About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KevinRobokat (Carl De Ridder)LucBramPhilippe Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kevin
Gast
Kevin

Hoe geef je dat dan correct in in de Franky-Matic? Ik heb dat eens gedaan en meteen traden er al afrondingsfouten op. Ook je geannualiseerd rendement klopt niet meer en ik hecht wel enorm belang aan het geannualiseerd rendement.

Bram
Gast
Bram

Ik koop elke maand voor 100 euro één fonds van het Flexer Dynamic fonds bij en herbalanceer dus door een achterblijver bij te kopen. Ik weet niet hoelang ik op die manier de verhouding van de fondsen kan behouden, we zien wel.

Ik ben het wel niet helemaal eens met het puntje over het bijkopen van de achterblijvers. Het heeft inderdaad geen effect op het risicogehalte van je bestaande kapitaal, maar het heeft wel effect op het risico gehalte van het nieuwe totale kapitaal omdat de verhouding van fondsen terug gelijk is.

Philippe
Gast
Philippe

Deze vorm van herbalanceren is alleen nodig voor portefeuilles waar je geen extra geld meer bijstort en een bepaalde verhouding tussen de verschillende fondsen wil behouden. Als je regelmatig geld bijstort in jouw portefeuille dan bereik je hetzelfde effect als je meer delen van de achterblijvers koopt en minder van de koplopers. Een voorbeeld: stel dat je 2 fondsen in portefeuille hebt, die je elk voor de helft wil bezitten. Je hebt al op regelmatige basis voor 10.000€ in de portefeuille gestort telkens 50% in fonds A en 50% in fonds B. Nu merk je na een tijd dat fonds… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be