About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
gastFilipFilipRobokat (Carl De Ridder)robokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Filip
Gast
Filip

Op Borse Frankfurt kan je via Bonds Search de isin code van duizenden obligaties opzoeken die aan jouw eisen beantwoord ( rendement tot vervaldag, rating uitgever, valuta enz ….. ).
Bij Deutsche Bank kan je online via internetbankieren met deze isin code de obligatie aankopen aan de huidige prijs of met limietorder. Indien niet online daar terug te vinden kan je deze obligatie via de klantendienst telefonisch aankopen of op de lijst online laten zetten.

gast
Gast
gast

Maakt het qua belasting uit of een obligatie tot vervaldag wordt gehouden of tussentijds wordt verkocht?

Is er daarbij een verschil als het om een buitenlandse obligatie gaat? daarmee bedoel ik: als er aan de bron geen belasting over de rente wordt ingehouden en de rente dus wordt opgegeven in de aangifte pers.belasting.

Darts
Gast
Darts

Robokat schrijft “Je zal ook steeds de verlopen rente betalen. De verkoper wil immers een stukje van de coupon krijgen voor de periode die hij de obligatie heeft in bezit gehad.” Stel je dat je de obligatie aankoopt net nadat de coupon is uitbetaald en weer verkoopt net voordat de nieuwe coupon zal worden uitbetaald. Je krijgt dan bij verkoop de verlopen rente. Betaal je dan roerende voorheffing op deze verlopen rente bij verkoop. Indien je geen roerede voorheffing dient te betalen kun je op die manier door telkens te verkopen en opnieuw aan te kopen juist voor en juist… Lees verder »

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be