About the author

Aandelen tot zichtrekening

Er is een interessant boek hierover beschikbaar op Borgerhoff-Lamberigts. Het boek kreeg de titel Aandeel tot zichtrekening 2019 (isbn 9789089319173) en werd geschreven door Leen Carrijn en verwerkt door Owl press. Het boekt telt 648 pg's en met de kortingscode "aandeel" ontvangt u nog eens korting.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luc
Luc
4 jaren geleden

Eén zin viel mij speciaal op in dit artikel, nl.

“Als gevolg van deze belastingvermindering, dalen ook de gemeentebelastingen.”

Door het hogere maximum te nemen spaar je een beetje meer voor later.

Hetgeen je terugtrekt, lijkt mij niet volledig te kloppen. Het is volgens mij 294 EUR of 315 EUR.

Maar een indirect voordeel is blijkbaar die lagere gemeentebelasting (voor wie in een gemeente woont met een gemeentebelasting > 0%)… Daar had ik nog niet bij stilgestaan.

Gelukkig is er ook nog het langetermijnsparen, zodat je nog eens extra kunt sparen, want als je het met 980 EUR per jaar moet doen, ga je op het einde van de rit met een mager spaarpotje zitten (afgezien van het fiscale voordeel dat toch ergens verrekend zit in het aanslagbiljet, en dus “opgaat” in de rest.

Wanneer gaat men eens de bedragen echt verhogen? En voor mij mag dat uiteraard met de verplichting dat je van die som moet afblijven tot bij pensionnering, geen probleem.

Luc
Luc
4 jaren geleden
Antwoord aan  Luc

Aanvulling: als je meer spaart (hoger maximumbedrag)… word je op het einde van de rit ook op een hoger bedrag belast. Maar er van uit gaand dat het pensioensparen op lange termijn een hoger resultaat geeft, valt daar best mee te leven.

Een tip voor wie een hoger bedrag maar niet het nieuwe maximumbedrag wil betalen:

Je spaart best minimum 1.177 euro en maximum 1.260 euro. Als je minder dan 1.177 euro spaart, is je belastingvoordeel kleiner dan wanneer je in het stelsel van 980 euro spaart.

D.K.
D.K.
4 jaren geleden

Voor de berekening van de eindbelasting gaat de fiscus er nog doodleuk van uit dat er een actuarieel rendement is van maar liefst 4,75% !!!
In alle stilte wordt je gepluimd !
Wanneer wordt dit aangepast naar de huidige rentestanden?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x