About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kurt
kurt
4 jaren geleden

In Nederland bestaat nochtans zoiets als IEX 40 beleggingsfondsen. De meeste daarvan doen het dit jaar goed. Als er 1 fonds overkop zou gaan ben je 2,5 % kwijt.
Overlap zal je wel hebben, so what ? Die zal er bij de mixer ook zijn. Hoeveel van die fondsen beleggen niet in Nestle, Novartis en Novo Nordisk enz …
Das het argument dat ze ook aanhalen bij een beleggingsblad zoals de belegger, maar haal je met hen meer return ?
Met aandelen Dexia, Fortis of L&H was alles of bijna alles weg.

Frank Daems
Frank Daems
4 jaren geleden

Met betrekking tot de tekst: “Bijvoorbeeld, in onze Fixer portefeuille is de doelstelling om een regelmatig inkomen te verwerven uit distributiefondsen zonder je kapitaal “op te branden”.” volgende opmerking:

LU1075212677 – Invesco Funds – Invesco Pan European High Income Fund A Quarterly Distribution-Gross Income EUR

Mijns inziens hoort dit fonds niet thuis in de Fixer, vanwege de referentie naar “gross income”.

Even opgezocht in het (Engelstalig) prospectus van Invesco (dateert al wel van oktober 2015), op pagina 18, sectie 4.4.2.2. bevat o.a. volgende teksten:

“Therefore such Share classes will effectively pay dividends out of capital. Such payment of dividends out of capital amounts to a return or withdrawal of part of an investor’s original investment or from any capital gains attributable to that original investment. Shareholders will receive a higher dividend than they would have otherwise received in a Share class where fees and expenses are paid from income.”

” In these circumstances, distributions made in respect of such classes of Shares during the life of the relevant Fund should be understood by investors as a form of capital reimbursement.”

Ann
Ann
4 jaren geleden

Als je het leest is het allemaal logisch. Maar als beginner laat je je toch snel verlijden om fonds A of B nog extra te nemen. Zonder na te denken of dit past in het geheel.
‘k Heb het zelf ook allemaal meegemaakt, weliswaar met heel wat minder fondsen dan in dit artikel staat. De laatste weken ben ik de fondsen, die ik niet opnieuw zou kopen, beginnen verkopen. Na 2 jaar weet ik beter wat ik wil, en welke richting ik uit wil. Dat is toch een leerproces waar je door moet.

De Wannemaeker Roger
De Wannemaeker Roger
4 jaren geleden

Graag jullie mening over deze drie fondsen

1: Henderson Euroland isin LU0011889846
2: Legg Mason Clear Bridge VS Large Cap Growt Fund Class A Eur isin IE00B1929612
3:ABN AMRO-Manager Funds isin LU0121970809

Al Fonds (Marc Person)
4 jaren geleden
Antwoord aan  De Wannemaeker Roger

Ik vermoed dat je ergens een lijstje hebt afgeschreven of… deze vraag al eens gesteld hebt?
Het fonds van Legg Mason en dat van ABN zit al lang in mijn databestand zodat je dat kan terugvinden in de screenings.
Dat van Henderson: dat heb ik nog niet zo lang geleden getipt gekregen en ook al beantwoord. Dat ga je in juli dus ook in de screening terugvinden.
Dat laatste was vroeger het noemen niet waard, maar laat nu betere cijfers zien. Ik heb me enkele dagen geleden afgevraagd of het aan de nieuwe fondsmanager ligt.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x