iets nuttigs bijdragen 🙂

Op het IEX forum valt inderdaad nog altijd veel interessants te lezen, zoals deze recente topic over samenstelling en spreiding van fondsenportefeuilles : http://www.iex.nl/Forum/Topic/1279903/Beleggingsfondsen_Mijn-opstelling-voor-2012.aspx

Ben zelf ingeschreven op de dagelijkse gratis nieuwsbrieven van Fondsnieuws, De Tijd Morning Comment, MoneyTalk, Beursbubbels en IEXProfs, om een beetje op de hoogte te blijven. En uiteraard lees ik ook wel eens het forum van Spaargids waar nu en dan iets over fondsen verschijnt.

Ook een op termijn potentiele tool lijkt me : , is momenteel nog wel in Bèta fase. Voorts gebruik ik ook de Morningstar site en de blog van Alfonds. Deze Duitse site blijkt ook soms handig om bv. langere termijn rendementen op te zoeken die je vaak niet meer op Morningstar terugvindt : http://www.onvista.de/fonds/

DirkVV
DirkVV
12 jaren geleden
Antwoord aan  kiwibanaan

Hey KiwiBanaan,

Da’s idd. lang geleden. Fijn je hier terug te zien.
Ik probreer je eerstdaags nog es een update in PB te sturen.

evita
evita
12 jaren geleden

En welke toegevoegde waarde geeft de volgende site ?

http://www.vanwent.nl/Info/TopFondsen.html

patrick
patrick
12 jaren geleden

Test aankoop geeft het blad fondsen en sicavs uit, interessant als je in fondsen wil beleggen, meer info vindt je op http://www.test-aankoop.be/invest

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

22
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x