About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

7
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)kurtAl Fonds (Marc Person)Frank DaemsAnn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
kurt
Gast
kurt

In Nederland bestaat nochtans zoiets als IEX 40 beleggingsfondsen. De meeste daarvan doen het dit jaar goed. Als er 1 fonds overkop zou gaan ben je 2,5 % kwijt.
Overlap zal je wel hebben, so what ? Die zal er bij de mixer ook zijn. Hoeveel van die fondsen beleggen niet in Nestle, Novartis en Novo Nordisk enz …
Das het argument dat ze ook aanhalen bij een beleggingsblad zoals de belegger, maar haal je met hen meer return ?
Met aandelen Dexia, Fortis of L&H was alles of bijna alles weg.

Frank Daems
Gast
Frank Daems

Met betrekking tot de tekst: “Bijvoorbeeld, in onze Fixer portefeuille is de doelstelling om een regelmatig inkomen te verwerven uit distributiefondsen zonder je kapitaal “op te branden”.” volgende opmerking: LU1075212677 – Invesco Funds – Invesco Pan European High Income Fund A Quarterly Distribution-Gross Income EUR Mijns inziens hoort dit fonds niet thuis in de Fixer, vanwege de referentie naar “gross income”. Even opgezocht in het (Engelstalig) prospectus van Invesco (dateert al wel van oktober 2015), op pagina 18, sectie 4.4.2.2. bevat o.a. volgende teksten: “Therefore such Share classes will effectively pay dividends out of capital. Such payment of dividends out… Lees verder »

Ann
Gast
Ann

Als je het leest is het allemaal logisch. Maar als beginner laat je je toch snel verlijden om fonds A of B nog extra te nemen. Zonder na te denken of dit past in het geheel.
‘k Heb het zelf ook allemaal meegemaakt, weliswaar met heel wat minder fondsen dan in dit artikel staat. De laatste weken ben ik de fondsen, die ik niet opnieuw zou kopen, beginnen verkopen. Na 2 jaar weet ik beter wat ik wil, en welke richting ik uit wil. Dat is toch een leerproces waar je door moet.

De Wannemaeker Roger
Gast
De Wannemaeker Roger

Graag jullie mening over deze drie fondsen

1: Henderson Euroland isin LU0011889846
2: Legg Mason Clear Bridge VS Large Cap Growt Fund Class A Eur isin IE00B1929612
3:ABN AMRO-Manager Funds isin LU0121970809

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik vermoed dat je ergens een lijstje hebt afgeschreven of… deze vraag al eens gesteld hebt?
Het fonds van Legg Mason en dat van ABN zit al lang in mijn databestand zodat je dat kan terugvinden in de screenings.
Dat van Henderson: dat heb ik nog niet zo lang geleden getipt gekregen en ook al beantwoord. Dat ga je in juli dus ook in de screening terugvinden.
Dat laatste was vroeger het noemen niet waard, maar laat nu betere cijfers zien. Ik heb me enkele dagen geleden afgevraagd of het aan de nieuwe fondsmanager ligt.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be